آشنایی با انواع ام دی اف و کاربردهای آن‌ها

امتیاز دهید

ام دی اف ها یکی از فرآورده‌های چوبی هستند که به شکل خشک تهیه می‌شوند. این تخته فیبرها تنوع بالایی داشته و هر کدام برای موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه قصد داریم تا شما را با انواع ام دی اف و کاربردهای آن‌ها آشنا کنیم تا اگر قصد خرید یا سفارش کمد یا کابینت ام دی اف را دارید بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید.

ام دی اف چیست؟

MDF کوتاه شده واژه Medium Density Fibreboard به معنای ” تخته فیبر با چگالی متوسط ” می‌باشد. این فرآورده‌های چوبی در صنایع مختلفی همچون مبلمان‌سازی، سرویس خواب، کمد دیواری و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده از تکه‌های سخت و نرم چوب که تحت فشار و حرارت و با چسب‌های مخصوص به هم چسبانده می‌شوند ساخته شده و با روکش‌های متفاوت پوشانده می‌شوند.

ویژگی های ورق های ام دی اف

به‌طور کلی، همه ورق‌های ام دی اف دارای ویژگی‌های مشترکی هستند که سبب جذابیت و محبوبت آنها شده است. در ادامه به مهمترین ویژگی‌های ورق‌های ام دی اف اشاره می‌کنیم:

  • قابل برش و سمباده کشی
  • تنوع در انواع روکش
  • دارای ضخامت‌های متفاوت
  • دارای چگالی و تراکم ذرات
  • سطحی بسیار صاف و یکدست
  • قیمت بسیار مناسب‌تر از چوب
  • انعطاف پذیری بالا
  • فاقد هر گونه آلودگی
  • مقاوم در برابر رطوبت و ضربه

انواع ام دی اف

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، ام دی اف ها انواع مختلفی دارند. تفاوت آنها بیشتر به‌خاطر، تفاوت در روکش‌های قرار گرفته بر روی ام دی اف خام می‌باشد. با این‌خال انواع ام دی اف که مهمترین انواع آن به‌حساب می‌آیند در ادامه توضیح داده می‌شوند.

ام دی اف با روکش تزئینی

ام دی اف تزئینی یکی از جذاب‌ترین نوع ام دی اف است که می‌تواند به‌خوبی چشم‌ها را به خود خیره کند. روکش‌های تزئینی از نظر جنس می‌توانند به گونه‌های مختلف پی وی سی، ملامینه، کاغذی و … تقسیم‌بندی شوند. این ام دی اف ها در صنایع تزئینی همچون مبلمان، کمد دیواری، ساخت لوازم دکوراتیو و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ام دی اف با فرمالدئید کم

نوعی دیگر از ام دی اف ها که به MDF فرمالدئید کم معروف است، معمولا در صنایع مبلمان و دکوراسیون داخلی به کار برده می‌شود. برای ساخت این ام دی اف‌ها می‌بایست از تهویه مناسب استفاده کرد تا گازهای ناشی از چسب‌ها بر روی سلامتی افراد تاثیرات منفی نگذارد. لازم به ذکر است که فرمالدئید نوعی گاز سمی است که تنفس آن در درازمدت می‌تواند مشکلات مختلفی برای سلامتی به وجود آورد.

ام دی اف مقاوم در برابر قارچ‌ها و حشرات

یکی دیگر از انواع ام دی اف ، MDF مقاوم در مقابل حشرات و قارچ‌ها است که یکی از پرکاربردترین ام دی اف ها به‌حساب می‌آید. از این نوع ام دی اف، در ساخت کفپوش‌ها استفاده می‌شود. نصب این ام دی اف ها در خانه مانع از نفوذ حشرات شده و دوام بسیار بالایی دارد.

ام دی اف مقاوم در برابر رطوبت

ام دی اف‌های ضد رطوبت همان‌طور که از نامشان مشخص است در برابر نم و رطوبت مقاوم بوده و برای مکان‌هایی که در معرض رطوبت قرار دارند، بسیار مناسب هستند. استفاده از این ام دی اف‌ها در مکان‌هایی همچون درب ورودی استخرها، کابینت‌های نزدیک به سینک، سرویس‌های بهداشتی و … که در آنها رطوبت بالا است، می‌تواند بسیار کاربردی و مقرون به‌صرفه باشد.

ام دی اف مات

ام دی اف مات یکی از پرکاربردترین ام دی اف‌های مورد استفاده در صنایع کابینت‌سازی است که در رنگ‌ها و طرح‌های مختلفی به بازار عرضه می‌شود. این نوع ام دی اف با استفاده از PVC مات پوشانده شده تا مقاومت و کیفیت این چوب‌های فشرده افزایش یابد.

ام دی اف براق

ام دی اف براق نیز از دیگر انواع ام دی اف است. روکش براق این نوع از ام دی اف‌ها آنها را برای استفاده در خانه‌های با ابعاد کوچک بسیار مناسب کرده است. زیرا سبب افزایش نور و بزرگ جلوه دادن فضا می‌شوند. این نوع MDF دوام و عمر طولانی داشته و می‌توان از آن برای تمامی صنایع استفاده کرد.

ام دی اف هایگلاس

ام دی اف‌های هایگلاس یکی از پرکاربردترین ام دی اف‌های موجود در بازار هستند. این نوع از ورق mdf بسیار زیبا و جذاب است و بیشترین کاربرد آن در صنایع کابینت‌سازی است. این ام دی اف‌ها دارای یک روکش پلاستیکی به نام پلکسی بوده و برای خانه‌های مدرن و کوچک بسیار ایده‌آل می‌باشد. ام دی اف هایگلاس رنگ‌بندی متنوع داشته و بسیار شارپ و براق است.

قیمت انواع ام دی اف

ام دی اف‌ها از نظر جنس با یکدیگر تفاوت دارند به همین دلیل قیمت‌های آن‌ها نیز با یکدیگر متفاوت است. در هنگام خرید ام دی اف، نه تنها باید به جنس و کیفیت ام دی اف توجه کرد، بلکه باید انواع روکش ام دی اف نیز مورد توجه قرار گیرد. خرید عمده انواع ام دی اف، می‌تواند بر روی قیمت آن تاثیر بسیاری بگذارد. جهت اطلاع از قیمت انواع MDF و کاربرد آن‌ها و یا سفارش طراحی و ساخت انواع کابینت ام دی اف، با شماره‌های درج شده در سایت آرشام دکور تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

بیست − 15 =

نوشتهٔ پیشین
مناسب‌ترین رنگ‌ها برای دکوراسیون آشپزخانه
نوشتهٔ بعدی
انواع کمد دیواری
مشاوره رایگان
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ