مسیر شما: صفحه اصلی » کابینت آشپزخانه » کابینت مدرن » کابینت ام دی اف (MDF)

کابینت ام دی اف (MDF)
کابینت ام دی اف یکی از پرطرفدارترین انواع کابینت از سبک کابینت مدرن می باشد. امروزه کابینتهای گوناگونی در انواع رنگها وجنسها وجود دارد که در این میان کابینت ام دی اف با تنوع بالا در طرح و رنگ توانسته مشتریان زیادی را به خود جذب نماید. البته با توجه پروسه تولید و روکش های بکار رفته ام دی اف می تواند کیفیت های متفاوتی داشته باشد.
چوب ام دی اف شامل خرده چوبهای مانده و ضایعات مربوط به آن است که با اضافه کردن چسب رزین در فشار و حرارت بالا تشکیل میشود. به همین جهت قیمت کابینت ام دی اف در بازسازی و طراحی دکوراسیون آشپزخانه بصرفه تر است. ام دی اف از لحاظ نوع ساخته شدن در کاهش قطع درختان و حفظ محیط زیست بسیار موثر میباشد.
نمونه کارهای کابینت ام دی اف طراحی شده توسط آرشام دکور
انواع کابینت ام دی اف
- ام دی اف مات :برای مات کردن کابینتها از دو روش رنگ کردن و روکش گذاری استفاده می کنند. کابینت های MDF مات در رنگهای مختلفی موجود بوده که مطابق با سلیقه خود می توانید کد رنگی خاصی را انتخاب کنید.
- ام دی اف براق :برای براق کردن ام دی اف ها بر روی آن روکش مخصوص قرار داده و یا رنگ مخصوص می زنند. این کابینتها صیقل تر بوده و از کیفیت بالاتری برخوردار است.
- ام دی اف با روکش تزئینی: ام دی اف تزئینی یکی از جذابترین نوع ام دی اف است که میتواند بهخوبی چشمها را به خود خیره کند. روکشهای تزئینی از نظر جنس میتوانند به گونههای مختلف پی وی سی، ملامینه، کاغذی و … تقسیمبندی شوند. این ام دی اف ها در صنایع تزئینی همچون مبلمان، کمد دیواری، ساخت لوازم دکوراتیو و … مورد استفاده قرار میگیرد.
- ام دی اف با فرمالدئید کم: نوعی دیگر از ام دی اف ها که به MDF فرمالدئید کم معروف است، معمولا در صنایع مبلمان و دکوراسیون داخلی به کار برده میشود. برای ساخت این ام دی افها میبایست از تهویه مناسب استفاده کرد تا گازهای ناشی از چسبها بر روی سلامتی افراد تاثیرات منفی نگذارد. لازم به ذکر است که فرمالدئید نوعی گاز سمی است که تنفس آن در درازمدت میتواند مشکلات مختلفی برای سلامتی به وجود آورد.
- ام دی اف مقاوم در برابر قارچها و حشرات: یکی دیگر از انواع ام دی اف ، MDF مقاوم در مقابل حشرات و قارچها است که یکی از پرکاربردترین ام دی اف ها بهحساب میآید. از این نوع ام دی اف، در ساخت کفپوشها استفاده میشود. نصب این ام دی اف ها در خانه مانع از نفوذ حشرات شده و دوام بسیار بالایی دارد.
- ام دی اف مقاوم در برابر رطوبت: ام دی افهای ضد رطوبت همانطور که از نامشان مشخص است در برابر نم و رطوبت مقاوم بوده و برای مکانهایی که در معرض رطوبت قرار دارند، بسیار مناسب هستند. استفاده از این ام دی افها در مکانهایی همچون درب ورودی استخرها، کابینتهای نزدیک به سینک، سرویسهای بهداشتی و … که در آنها رطوبت بالا است، میتواند بسیار کاربردی و مقرون بهصرفه باشد.
فرم ثبت سفارش
چرا کابینتهای ام دی اف تا این اندازه محبوباند؟
از جمله اصلی ترین نقاط قوت این کابینت آشپزخانه عنصر چوب به کار رفته در این کابینتها است که با تمامی اجزای آشپزخانه هماهنگ است. بعلاوه، کابینت های ام دی اف به دلیل نوع چوبی که در آنها به کار برده شده است، قیمت مناسبی نسبت به سایر کابینتها دارند. ویژگیهایی مانند انعطافپذیری بالا، تنوع و ایجاد صمیمیت و جذابیت در خانه، باعث شده تا این کابینتها از محبوبترین نوع کابینتها محسوب شوند و بسیار رواج پیدا کنند.
دوام و مقاومت بالا در مقابل رطوبت و حرارت، انعطافپذیری و تنوع بالا، سازگاری با انواع شرایط آبوهوایی، عایق مناسب و قوی در مقابل سروصدا را میتوان به عنوان مزایای دیگر این نوع کابینت در نظر داشت. از معایب آن نیز میتوان به قابلیت کم تعمیرات در آن و پوستهپوسته شدن در صورت عدم استفاده از روکش مناسب در مقابل حرارت و شستوشو، اشاره کرد.
مشخصات کابینت درجه یک ام دی اف
MDFمات | |||||||
نوع بدنه | نوع درب | نوع صفحه | مگنت یا دستگیره | تاج و زیرچراغ | پاخور | نوع لوال | هزینه نصب |
درجه MDF یک | ام دی اف درجه یک موجود در بازار | شرکتی لب گرد5 سانتی | به انتخاب مشتری | دارد | دارد | آرامبند | %10 |
مزایای کابینت های MDF
- تنوع بالا در طرح و رنگ باعث شده که به راحتی با دیگر اجزای آشپزخانه هماهنگ شود.
- لایه روکش نازک موجود بر روی ام دی اف ها شستشوی این کابینتها را راحت کرده است.
- مقاومت بالایی در برابر نم و رطوبت دارد.
- بسیار شیک و مدرن هستند.
- دارای قابلیت ماشین خوری و ابزار خوری می باشند.
- روکش موجود بر روی کابینتهای MDF علاوه بر محافظت از کابینتها، جلوه ای خاص به آنها می بخشد.
- این کابینتها در مقایسه با قابلیتها و زیباییهایی که دارد، از قیمت مناسبی برخوردار است.
معایب کابینتهای ام دی اف
در کنار تمام مزیتهایی که در این محتوا برای کابینتهای ام دی اف ذکر کردیم، این نوع کابینت از یک سری معایب هم رنج میبرد که در ادامه به صورت مختصر به آنها اشاره میکنیم.
- مقاومت پایین در برابر رطوبت
کابینتهای ام دی اف در حالت معمولی و در زمانی که سالم هستند، مقاومت خیلی بالایی را در برابر رطوبت دارند. اما هرگاه رویه و روکش آن آسیب ببیند و رطوبت به داخل آن نفوذ پیدا کند، کابینت خیلی سریع متورم میگردد.
- عدم مقاومت در برابر حرارت
صفحههای کابینت در برابر حرارت همانند گذاشتن قابلمههای داغ، به سرعت واکنش نشان میدهند و رنگ کابینت تغییر پیدا میکند.
- آسیب پذیر بودن در برابر اشیای تیز
کابینتها یا ورقهای ام دی اف با هر رنگ و طرحی در مقابل اشیای برنده و تیز به سرعت آسیب می بینند و نمیتوانند مقاومت خوبی داشته باشند. همچین در صورتی که در برابر اجسام آسیب ببینند، امکان ترمیم کابینتها وجود نخواهد داشت.
- نرم بودن بافت ورقهای ام دی اف
این ویژگی همانند شمشیرهای دولبه عمل میکند، یعنی هم موجب ابزار خوری خوب و راحت امدیاف میگردد و هم شامل بخش منفی میشود. این بخش منفی موجب میشود که ابزار و پیچها به راحتی در آن باز و بسته نشوند.
البته مواردی همچون عدم تحمل وزن زیاد، شل شدن اتصالات در صورت فشار، داشتن مواد شیمیایی، داشتن شرایط مطلوب برای رشد حشرات موزی و آسیب پذیر بودن ام دی اف در برابر مواد شوینده و اسیدی را نیز می توانیم از کمبود های این متریال نسبت به نسخه های جدید کابینت دانست.
مراقبت های لازم و افزایش طول عمر کابینت ام دی اف
- برای رهایی از این موضوع باید از ریختن آب بر روی کابینتها و شستشوی آنها اجتناب و دوری شود.
- حتماً کابینتهای زیر سینک ظرفشویی را از جنسی انتخاب کنید، که در برابر آب مقاوم باشد (مانند پی وی سی مقاوم)
- از تجمع بخار در آشپزخانه جلوگیری کنید.
- کابینتها را به موقع تمیز کنید، که نیاز نباشد به مرور زمان از مواد شوینده و ضدعفونی کننده قوی استفاده کنید.
- سعی کنید اتصالات کابینتها را به صورت مناسبی وصل و نصب کنید که نشتی آب به داخل کابینتها از بین برود.
- سینک ظرفشوئی و قسمتهایی که احتمال نفوذ آب هست را با چسب آکواریوم کامل پر کنید.
- اگر در مناطقی که دارای رطوبت است زندگی میکنید، کابینت ام دی اف اصلا گزینه مناسبی نیست.
بهترین رنگ کابینتهای ام دی اف
کابینتهای ام دی اف در قالبهای مدرن کلاسیک و نئوکلاسیک در هزاران رنگ و طرح قابلیت ساخت و تولید دارند. این کابینتها به شکلهای متفاوتی در یک سری رنگهای خاص عرضه میشوند. این رنگها شامل سفید، سفید طلایی، سفید قهوه ای، سفید مشکی و براق مات هستند.
چند نکته کاربردی در مورد کابینت ام دی اف سبک مدرن
ضخامت کابینت MDF:
ام دی اف ها دارای ضخامتهای متفاوتی است که هر کس مطابق با نیاز و سلیقه خود می تواند ضخامتی مشخص را انتخاب کند. به طور معمول ضخامت ام دی اف ها بین ۳ الی ۴۰ میلی متر می باشد.
روکش کابینت MDF:
روکشهای موجود بر روی کابینتهای MDF علاوه بر زیبایی، کاربرد و دوام آنها را در فضای آشپزخانه افزایش می دهد. از جمله روکشهای متداول برای ام دی اف ها میتوان به روکشهای ملامینه اشاره کرد.
قیمت کابینت ام دی اف:
کابینتهای MDF از ضایعات دور ریختنی چوب یا خاک اره تشکیل شده است. نوع چوب موجود در ام دی اف از جمله اصلی ترین دلایل تغییر قیمت این کابینت ها می باشد. از جمله دیگر عوامل تاثیرگذار بر روی هزینه این کابینتها تعداد طبقات ام دی اف، سایز آنها، نوع ساخت، ابزارآلات آنها و … می باشد.
تمیز کردن کابینت MDF:
مناسبترین زمان برای تمیز کردن کابینت ام دی اف از چربی سریعاً پس از آلوده شدن آن است. قبل از اینکه جذب آلودگی در کابینت صورت بگیرد، بهتر است آن را تمیز کنید. انواع مدلهای موجود این محصول از مقاومت لازم در برابر نم و رطوبت برخوردار هستند، اما با این حال در صورت ریختن آب بر روی آنها باید حدالامکان با دستمال آن را پاک کنید. با انجام اینکار باعث افزایش طول عمر آنها خواهید شد.
جهت خرید کابینت ام دی اف باید به جنس و نحوه ساخت آن توجه نمایید. برای انتخاب طرح و مدل این کابینتها بهتر است با یک طراح باتجربه مشورت نمایید تا کابینتها بر اساس دکوراسیون آشپزخانه شما انتخاب شود. برای این کار می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت با طراحان ارشام دکوراسیون تماس حاصل نموده تا شما را در خرید بهترین و مناسب ترین کابینتها راهنمایی کنند.