کابینت کلاسیک
نمونه کارهای شیک و جدید کابینت کلاسیک
کابینت کلاسیک چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
معرفی
کابینتهای کلاسیک به مدلهایی از کابینت آشپزخانه گفته میشوند که دارای طرحها و حکاکیهای سنتی و باستانی هستند. بر خلاف کابینتهای مدرن که خیلی ساده میباشند، این نوع کابینت هیچ گونه سادگی ندارد. از نظر ویژگیهای ساختاری و ظاهری این کابینت از منبت و معرق، برجسته سازی و حکاکی بر چوب، طراحی سرستون و دستگیرههای فاخر، قفسههای جادار و عمیق و طرحهای شلوغ برخوردار است. از مزیتهای اصلی این کابینت میتوان به رنگهای بسیار متنوع در آن اشاره نمود. همچنین وجود سرستونهای نقش برجسته با گلهای رنگ شده به زیبایی هرچه بیشتر آن میافزاید. در صورت استفاده از متریال مرغوب، کابینتهای کلاسیک تا سالیان سال دوام آورده و عمر طولانی تری خواهند داشت. قیمت نسبتا بالای کابینت کلاسیک، یکی از معایب آن به حساب میآید. این نوع کابینت نسبت به رطوبت بسیار حساس است و در مقابل اشیا تیز و برنده آسیب پذیر میباشد. کابینتهای کلاسیک در انواع کلاسیک چوبی، کلاسیک روکش چوب، کلاسیک ممبران و کلاسیک رومی وجود دارند.
مزایا
کابینت آشپزخانه کلاسیک نسبت به کابینتهای مدرن خصوصیات و ویژگیهای متفاوتی دارند. البته این ویژگیها خیلی خاص و منحصر به فرد است که در ادامه به صورت مختصر به بررسی آنها میپردازیم.
- دارای طرحهای معرق و منبت کاری:
اصلیترین ویژگی و مزیت کابینتهای کلاسیک حکاکیهای روی بدنه آنها است. این حکاکیها بسته به سلیقه مشتری و نوع کابینتها، به صورت طرحهای منبت، معرق و خطاطی بر روی کابینت ایجاد میگردند. این طرحها باید به گونه قرینهسازی شوند تا زیبایی آنها چندین برابر شود.
- مناسب برای آشپزخانههای بزرگ:
این نوع کابینتها برای آشپزخانه بزرگ و جادار بسیار مناسب هستند. به کارگیری آنها در دکوراسیون آشپزخانههای کوچک، یک اشتباه بزرگ است. این کابینت بسیار شلوغ و پر حجم است و دارای ابعاد و بدنه برجسته و حجیم است. اگر آشپزخانه شما کوچک است بهتر است از کابینتهای مدرن بهره ببرید.
- داشتن حالت ویترینی:
از ویژگیهای دیگر انواع کابینت کلاسیک، حالت ویترینی بودن آنها است. اغلب خانمها علاقه شدیدی به در معرض نمایش گذاشتن ظروف گرانبها و تزئینی دارند. این سبک کابینتها با داشتن دربهای شیشهای، این امکان را برای خانمها فراهم میآورند که یک آشپزخانه زیبا و نمایشی داشته باشند. اصولاً دربهای بالایی این کابینت را از شیشه میسازند که جلوه زیبایی به آشپزخانه میبخشد.
- به کارگیری دستگیرههای برنزی و مسی در کابینت کلاسیک:
همانطور که پیشتر هم عنوان نمودیم، این سبک کابینتها بسیار پر زرق و برق هستند و در واقع یک ظاهر نمایشی دارند. پس دستگیرههای معمولی در آنها جایی ندارند. دستگیرههای کابینت کلاسیک میتواند از جنس فلزاتی نظیر مس، برنج، برنز و نقره باشد که یک ظاهر زیبا و وزین به آشپزخانه شما میدهد.
- برخورداری از رنگهای وزین و سنگین:
به کارگیری رنگهای خاص و پر انرژی در این نوع کابینت به چشم نمیخورد. این کابینتها دارای رنگهایی همانند خاکستری، سفید، قهوه ای، مشکی ورنگهایی از این قبیل هستند. استفاده از رنگهای خاص مانند نارنجی، زرد یا قرمز به هیچ عنوان در سبک کلاسیک جای ندارد.
- سنگی بودن کانتر و پیشخوان کابینت کلاسیک:
امروزه متریالهای مناسب برای صفحه کابینت بسیار متنوع هستند. با این حال، عموماً برای صفحه روی کابینت و پیشخوان کابینتهای کلاسیک از سنگ استفاده میشود. نوع سنگها هم بسته به جنس کابینت و طبقه بندی آنها ممکن است متفاوت باشند و ممکن است از سنگهای مصنوعی یا سنگ طبیعی تشکیل شده باشند. سنگهای گرانیت، مرمر و کوارتز سنگهایی هستند که به عنوان سنگهای روی کابینت در این سبک مورد کاربرد میباشند.
معایب
کابینت کلاسیک همانند دیگر کابینتها در کنار مزایای فراوان، از معایبی هم رنج میبرد که در ادامه به صورت مختصر به آنها اشاره میکنیم.
- حساس بودن کابینتها در برابر رطوبت و حرارت
- داشتن قیمت بالا
- قرار ندادن اجسام تیز یا ایجاد خراش بر روی آنها
- بالا بودن هزینه تعمیر و تعویض قسمتهای آسیب دیده
- سختی نصب به دلیل بالا بودن وزن آنها
- زمان بر بودن تولید و آماده سازی کابینت
تفاوت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک
کابینت های کلاسیک و کابینت های نئوکلاسیک دو سبک متمایز از کابینت هستند که در عناصر و ویژگی های طراحی متفاوت هستند. کابینت های کلاسیک معمولاً با جزئیات مزین و پیچیده خود مانند پانل های برجسته، قالب ها و کنده کاری های تزئینی مشخص می شوند. آنها اغلب از مواد باکیفیت مانند چوب های طبیعی ساخته می شوند.
از سوی دیگر، کابینت های نئوکلاسیک با طراحی ساده تر و کارآمدتر مشخص می شوند. این کابینت ها یک نقطه عطف بین کابینت کلاسیک و مدرن هستند و می توان آن را ترکیبی از آن ها دانست. کابینت های نئوکلاسیک اغلب با سبک های مدرن تری از دکوراسیون کلاسیک همراه هستند و برای ایجاد ظاهری لوکس و لاکچری طراحی شده اند.
به صورت کلی، تفاوت اصلی کابینت های کلاسیک و نئوکلاسیک در عناصر طراحی و زیبایی کلی آنها است. در حالی که کابینت های کلاسیک بر جزئیات آراسته و سبک های سنتی تاکید دارند، کابینت های نئوکلاسیک بر سادگی و طراحی مدرن تمرکز دارند.
تفاوت کابینتهای کلاسیک با مدرن
هر کدام از کابینتهای کلاسیک و مدرن دارای یک سری ویژگیهای خاص و منحصر به فرد هستند که تمایز خاصی را ایجاد میکنند. در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- همانطور که پیشتر عنوان نمودیم، کابینتهای کلاسیک کابینت تمام چوب به حساب میآیند، اما کابینتهای مدرن دارای سطح براق و لبههای صاف هستند. در ساخت کابینتهای مدرن متریالی، نظیر pvc ، پلی گلاس و هایگلاس به کار برده میشود.
- دومین موردی که در تفاوت این دو نوع کابینت میتوان عنوان نمود، تمیزکاری و نظافت آن است. تمیز کردن کابینتهای مدرن خیلی راحتتر صورت میگیرد، یعنی حتی با یک دستمال مرطوب و تمیز می توان به نظافت پرداخت. اما کابینتهای کلاسیک به دلیل حکاکیهایی که دارد کمی نظافت را سختتر خواهند کرد. کابینتهای کلاسیک علاوه بر حکاکی دارای تاج و ستونهایی هستند که هر کدام در نظافت زمان بر میباشند و باید برای نظافت آنها از روشهای تمیز کردن کابینت چوبی بهره برد.
- از نظر مقاومت کابینتهای مدرن مقاومت خیلی بالایی در برابر مواد شوینده، نم، رطوبت و پوسته پوسته شدن دارند. در حالی که کابینتهای تمام چوب در برابر آب خیلی زود واکنش نشان داده و پوسته پوسته میگردند.
- طول عمر کابینتهای کلاسیک خیلی بالاتر از کابینتهای مدرن است، پس کابینت مدرن خیلی زودتر از بین میرود. همین امر موجب شده که کابینتهای کلاسیک نیاز به نگهداری داشته باشند، اما کابینتهای مدرن به دلیل ضد آب بودن، زیاد نیاز به نگهداری ندارند.
- کابینتهای مدرن در رنگهای مختلف و متفاوت تولید میشوند. همین امر موجب تنوع در سلیقه خواهد شد. در حالیکه کابینتهای کلاسیک از تنوع بالایی برخوردار نبوده و دارای رنگ سفید و قهوهای هستند.
نکات مهم در خرید کابینت کلاسیک
هنگام خرید کابینتهای کلاسیک باید حتماً یک سری نکات و موارد را مد نظر داشته باشید. این فاکتورها شامل موارد زیر است.
- جنس و متریال دربها از دیگر نکاتی است که باید حتما به آن توجه داشت. به عنوان مثال جنس ام دی افهایی که در دربها به کار برده میشود باید از برترین برندهای موجود در بازار باشد.
- نوع دستگاه پرس وکیوم، دستگاه سی ان سی و کیفیت کابینت کلاسیک، رنگ کابینت، جنس و نوع یراق آلات مصرفی در کابینتها هم باید به گونهای باشند که بتوانند مدتی دوام آورده و از نوع مرغوبی باشند. پس هنگام خرید حتما موارد بالا را در نظر داشته باشید.
قیمت کابینت کلاسیک
قیمت کابینت در این سبک، بر حسب مواد سازنده آن، متراژ، طراحی و کیفیت متریال دارای قیمتهای متفاوتی هستند. به صورت معمول قیمت کابینتهای کلاسیک با چوبهای طبیعی قطعاً گرانتر از کابینتهای با چوب مصنوعی ام دی اف هستند. تفاوت قیمتهای موجود اصولا بر اساس نوع کیفیت، ماندگاری و روکش است.
با توجه به مواد لوکس و گران قیمت استفاده شده در کابینت های کلاسیک (ممبران، تمام چوب، روکش چوب و رومی)، قیمت ها با توجه به طراحی شما، از 6 میلیون تومان برای هر متر کار شروع می شود.
- فیلتر بر اساس سبک طراحی:
- فیلتر بر اساس جنس کابینت:
- فیلتر بر اساس مدل طراحی:
- فیلتر بر اساس رنگ بندی:
- خرید قسطی:
بهترین متریال های اجرای کابینت کلاسیک
همانند بیشتر انواع کابینت آشپزخانه، این نوع کابینت از ام دی اف خام تشکیل شده است، اما روکشهای چوبی که ورقههای نازک چوبی هستند به وسیله چسب و پرس به سطح ام دی افها چسبانده میشوند و به عنوان درب و نمای کابینتهای آشپزخانه مورد استفاده میباشند.
اینگونه کابینتها از بدنه ام دی اف شیک و زیبا ساخته شدهاند و حتی میتوانند کابینتهایی با چهارچوبهای فلزی باشند.
کابینت تمام چوب از دسته کابینتهای گران قیمت است، زیرا در ساخت آن از چوب خالص استفاده میشود. کابینت تمام چوب جزء جذابترین و زیباترین کابینتهای آشپزخانه به شمار میآید و در ساخت آن از چوبهای اصلی مانند چوب گردو، بلوط، افرا، صنوبر و کاج استفاده میشود. کابینت چوبی برای افرادی مناسب هستند که تمایل دارند سبک کلاسیک یا روستیک را در دکوراسیون خانههای خود ایجاد کنند. پس از ساخت کابینت آشپزخانه در این مدل، از رنگ پلیاستر برای زیبایی و دوام بیشتر استفاده میکنند.
کابینت ممبران معمولاً برای سبکهای کلاسیک و مجلل به کار برده میشود. برای چهارچوب این نوع کابینت غالباً از امدیاف سفید استفاده میکنند. برای ساخت قسمتهای قابل مشاهده این کابینت، امدیاف خام را توسط دستگاه CNC حکاکی میکنند، سپس به وسیله مکش و خلا، روکش طرحداری از جنس پیویسی را روی امدیاف خامی که حکاکیشده است، میچسبانند. در قسمت دیگر یک لایه از جنس پیویسی سفید قرار میگیرد که از ابتدا پشت امدیاف خام توسط کارخانه چسبانده شده است.
کابینت کلاسیک ایده دلخواه شما نبود؟ دیگر سبک های کابینت ما را ببینید:
یکی از انواع سبک های بروز کابینت در بازسازی، طراحی و دکوراسیون آشپزخانه، کابینت مدرن است. مدل و سبک طراحی کابینت مدرن کاملا متفاوت از سبک های کلاسیک و نئوکلاسیک می باشد. در کابینت مدرن خبری از ارگانایزر، کشو ها، تاج، پاخور های ضخیم و طراحی شلوغ نیست!
بسیاری از طراحان و دیزاینرهای دکوراسیون داخلی، با تلفیق دو سبک کابینت مدرن و کابینت کلاسیک نوعی دیگر از کابینت آشپزخانه را طراحی کردهاند که به کابینت نئوکلاسیک معروف است. همانطور که میدانید این کابینت از خصوصیات و ویژگیهای بسیار زیادی برخوردار است، چون تلفیقی از دو نوع کابینت میباشد.
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام وقتتون بخیر
طرح کابینت کلاسیک هنوز هم مده؟
سلام و درود خدمت آقای حق
بله کابینت های کلاسیک همچنان در خانه های سلطنتی استفاده میشه و زیبایی و رخ قابل توجهی به خانه انتقال میده