در انواع خانههای سنتی و مدرن کمد دیواریها به خوبی خودنمایی میکنند. آنها جزء وسایلی هستند که به خانه و اتاقها نظم خاصی میبخشند. استقبال بسیار خوب از کمد دیواریها، موجب شده که آنها در انواع متریال ساخته و تولید گردند. شما میتوانید مطابق با بودجه، انواع متریال کمد دیواری را انتخاب کنید.
وجود کمد دیواریها در هر خانه یک مزیت به حساب میآید. کمبود جا و فضا در هر خانه موجب شده که افراد به دنبال فضای بیشتری برای قرار دادن وسیلههای خود باشند. با قرار دادن وسایل در کمد دیواریها یک نظم و ترتیب خاصی ایجاد خواهد شد. متریال به کار رفته و جنس هر کدام از کمد دیواریها به طول عمر آنها کمک کرده و همچنین نگهداری و تمیز کردن آنها را برای کاربران راحتتر خواهد کرد. در این مقاله تلاش کردهایم تا اطلاعات مفیدی را در مورد کمد دیواری و انواع متریالی که در آن استفاده میشود در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم این مطلب مفید فایده واقع گردد.
کمد دیواریها اصولاً با توجه به سلیقه و میزان بودجه شما با متریالهای مختلفی ساخته و تولید میشوند. هر کدام از انواع متریال که برای ساخت کمد دیواری به کار برده میشود، یک ویژگی خاص دارد که در ادامه به صورت مختصر به هر کدام از آنها اشاره میکنیم.
یکی از قدیمیترین و البته سنتیترین نوع کمد دیواری، کمد چوبی است که بهویژه برای ساخت کمد دیواری پذیرایی بسیار مناسب است. همانطور که میدانید به کارگیری چوب طبیعی در هر کمد یا کابینت یک مزیت برتر به حساب میآید. زیرا چوب بیشتر در کاربردهای لوکس به چشم میخورد. چوب به علت اصالت و قیمت بالایی که دارد، زیاد در مصارف معمولی استفاده نمیگردد. زیرا از نظر قیمتی، گران میشود. چوبهایی که در ساخت کمد مورد استفاده قرار میگیرند، چوب گردو، بلوط و افرا میباشد. چوب گردو جزء مقاومترین و زیباترین چوبها است، که حتی با مرور زمان تغییر رنگ نخواهد داد و به همان رنگ باقی میماند. نکته مهمی که در مورد کمدهای دیواری چوبی وجود دارد این است که اصول نگهداری از کابینتهای چوبی باید در مورد آنها نیز رعایت شود.
کمد دیواریهای چوبی
امروزه انواع کمد دیواری ام دی اف یافت میشوند، که از کیفیت خوبی برخوردار هستند. آنها اصولاً از صفحات ام دی اف ساخته میشوند. کمد دیواریهای ام دی اف شبیه به کمد دیواریهای ملامینه هستند، اما یک تفاوت اصلی با هم دارند. در کمدیهای ام دی اف زیر روکشهای ملامینه از مغزی ورق ام دی اف استفاده شده است، در حالی که در ملامین از ورق نئوپان استفاده میگردد. این تفاوت موجب شناسایی و تشخیص درست کمد ام دی اف و ملامینه میگردد. کمدهای ام دی اف دارای طرح و رنگ وسیعی هستند، که دارای قیمت مناسبتری نسبت به بقیه متریالها میباشند. اصلیترین عیبی که این نوع جنس از آن رنج میبرد، مقاومت پاییین آن در مقابل رطوبت است.
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که علاقه شدیدی به استفاده از کمدهایی با جنس چوب دارید اما به دلیل هزینه بالا از آنها صرف نظر کردهاید ما به شما کمد دیواریهای ممبران را پیشنهاد می دهیم. زیرا ممبران هم به عنوان یکی از انواع متریال کمد دیواری ، همانند چوب طبیعی یک سبک کلاسیک را به شما ارائه خواهد داد. دربهای این نوع کمد با فناوری پرس وکیوم ساخته میشوند. منظور از این فناوری یعنی اینکه لایههای زیرین درب که از جنس ام دی اف میباشد با یک پی وی سی ضد آب، روکش یا وکیوم میگردد. کمدهای دیواری ممبران همانند کابینتهای ممبران قابلیت تزیین و منبت کاری را دارند و میتوان در صورت امکان ستونهایی در کنار آنها قرارداد تا یک ظاهر کلاسیک را ارائه دهد.
یکی دیگر از انواع متریال کمد دیواری ، هایگلاس است. صفحات یا ورقهای هایگلاس هم از خرده چوبهای فشرده یا همان مغزیهای mdf ساخته شدهاند که با روکشهایی نظیر روکش پلی گلاس پوشانده شدهاند. کمدهایی که از این جنس هستند، سطح براق و درخشان دارند که بازتاب نور را در فضای اتاق شما چندین برابر خواهند کرد. در اتاقهای کوچکی که فضای نور خیلی کمی دارند، میتوانید از رنگ سفید این متریال که یکی از پرطرفدارترین رنگهای هایگلاس است، بهره ببرید. زیرا معمولا رنگ روشن و براق این کمد دیواری فضا را بزرگتر جلوه داده، همچنین محیط را دلبازتر میکند.
هایگلاس از انواع متریال کمد دیواری
این مدل کمد دیواری از پرس ورقهای ملامینه بر روی ورقهای چوبی نئوپان به وجود میآید، که به آن ملامینه میگویند. صفحات ملامینه نسبت به دیگر صفحات، کیفیت خیلی پایین تری دارند. به دلیل همین کیفیت پایین، از آنها برای بدنه کمد و یا حتی در بیشتر مواقع برای درب کمد استفاده میشود. از نظر قیمتی کمد دیواریهای ملامینه قیمت بسیار کمتری دارند. البته منظورمان در مقایسه با دیگر انواع متریال کمد دیواری نظیر ممبران، هایگلاس و ام دی اف است. بسیاری از افراد، روکش لترون را با روکش ملامینه یکی میدانند. در حالی که چنین نیست. زیرا لترون یک روکش بسیار ضعیفتر از ملامینه است و قیمت خیلی پایینتری هم دارد. پس هنگام خرید و سفارش حتما به نوع روکش دقت نمایید. زیرا ملامین در برابر خط و خش و آلودگیهای سطحی بسیار مقاومت خوبی خواهد داشت.
پیشتر در مورد عمده روکشها یا متریالهای به کار رفته در کمد دیواریها صحبت کردیم، اما در این بخش به یکی دیگر از متریالهای متفاوت اشاره خواهیم کرد. این متریال پلی اورتان است. پلی اورتانها یک ترکیب از ام دی اف خام یا چوب طبیعی با رنگ پلی اورتان هستند، که از کیفیت و ماندگاری بسیار عالی و مطلوب برخوردار میباشند. پلی اورتانها خود از رزین و هاردنر تشکیل میشوند. با توجه به این امر، آنها در برابر مواد شوینده رطوبت و اشعه ماورا بنفش بسیار مقاومت خوبی دارند. از دیگر ویژگیهای مهم پلی اورتان آن است که به هیچ عنوان پوسته پوسته نخواهد شد. پس از این بابت اصلاً نگرانی نداشته باشید. از طرف دیگر چون رزینها خیلی سریعتر خشک میشوند، رطوبتی بر روی چوب باقی نخواهند گذاشت.
بهترین متریال کمد دیواری
صفحات کمد دیواریهای pvc ورقهای محکم و فشرده از جنس پلاستیک و اصولاً به رنگ سفید هستند. یکی از مزیتهای خوب پی وی سی مقاومت بالای آن در برابر نم و کپک زدگی است. آنها به جز این دو مورد در برابر ضربه، خط و خش و مواد شوینده مقاومت بسیار خوبی از خود نشان میدهند. کمد دیواریهایی که از جنس pvc ساخته شده باشند، در مقایسه با کمد دیواری ام دی اف طول عمر بسیار بالاتری خواهند داشت و برای ساخت انواع کمد دیواری بسیار مناسبانذ.
در این مقاله به معرفی انواع متریال کمد دیواری پرداختیم. بعد از این همه توضیح، قطعاً انتخاب یک متریال اصلی به عنوان یکی از بهترین متریالها، کاری سخت است. چرا که هر کدام از آنها دارای مزایا و معایب فراوان هستند اما با شناخت هرکدام و در نظر گرفتن مزایا و محدودیتهای آنها می توانید یک انتخاب درست داشته باشید. بعلاوه، باید توجه کنید که در هنگام سفارش کمد دیواری حتما به نکات مربوط به روش ساخت کمد دقت کافی داشته باشید و بر رعایت ویژگیهای کمد دیواری مناسب تاکید کنید. زیرا تنها در این صورت است که کمد شما علاوه بر زیبایی و دوام، کارایی کافی و مورد نظر را نیز خواهد داشت.
ارسال پیام در واتساپ