شما بارها نام ام دی اف را شنیدهاید و یا حتی از نزدیک آن را دیده و لمس کردهاید. ام دی اف یکی از فرآوردههای چوبی است که توسط روکشهای مختلفی ساخته و تولید میشوند. ام دی افها یکسری ترکیبات چوبی هستند که در ساخت وسایل بسیار زیادی از جمله کابینتها، مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع، کابینت ام دی اف از محبوبترین انواع کابینت است. اما اینکه ام دی اف خام چیست و چرا آن را به این نام خواندهاند یا اصلاً چه کاربردی دارد، جزء آن دسته از سوالاتی است که ذهن بسیاری از کاربران را به خود درگیر میکند. در این مقاله آرشام دکور به تمام سوالات شما پاسخ داده و اطلاعات جامع و کاملی را در مورد کاربرد ام دی اف خام در اختیارتان قرار میدهیم.
ام دی اف خام چیست؟
به یک تخته فیبر با چگالی مشخص و حدودا متوسط، ام دی اف خام میگویند. ام دی افها توسط تخته فیبرها، به روشهای خشک تولید میگردند. در واقع این نوع ام دی اف، یک محصول چوبی است که برای ساخت کابینتها مورد استفاده قرار میگیرد. ام دی افهای خام بعد از تولید، با روکشهای مختلف ام دی اف، پوشانده شده و در بسیاری از زمینههای تزئینی و کاربردی مورد استفاده قرار میگیرند. کاربرد ام دی اف خام مشابه مشابه ورقهای فشرده چوبی است و خواصی همانند آنها دارد که باعث محبوبیت آن در بین مصرف کنندگان شده است.
پیشنهاد آرشام دکور:
تفاوت ام دی اف خام با ام دی اف معمولی
در همین ابتدای مقاله سوالی که برای اکثر مطالعه کنندگان پیش میآید این است، که چه تفاوتی بین ام دی اف خام با ام دی اف معمولی وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت ام دی اف معمولی دارای روکش است، اما ام دی اف خام همانطور که از نام آن برمیآید خام و دست نخورده و بدون هیچ روکشی است.. پس تفاوت اصلی و اساسی این دو ام دی اف، در پوشش و روکش آنهاست. عدهای دیگر هم تفاوت آنها را در حجم، چگالی و ضخامت پس از کشیدن روکش بر روی ام دی اف خام میدانند. در حال حاضر تفاوت اصلی، همان روکش است.
ساختار اصلی MDF خام
تا اندازه زیادی به ساختار آن بسیتگی دارد. ساختار این نوع ام دی اف همانند دیگر فراوردههای چوبی است با این تفاوت که ام دی اف خام دارای یک ساختار یکنواخت و یکپارچه است. یعنی همانند دیگر فرآوردههای چوبی هیچ گره و رگهای ندارد. بسیاری از متخصصان در این زمینه، ساختار ام دی اف خام را شبیه به چوب میدانند. در حالی که بسیاری از معایب چوب را به همراه نخواهد داشت.
یکی از این معایب و مضرات چوب، نحوه نگهداری آن است که به شدت در برابر آب و رطوبت حساس میباشد. اگر چوب به صورت طولانی در معرض نم و رطوبت قرار گیرد، علاوه بر اینکه پوسیده میگردد، به محیطی برای زندگی حشرات تبدیل میشود. به همین دلیل استفاده از ام دی افها در اولویت قرار میگیرند. به صورت کلی میتوان گفت که ام دی افهای خام یک تحول عظیم در صنعت چوب ایجاد کردند. با روی کار آمدن آنها محدودیت و معایب بسیاری از فرآوردههای چوبی کنار گذاشته شد.
مزیت و ویژگیهای ام دی اف خام
ورقهای ام دی اف خام دارای همان ویژگیهای ورقهای چوبی است. اما خواص این نوع ام دی اف نسبت به دیگر ورقها بسیار بیشتر است. کاربرد ام دی اف خام روز به روز در حال افزایش میباشد. از ویژگیهای مهم این فرآورده چوبی همین کاربرد متنوع آن است. از دیگر ویژگی و مزایای منحصر به فرد ام دی اف خام عبارت است از :
- یکدست و یکپارچه بودن: همان طور که میدانید ممکن است بسیاری از صنایع چوبی یکسری رگه، بریدگی، حفره و تخلخلهایی داشته باشند، اما در ام دی اف خام خبری از این معایب نیست.
- بکر و دست نخورده بودن: این نوع ام دی اف همانند یک دفتر نقاشی سفید و بدون هیچ شکل و طرحی است و شما به راحتی میتوانید هر طرح و مدلی را بر روی آن اجرا نمایید. همین امر موجب گردیده کاربرد ام دی اف خام گسترش یابد و به یکی از محبوبترین نوع ام دی اف در بین کاربران تبدیل گردد.
- قابلیت رنگ آمیزی و پوشش دهی: ام دی افهای خام توانایی بالایی در رنگ پذیری و همچنین پوشش دهی دارد.
- توانایی شکل پذیری و ابزار خوری بالا: این نوع ام دی اف در مقایسه با سایر فراوردههای چوبی به راحتی شکل میگیرد و قابل سنباده خوردن است. این قابلیت موجب گردیده که از ام دی اف خام برای تولید بسیاری از مصنوعات چوبی استفاده شود.
- داشتن ظاهری زیبا: از دیگر مزیتهای عالی ام دی افهای خام، برخورداری از ظاهری زیبا است، که از نظر شکل ظاهری ترکیبی اثرگذار بر جا خواهد گذاشت.
کاربرد ام دی اف خام
ام دی افهای خام همان تخته فیبرهایی هستند، که در تولید انواع مبلمان، کمد، کابینت و کتابخانهها و حتی دیوارپوش هایی که در سالنهای پذیرایی میبینید، مورد استفاده قرار میگیرند. به دلیل کم بودن وزن ام دی اف نسبت به چوب، به راحتی در ساخت انواع قفسهها، میز تحریر و وایتبردها به کار برده میشوند.
دلایل محبوبیت MDF خام در بین نجاران
اگر از نجاران سوال بپرسید که چرا کاربرد ام دی اف برای شما بهتر از دیگر فراوردههای چوبی است؟ در پاسخ دلایل زیر را ذکر میکنند.
- از نظر آنها کار با ام دی اف خام دردسرهای چوب را نداشته و به دلیل سبک بودن به راحتی قابل حمل و نقل هستند.
- ام دی اف خام نیازی به صرف زمان بالا برای نصب ندارد.
- کلیه قطعات ام دی اف خام به وسیله پیچ به راحتی به هم وصل میشوند و به چسب چوب نیازی ندارند.از این بابت علاوه بر صرفه جویی در هزینه خرید چسب، در تایم هم صرفه جویی میگردد.
- سرعت کار با ام دی اف خام نسبت به روشهای قدیمی قبل، بسیار بالاتر بوده است.
- ورقهای ام دی اف از تنوع بالایی برخوردار هستند. این تنوع مشتری پسند بوده و زیبای چند برابری را به کار میدهد.
- هنگام نصب و وصل قطعات در محل، مشکل زبان و فاق وجود نداشته و حتی انواع پیچیدگیهای آن هم موجود نیست.
معایب کاربرد ام دی اف خام
این نوع ورق در مقابل ویژگیها و مزایای خاصی که دارد، دارای یکسری معایب هم میباشد. معایب ام دی اف تا حدودی افبال برای استفاده از آن را محدود میکند. یکی از بزرگترین معایب آن ضد رطوبت نبودن این ورق است. ام دی اف خام اگر در برابر رطوبت و آب قرار گیرد، به راحتی متورم شده و خاصیت خود را از دست میدهد. از دیگر معایب ورقهای ام دی اف خام میتوان به ضعیف بودنشان در برابر چوب اشاره کرد.
این ورقها در برابر هرگونه فشار و ضربهای به راحتی شکاف و ترک میخورند. به همین دلیل طول عمر مصنوعات ساخته شده با ام دی اف، بسیار کمتر از مصنوعات چوبی است. به دلیل متراکم و فشرده بودن ام دی اف خام، کار کردن با آن اندکی دشوار میباشد. یعنی در زمان برش یا سمباده کشیدن، به یک شخص کمکی دیگر هم احتیاج است. ورقهای ام دی اف یا هر محصول ساخته شده از آن نیاز به مراقبت دارند، زیرا در صورتی که قسمتی از آن ترک بخورد یا بشکند به راحتی قابل ترمیم و تعمیر نیست.
برچسبها: معرفی انواع کابینت