بهترین چوب‌ها در ساخت کابینت‌های چوبی آشپزخانه

همانطور که می‌دانید جنس متریال به کار رفته در کابینت‌های آشپزخانه، طول عمر و زیبایی دکوراسیون شما را تعیین خواهد کرد. با توجه به اینکه کابینت تمام چوب آشپزخانه پرهزینه هستند، بسیار مهم است که چه نوع چوبی انتخاب می‌کنید. قبل از انتخاب میان انواع چوب باید حتماً این نکته را در نظر داشته باشید که چوب با توجه به میزان رطوبت محیط و دیگر شرایط آب و هوایی ممکن است تغییر فرم و یا تغییر رنگ دهد. از آنجا که چوب‌ها بو و رنگ طبیعت را برای دکوراسیون آشپزخانه به ارمغان می‌آورند، جزء انتخاب‎های خاص و لاکچری به حساب می‌آیند. حال بر اساس توضیحات و موارد نام برده که در ادامه توضیح می‌دهیم به شما کمک می‌کنیم تا انواع چوب کابینت در ساخت کابینت‌ها را بشناسید.

با شناخت بهترین انواع چوب ها و مطالعه راهنمای خرید کابینت، می توانید به یک ایده و مدل مناسب با نیاز و آشپزخانه خود دست یابید.

انواع چوب کابینت از نظر مقاومت

چوب‌های مورد استفاده در ساخت کابینت از نظر مقاومت به انواع چوب نرم و سخت دسته بندی می‌شوند. البته اصطلاح سخت و نرم بیشتر در توصیف یا قسمت گیاه شناسی مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما در مورد این چوب‌ها هم اعمال می‌گردد. چوب‌های سخت، رنگ تیره‌تری داشته و وزن و تراکم آنها بالاتر است. حتی مقاومت بسیار خوبی در برابر آتش دارند. از همه مهم‌تر چوب سخت، گران‌تر است. در مقابل چوب‌های نرم، قیمت بالایی ندارند و رنگ آنها روشن‌تر بوده و از نظر چگالی و وزن، خیلی سبک‌تر هستند، اما در برابر حرارت آتش، مقاومت خیلی کمتری از خود نشان خواهند داد.

بهترین چوب‌ها در ساخت کابینت‌های چوبی

بهترین انواع چوب کابینت از درختان مختلفی تهیه می‌شوند و گاهی نیز به صورت مصنوعی حتی با فشرده سازی ذرات چوب ایجاد می‌شوند. بطور کلی چوب از بهترین متریال‌ها برای ساخت کابینت است و اگر اصول نگهداری از کابینت چوبی به خوبی رعایت شود، مقاومت این نوع کابینت از سایر انواع کابینت بیشتر است. در ادامه بهترین آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

کابینت آشپزخانه سبک کلاسیک جنس چوب گردو قهوه ای

چوب بلوط

این چوب به رنگ قهوه‌ای روشن تا تیره است و بافتی بادوام و درشت دارد. این چوب، نسبتاً نیمه سخت است و در مقابل سایش مقاومت بسیار زیادی از خود نشان می‌دهد. این متریال را در ساخت نمونه هایی از بهترین کابینت آشپزخانه استفاده می کنند. چوب بلوط، خود دو نوع است که در ادامه این دو مدل را شرح خواهیم داد.

چوب بلوط قرمز

چوب‌های بلوط قرمز بسیار محکم و با دوام است و نسبت به چوب‌های دیگر قیمت خیلی معقول‌تری دارد. به دلیل طرح‌هایی که در سطح این چوب وجود دارد، اکثرا از آن در آشپزخانه‌های سنتی استفاده می‌شود. گاهی اوقات بر روی این چوب در ساخت کابینت‌های چوبی روکش بلوط استفاده می‌کنند.

چوب بلوط سفید

این چوب از دیگر انواع چوب کابینت  است که نسبت به بلوط قرمز دارای رگه‌های ظریف‌تری است و بسیار محکم و با دوام می‌باشد. بلوط سفید برای ساخت کابینت‌های لوکس و تزئینی بسیار کاربرد دارد. البته ناگفته نماند قیمت بلوط سفید از قرمز خیلی بیشتر بوده و کمیاب‌تر هم هست.

چوب راش از انواع چوب کابینت

نام دیگر این چوب مرس است که ویژگی‌هایی مانند درون نامشخص و رنگ کرم مایل به قرمز دارد. چوب‌های راش دارای بافت یکسان و تقریباً مقاوم در برابر حشرات هستند. همین ویژگی آنها را به بهترین چوب در ساخت کابینت‌های چوبی تبدیل نموده است. این چوب در مقابل رطوبت هم به خوبی مقاومت می‌کند و کاربرد بسیار زیادی در صنعت نجاری دارد. در بازار ساخت کابینت، چوب‌های راش بیشترین تقاضا را برای تهیه کابینت‌های لاکچری به خود اختصاص می‌دهد.

چوب گردو

در میان تمام چوب‌های طبیعی و عالی به عنوان انواع چوب کابینت، چوب گردو به رنگ خاکستری مایل به قهوه‌ای تیره و وجود نقش‌های زیبا و نسبتاً بادوام در کنار ویژگی‌های ریز بافت بودن، از از بهترین چوب‌ها برای استفاده در ساخت انواع کابینت است. در مقایسه با چوب‌های بلوط این چوب وزن خیلی کمتری دارد، اما از نظر شکل ظاهری، استحکام آن بیشتر نمایان است. این چوب را می‌توان با رنگ‌های روشن همانند سفید و زرد ترکیب نمود. رنگ‌های طلایی در استفاده از این طرح‌ها و ترکیب رنگ های دیگر معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرد. چوب‌های گردو اصولاً در ساخت کابینت‌های چوبی کلاسیک بسیار رایج می‌باشند. از ویژگی‌های بارز این چوب می‌توان به صیقل پذیری خوب، رنگ پذیری عالی، توانایی کنده کاری خوب و مقاومت در برابر خط و خش و فشار اشاره نمود.

چوب افرا از انواع چوب کابینت

از دیگر چوب های مناسب برای کابینت می‌توان به چوب افرا اشاره کرد که دارای مدل‌های مختلفی در ایران است. از نظر رنگ این نوع چوب سفید مایل به کرم با درخشندگی کم و بیش صدفی است و جزء مدل‌های چوبی با درون نامشخص است. چوب افرا قابلیت و توانایی ورقه شدن را هم دارد. از ویژگی‌های اصلی این چوب در ساخت کابینت‌های چوبی می‌توان به سخت و سنگین بودن، قابلیت کنده کاری بر روی چوب و ظریف کاری اشاره نمود.

کابینت آشپزخانه قدی سبک کلاسیک جنس تمام چوب قهوه ای

چوب کاج

اصولا کابینت‌هایی که از جنس چوب کاج هستند شکل و ظاهری مانند کابینت‌های درون جنگل دارند و برای طراحی دکوراسیون بسیار جذاب و خاص هستند. چوب‌های کاج، کیفیت خوب و قیمت خیلی مناسب‌تری نسبت به دیگر چوب‌ها دارند. از نظر سازگاری، چوب کاج سازگاری عالی با محیط دارد و در رنگ‌های روشن مانند زرد و رنگ‌های تیره در بازار یافت می‌گردند. چوب‌های کاج خشک هستند و باید با چندین لایه روکش پوشانده شوند. چوب کاج بعد از رنگ آمیزی نیز رگ‌هایش به خوبی مشخص است و باید با ابزارهای مدرن کف سازی مناسب روی آن انجام گیرد.

چوب روسی

از دیگر انواع چوب کابینت ، چوب روسی است. این چوب دقیقاً مشابه به کاج است و در جنگل‌های سیبری روسیه بیشتر یافت می‌گردد. مرغوب‌ترین چوب روسی در فنلاند موجود است که به صورت تخته‌های بریده شده به رنگ‌های سفید و دارای گره‌های فراوان در رنگ‌های متمایل به صورتی و قرمز هستند. این چوب، تراکم سبک و دارای وزن کمی است و بسیار خوش کار و مناسب ایجاد طرح‌های ظریف و سمباده خوری می‌باشد. تنها عیب این چوب این است که بعضی از قارچ‌ها باعث می‌گردد لکه‌های آبی و قرمز در آن ایجاد شود و سبب کاهش استحکام آن خواهد شد. در ایران چوب روسی معمولا در صنعت کابینت سازی به کار گرفته می‌شود. از ویژگی‌های بارز این چوب خوش کار، سنباده خور و پیچ خوری خوب آن است.

چوب ملچ از دیگر انواع چوب کابینت

این چوب به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز است که گاهی رگه‌های سبز در آن دیده می‌شود. این نوع چوب یک چوب درشت بافت، نیمه سخت و نیمه سنگین است که نسبتا با دوام بوده و در برابر ضربه و خمش مقاوم می‌باشد. از این چوب بیشتر در ساختمان‌های چوبی، کابینت سازی و ساخت مبلمان استفاده می‌گردد. نه تنها در کابینت چوبی بلکه در قایق سازی هم از این چوب به فراوانی استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از انواع چوب کابینت در ساخت کابینت‌های چوبی

چوب نسبت به دیگر متریال‌ها از مزیت‌های بسیار زیادی برخوردار است که این مزایا عبارتند از:

  • عایق بودن: چوب‌های خشک یک عایق حرارتی و برودتی خوب در برابر نفوذ سرما و گرما هستند.
  • قابلیت رنگ آمیزی و تغییر شکل: چوب‌ها را به راحتی می‌توان برش داده و رنگ آمیزی نمود. اگر شما هم جزء افرادی هستید که تنوع در دکوراسیون برایتان اهمیت دارد، کابینت‌های چوبی انتخاب عالی هستند.
  • اقتصادی بودن: قیمت کابینت‌های چوبی نسبت به دیگر کابینت‌ها بالاتر است، ولی در مقابل کیفیتی بالایشان، عمر طولانی دارند.

انواع چوب کابینت به لحاظ ظاهر

  • چوب ساده

رنگ و بافت چوب‌های ساده یکدست و به یک شکل است مانند چوب درخت های صنوبر و گلابی. این نوع چوب‌ها اگر برای ساخت کابینت به کار روند سطح صاف و یکدستی را به وجود می‌آورند که موردپسند برخی از افراد است.

  • چوب‌های نقش دار

ساختار و رنگ چوب‌های منقش دارای رگه‌های متنوعی می‌باشند. به همین دليل چوب‌ها به شکل‌های مختلف برش زده می‌شوند تا رگه‌ها در طرح‌هاي گوناگونی پیدا کنند. این دسته از چوب‌ها اگر برای ساخت کابینت به کار روند، جلوه بسیار زیبا و منحصر به فردی به کابینت می‌دهند.

قیمت کابینت آشپزخانه مدل تمام چوب بالاست و در صورت تمایل به هزینه کمتر در کابیت، بهترین جایگزین کابینت روکش چوب می باشد. بهترین انواع کابینت کلاسیک در مدل های تمام چوب، روکش چوب، ممبران و رومی را می توانید اینجا از آرشام دکور سفارش دهید.

پیشنهاد های آرشام دکور:

بهترین رنگ کابینت

انواع کابینت آشپزخانه

کابینت چی مده

3.4/5 - (14 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

13 − شش =

نوشتهٔ پیشین
بهترین رنگ‌های کمد دیواری
نوشتهٔ بعدی
معرفی کابینت لمی گلاس و پلی گلاس
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ