وجود کابینت در هر آشپزخانهای لازم است. با استفاده از کابینت میتوان فضای آشپزخانه را زیبا و کاربردیتر کرد. امروزه انواع مدل ها، جنس ها و رنگ های کابینت آشپزخانه با متریال و طرحهای مختلف به بازار عرضه شده و هر کدام زیبایی و مزایای خاص خود را دارند. در این مقاله میخواهیم دربارهی انواع کابینت آشپزخانه و طرحهای مختلف آن بیشتر صحبت کنیم.
انواع مدل کابینت بر اساس سبک طراحی
در معرفی انواع مدل کابینت ما سه سبک اصلی داریم: سبک مدرن، سبک کلاسیک و سبک نئوکلاسیک که ترکیبی از مدرن و کلاسیک است.
کابینت سبک مدرن
کابینت مدرن یکی از انواع کابینت آشپزخانه میباشد که طرفداران زیادی دارد. این مدل از کابینتها عموماً سطحی صاف و طرحی ساده دارند. تنوع رنگ و استفاده از رنگهای شاد و پرانرژی از بارزترین ویژگیهای این نوع از کابینتهاست. معمولاً در کابینتهای مدرن، دستگیره و لوازم اضافه به کار نمیرود.
کابینت مدرن نقطه مقابل کابینت کلاسیک و سلطنتی است. اجازه بدین با یک تصویر شما را با کابینت سبک مدرن آشنا کنیم.
یک مدل کابینت سفید طوسی با سبک مدرن بسیار زیبا:
پیشنهاد آرشام دکور: جدید ترین مدل های کابینت مدرن
کابینت سبک کلاسیک
کابینت کلاسیک، همواره یکی از لوکسترین و محبوبترین انواع کابینت آشپزخانه است که برای دکوراسیون سنتی و به قول معروف سلطنتی یا اشرافی آشپزخانه انتخاب میشود. اگر چه این کابینتها با عنوان سبک طراحی فاخر و تجملاتی شناخته میشوند، اما قابلیت اجرا به صورت سادهتر نیز دارند. از ویژگیهای این نوع از کابینتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساختاری پر از کندهکاری و تزئینات خاص و سنتی
- مناسب برای آشپزخانههای بزرگ و جادار
- دارای طرحهای منبت و معرقکاری شده
- دارای ویترین و جایی برای قرار دادن وسایل تزئینی
- استفاده از دستگیرههای پرزرق و برق اشرافی
یک نمونه کابینت قهوه ای با سبک کلاسیک بسیار زیبا و جذاب:
پیشنهاد آرشام دکور: جدید ترین مدل های کابینت کلاسیک
کابینت سبک نئوکلاسیک
کابینت نئوکلاسیک جدید ترین سبک طراحی کابینت است و از هر دو سبک کلاسیک و مدرن الهام گرفته و ظاهری زیبا و منحصر به فرد دارد. کابینتهای نئوکلاسیک نه پیچیدگی و زرق و برق کابینتهای کلاسیک را دارند و نه سادگی طرح مدرن را. ویژگیهای سبک نئوکلاسیک را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- استفاده از رنگهای خنثی مانند کرمی، خاکستری و سفید
- طرحهای منبتکاری شدهی سادهتر و بسیار زیبا
- دارای لبه، تاج و ستون های ساده تر از سبک کلاسیک
- اغلب دارای ارتفاع بلند و امتداد یافته تا سقف
- جادار و دارای فضای کافی و کاربردی
یک نمونه کابینت دو رنگ با سبک نئوکلاسیک بسیار شیک و زیبا:
پیشنهاد آرشام دکور: جدید ترین مدل های کابینت نئوکلاسیک
انواع جنس کابینت و متریال بکار رفته در ساخت آنها
در دسته بندی کلی انواع جنس کابینت، کابینت ها یا از چوب ساخته شده اند یا از فلز. امروزه با پیشرفت صنعت ساخت کابینت، اغلب کابینت های جدید از مغزی ام دی اف و روکش های بسیار متنوع چوبی، هی گلاس، پی وی سی، پوشش های رنگی پولیش و پلی اورتان و … استفاده می کنند که در ادامه مهم ترین آنها را معرفی می کنیم.
1) کابینت چوبی
در میان انواع کابینت آشپزخانه، کابینت چوبی طرفدار و محبوبیت بیشتری دارد. این کابینتها با متریال و طرحهای مختلف عرضه میشوند که در ادامه به آن اشاره میشود:
کابینت امدیاف از دسته کابینت چوبی
کابینت ام دی اف یکی از متریالهای پرکاربرد در صنعت کابینت سازی است. کابینت امدیاف در برابر آب و رطوبت آسیب میبیند و دچار پوسیدگی میشود. بنابراین هنگام استفاده از این کابینتها باید مراقب بود که آب به آن نفوذ نکند.
یک نمونه کابینت تک رنگ با ام دی اف در سبک مدرن:
پیشنهاد آرشام دکور: جدید ترین مدل های کابینت ام دی اف
هایگلاس از دسته کابینت چوبی
کابینت های گلاس از امدیاف ساخته شده و دارای روکشهای براق های گلاس هستند. تفاوت کابینت هایگلاس با امدیاف در شفاف و براق بودن آن است و البته نمونه های گلاس دوام و قیمت بیشتری نسبت به ام دی اف دارند.
یک نمونه زیبا کابینت های گلاس سفید با بین کابینتی به رنگ طوسی در سبک مدرن بسیار شیک:
پیشنهاد آرشام دکور: جدید ترین مدل های کابینت های گلاس
تمام چوب از دسته کابینت چوبی
در کابینت تمام چوب از چوب طبیعی استفاده میشود. چوب طبیعی برترین و گران قیمت ترین متریال در صنعت کابینت سازی است. همین امر موجب شده که کابینت تمام چوب نسبت به دیگر انواع کابینت آشپزخانه برتری ویژهای داشته باشد.
یک نمونه کابینت با چوب طبیعی در سبک کلاسیک بسیار شیک:
پیشنهاد آرشام دکور: جدید ترین مدل های کابینت تمام چوبی
روکش چوب از دسته کابینت چوبی
بسیاری از افراد علاقمند به نصب و استفاده از کابینتهای چوبی میباشند. اما این کابینتها قیمت بالایی دارند و امکان خرید آن برای همگان مقدور نیست. کابینت روکش چوب اکثر زیباییهای کابینت چوبی را دارد و با قیمت کمتری میتوان آن را تهیه نمود. یکی از مزایای کابینت روکش چوب تنوع بسیار بالای رنگ و طرح های آن است.
یک نمونه کابینت روکش چوب زیبا در سبک مدرن:
پیشنهاد آرشام دکور: جدید ترین مدل های کابینت روکش چوب
ممبران از دسته کابینت چوبی
کابینت ممبران یکی از جدیدترین و پرطرفدارترین انواع کابینت آشپزخانه میباشد. این کابینتها از امدیاف ساخته شده که روکش پیویسی به آن اضافه میشود. تنوع رنگ و طرح و قیمت مناسب، از ویژگیهای این نوع از کابینتها است. از ممبران می توان در اجرای زیبا ترین کابینت های سبک کلاسیک و نئوکلاسیک استفاده کرد.
یک نمونه کابینت ممبران سفید بسیار لاکچری در سبک نئوکلاسیک:
پیشنهاد آرشام دکور: جدید ترین مدل های کابینت ممبران
پولیشی از دسته کابینت چوبی
در ساختار بدنهی کابینت پولیشی از رنگ پولیش استفاده میشود. این رنگ با ضخامت سه میلیمتر و مثل یک لایهی شیشهای بر روی بدنهی کابینت قرار میگیرد. رنگ پولیش علاوه بر اینکه مانع از ایجاد خط و خش بر روی بدنه میشود، موجب استحکام و درخشندگی سطوح نیز میگردد. این کابینت ها از کابینت های لوکس گران قیمت هستند و به کابینت طرح انزو نیز شهرت دارند.
پیشنهاد آرشام دکور: جدید ترین مدل های کابینت پولیشی
پلی اورتان از دسته کابینت چوبی
کابینت پلی اورتان یکی از دیگر از متریالهای جدید و بهروز برای ساخت کابینت آشپزخانه است. پلی اورتان یک پوشش رنگی است که بر تمام قسمتهای کابینت از هر متریالی که باشد، کشیده میشود. دوام، زیبایی و درخشندگی از ویژگیهایی است که پلی اورتان به کابینتها میبخشد. کابینت پلی اورتان با توجه به مقاومت بالا در برابر رطوبت، بهترین انتخاب برای مناطق مرطوب است و تقریبا هم رده کابینت های پولیشی می باشد با این تفاوت که پولیش درخشندگی بیشتری دارد.
پیشنهاد آرشام دکور: جدید ترین مدل های کابینت پلی اورتان
روکش وکیوم از دسته کابینت چوبی
کابینت روکش وکیوم متریالی است که در آن از تکنولوژی فشرده سازی ذرات و ایجاد خلأ استفاده میشود. به کمک این تکنولوژی میتوان روکشهایی با مقاومت و ضخامت بیشتر تولید کرد. کابینتهای دارای روکش وکیوم در برابر رطوبت و آسیبها مقاومت بالایی از خود نشان میدهند.
یک نمونه کابینت روکش وکیوم سفید بسیار زیبا:
پیشنهاد آرشام دکور: جدید ترین مدل های کابینت روکش وکیوم
2) کابینت فلزی
کابینت فلزی از انواع کابینت آشپزخانه قدیمی است که هنوز هم طرفداران زیادی دارد. البته بیشتر در آشپزخانه های صنعتی و شرکتی از آن استفاده می شود. این کابینتها بسیار مقاوم هستند و عمر طولانی دارند. برای ساخت بدنه و درب این کابینتها از فلزاتی مانند فولاد خام، ورقهای گالوانیزه و استیل استفاده میشود. کابینتهای فلزی استیل استحکام بالاتری دارند و در برابر رطوبت مقاومترند. از این کابینتها بیشتر در مکانهای تجاری و بیمارستانها استفاده میشود.
انواع کابینت ها بر اساس مدل اجرا طبق مساحت آشپزخانه
با توجه به فضای متفاوت آشپزخانه ها، مهندسان صنعت کابینت، انواع مدل کابینت های متفاوتی طراحی کرده اند که در ادامه با آنها آشنا می شویم.
مدل یک طرفه
در میان انواع کابینت جدید آشپزخانه، کابینت یک طرفه برای آشپزخانههای باریک و کوچک (اغلب مستطیلی) مناسبترند. در این مدل طراحی، تنها یک طرف دیوار به نصب کابینت اختصاص مییابد. البته این مدل تنها برای آشپزخانه های کوچک نیست و جدیدا در طراحی آشپزخانه های لاکچری برای خانه های ویلایی از این مدل استفاده می شود.
یک نمونه کابینت ممبران سبز یک طرفه از بهترین رنگ های کابینت بسیار زیبا در سبک کلاسیک:
پیشنهاد آرشام دکور: نمونه های کابینت یک طرفه
مدل دو طرفه
این مدل کابینتها بهرهوری بیشتری دارند و برای آشپزخانههایی با پنجرههای بزرگ مناسبترند. در طراحی کابینت دو طرفه، کابینتها بر دیوارهای روبروی هم نصب میشوند.
یک نمونه کابینت لمی گلاس دو طرفه بسیار زیبا با سبک مدرن:
پیشنهاد آرشام دکور: نمونه های کابینت دو طرفه
مدل ال شکل
کابینت ال شکل یکی از طراحیهای ایدهآل برای چیدمان آشپزخانه است. کابینتها در این سبک طراحی، در دو سمت متقاطع قرار میگیرند.
یک نمونه کابینت ام دی اف ال شکل بسیار زیبا:
پیشنهاد آرشام دکور: نمونه های کابینت ال شکل
مدل یو شکل
در کابینت یو شکل، کابینتها بر دو دیوار روبرو و دیوار میانی آنها نصب میشوند. این سبک چیدمان بیشتر برای آشپزخانههایی با مساحت زیاد مناسب است. تعداد کابینتهای زیاد در مدل U شکل، فضای آشپزخانه را کاربردیتر میکند.
یک نمونه کابینت یو شکل با ممبران سفید بسیار زیبا در سبک کلاسیک:
پیشنهاد آرشام دکور: نمونه های کابینت یو شکل
کابینت با جزیره
جزیرهی کابینت یک ایدهی خلاقانه و مدرن در چیدمان آشپزخانه به حساب میآید. جزیرهی کابینت علاوه بر اینکه زیبایی و جلوهی خاصی به آشپزخانه میبخشد، فضای آن را کاربردیتر میکند. جزیره به همراه صندلی میتواند جایگزین میز غذاخوری شده و به استفادهی بهینه از فضا کمک کند.
شوروم شرکت آرشام دکور با انواع کابینت و جزیره مدرن و بسیار زیبا:
انواع کابینت از لحاظ رنگ بندی
انواع کابینت ها را از لحاظ رنگ بندی می توان در دسته های رنگ های خنثی، رنگ های گرم، رنگ های سرد و همچنین ترکیب رنگ ها قرار داد. در مورد انتخاب رنگ کابینت برای آشپزخانه می توان گفت که این عامل به عوامل زیادی بستگی دارد و باید حتما با یک مشاور در این خصوص صحبت کنید. در زیر به معرفی محبوب ترین رنگ های هر دسته می پردازیم.
رنگهای سرد
- آبی: این رنگ، رنگی آرامشبخش است و میتواند به بزرگتر نشان دادن فضا کمک کند.
- سبز: کابینتهای سبز، حس طراوت و سرزندگی را به فضا میدهند و برای آشپزخانههای کوچک مناسب هستند.
رنگهای گرم
- قهوهای: این رنگ، یکی از محبوبترین رنگها برای کابینت چوبی است و حس گرما و صمیمیت را به فضا القا میکند.
- قرمز: کابینتهای قرمز، رنگی جسورانه و خاص هستند و میتوان از آنها برای ایجاد نقطه کانونی در آشپزخانه استفاده کرد.
رنگهای خنثی
- سفید: این رنگ، پرطرفدارترین رنگ برای کابینت است و دلیل آن، روشنتر و بزرگتر نشان دادن فضا، ایجاد حس تمیزی و سادگی، و هماهنگی با سبکهای مختلف دکوراسیون است.
- مشکی: کابینتهای مشکی، ظاهری شیک و مدرن به آشپزخانه میدهند و میتوان از آنها برای ایجاد کنتراست با رنگهای روشنتر استفاده کرد.
- خاکستری: این رنگ، رنگی آرامشبخش و خنثی است که میتواند با طیف وسیعی از رنگها ترکیب شود.
پیشنهاد آرشام دکور:
جمعبندی
کابینت اصلیترین بخش آشپزخانه است. در واقع آشپزخانه با کابینت شکل و نما پیدا میکند. به همین دلیل باید در انتخاب کابینت مناسب بسیار دقیق بود. هم اکنون مدلهای متنوعی از کابینت در بازار عرضه شده که افراد میتوانند با توجه به نیاز و سلیقهی خود مدل مناسب را انتخاب کنند. در این مقاله سعی کردیم انواع کابینت را از نظر سبک، جنس و مدل مورد بررسی قرار دهیم. امیدواریم که مطالب این گفتار برای شما مفید واقع شده و بتواند در انتخاب کابینت آشپزخانه مناسب راهگشای شما باشد.
بیشتر بخوانید:
نمونه های جزیره کابینت آشپزخانه
جدیدترین انواع اکسسوری کابینت آشپزخانه
جدیدترین انواع صفحه کابینت آشپزخانه
برچسبها: معرفی انواع کابینت