یکی از مهمترین لوازم خانه کابینتها هستند که تاثیر بسیار زیادی در نظم و زیبایی بخشی منزل دارند. اگر شما هم در انتخاب نوع کابینت دقت داشته باشید، میتوانید محیطی زیبا برای وسایل خود داشته باشید. امروزه متریالهای بسیار متنوع همانند کابینت براق، مات یا ساده برای ساخت انواع کابینت آشپزخانه شیک در بازار وجود دارد که کابینت لمی گلاس و پلی گلاس دو نمونه از آنها است. این متریالها زیبایی آشپزخانه را دوچندان میکنند. هر کدام از این دو، جنس و معایب و مزایای خاص خود را دارند که با در نظر گرفتن تفاوتهایشان میتوانید انتخاب بهتر و راحتتری داشته باشید.
عوامل مختلفی در انتخاب جنس کابینت آشپزخانه نظیر سلیقه فردی، میزان بودجه، سبک دکوراسیون خانه، طرح مورد نظر و غیره تاثیر دارد. در این محتوا تلاش کردیم تا اطلاعات مفیدی در مورد کابینت لمی گلاس و پلی گلاس در اختیار شما قرار دهیم.
لینک مفید: رنگ بندی کابینت های گلاس
کابینت لمی گلاس چیست؟
با توجه به آپارتمان نشین شدن اغلب افراد، امروزه با کمبود فضای آشپزخانه مواجه هستیم. در طراحی کابینتها باید تغییر و تحولاتی به وجود بیاید که متناسب با این محدودیتها باشد. کابینت لمی گلاس و پلی گلاس آمدند تا بتوانند این محدودیتها را برطرف نمایند. کابینت لمی گلاس، همانند کابینت های گلاس از ام دی اف خام ساخته میشود اما دارای رویهای متفاوت است. همانطور که از نام لمی گلاس برمیآید، این مدل کابینت جزء خانواده گلاس براق است. ورق لمی گلاس که بر روی ام دی اف به کار برده میشود، اصولاً از جنس pvc است. استفاده از ورقهای پی وی سی، موجب بالا رفتن استحکام این کابینت نسبت به کابینت هایگلاس میشود.
کابینت پلی گلاس چیست؟
کابینت پلی گلاس از ام دی افهای خام ساخته میشوند. این نوع کابینت هم از نظر اسمی و هم از نظر مواد تشکیل دهنده شباهت زیادی به کابینت هایگلاس دارد. تنها تفاوت کابینتهای پلی گلاس و هایگلاس، در روکش بیرونی آنها است. روکش کابینتهای پلی گلاس به دلیل مواد سازنده آن دارای مقاومت و استحکام بالایی است و در برابر ضربه و خط و خش کاملا مقاوم است. ورقههای پلی گلاس به صورت کلی از پلیمرهای بسیار براق ساخته شده و شبیبه شیشه هستند. این نوع ورقها نسبت به شیشه وزن بسیار کمتر اما در مقایسه با ورق هایگلاس استحکام خیلی بیشتری دارند.
مزایا و معایب کابینت لمی گلاس و پلی گلاس
مزیتهای لمی گلاس
در چند سال گذشته تمایل و علاقه افراد به ساخت انواع کابینت مدرن خیلی بیشتر از کابینتهای سنتی است. به همین دلیل کابینتهای براق با سطح صاف و بدون حکاکی و کنده کاری با استقبال زیاد مواجه شدند. کابینت لمی گلاس هم از نمونههای پرطرفداری هستند که مزایای فراوانی دارند که برخی از آنها عبارتند از:
- ساخت کابینت به نحوی است که همه بخشهای آن از ورق ام دی اف تشکیل شده به همین دلیل نم و رطوبت به راحتی در آن نفوذ نمیکند.
- روکشهای pvc به کار رفته در آن به صورت خیلی مطلوبی در برابر نم، رطوبت، خراش و ضربه مقاوم میباشد.
- تنوع رنگ کابینت لمی گلاس بسیار بالا بوده و متناسب با هر نوع سبک دکوراسیون میتوان آنها را انتخاب نمود.
- این نوع کابینت در اثر تابش نور مستقیم خورشید تغییر رنگ نخواهد داد.
- پلاستیکهای استفاده شده که در ساخت ام دی اف این کابینت به کار برده میشود، به راحتی قابل بازیافت بوده و هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمیآورد.
معایب لمی گلاس
با توجه به مزایای متعدد کابینت لمی گلاس و پلی گلاس برخی نقاط منفی در آن قابل رویت است که شامل موار زیر میشود.
- قیمت کابینتهای لمی گلاس گرانتر از کابینت هایگلاس و پلی گلاس است.
- سطح براق این کابینت خیلی زود لکه گرفته و نیاز به تمیز کاری مداوم دارد.
- به کارگیری ورق های نامطلوب ام دی اف و اجرای نادرست آن تاثیر خیلی منفی بر کیفیت کار خواهد داشت.
پیشنهاد های آرشام دکور:
برچسبها: مقایسه انواع کابینت
مزایای پلی گلاس
همانطور که در بالا به مزیتهای کابینت لمی گلاس اشاره کردیم، حالا وقت آن است که به معرفی مزیتهای کابینت پلی گلاس بپردازیم.
- استفاده از روکشهای پلی استر و لبههای ملامینه درب کابینت موجب شده تا ویژگیهای خاص و منحصر به فرد این نوع کابینت حفظ گردد.
- سطح کابینت پلی گلاس آنتی باکتریال است و امکان رشد قارچ و باکتری در آن وجود نخواهد داشت.
- کابینتهای پلی گلاس ضد خط و خش بوده و در مقابل نور خورشید تغییر رنگ نمیدهد. وزن این کابینت بسیار سبک و مقاوم است و دارای سطح براق و شیشهای میباشد.
معایب
کابینت پلی گلاس همانند دیگر کابینتها علاوه بر مزایا، دارای معایب و محدودیتهایی است. گران بودن قیمت آن نسبت به دیگر کابینتها از معایب آن به حساب میآید. استفاده از ام دی اف و روکش پلی استر و ملامین، منجر به افزایش قیمت آن خواهد شد. ساخت و تولید کابینتهای پلی گلاس نیاز به دانش و مهارت خاصی دارد که در صورت نادیده گرفتن جزئیات و ظرافت کار منجر به کاهش کیفیت آنها میگردد.
مقایسه کابینت لمی گلاس و پلی گلاس
شاید از نظر ظاهری این دو کابینت با هم شباهت داشته باشند، اما در باطن دارای تفاوتهایی هم هستند. این دو نوع کابینت هر دو دارای بدنه ام دی اف هستند. تنها تفاوت آنها در نوع لایههای روکش بکار رفته در هر کدام است. در کابینتهای پلی گلاس دو طرف کار با ملامینها پوشانده میشود و یک لایه ملامین روی بدنه ام دی اف قرار گرفته و در نهایت لایه پلی استری بر روی آنها قرار خواهد گرفت. این در حالی است که در کابینت لمی گلاس لایه بیرونی از جنس پی وی سی است. ذکر این نکته هم لازم است که قیمت کابینت لمی گلاس گرانتر از کابینت پلی گلاس میباشد.
نحوه مراقبت از این کابینتها
باید تا جایی که میتوانید مراقبت از این کابینتهای براق و دوست داشتنی را در اولویت کارهایتان قرار دهید و اصول نگهداری از کابینت آشپزخانه را در مورد آنها به خوبی رعایت کنید، تا مثل روز اولشان نو و زیبا باقی بمانند. برای اینکه بتوانید به بهترین شکل از کابینتهایتان مراقبت کنید، باید در شستشو و تمیز کردنشان دقت کنید. همانطور که گفتیم بهتر است از دستمال نمدار و شویندههای مطمئن استفاده نمایید. به علاوه بهتر است مراقب برخورد اشیای نوک تیز یا ضربههای احتمالی به کابینتها باشید و در کابینتها را نیز با احتیاط باز و بسته کنید. قبل از خرید کابینت لمی گلاس بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که ورق لمی گلاس تیره، خط و خش و جای دست را بیشتر از ورق های mdf روشن نشان میدهند.
قیمت انواع کابینت گلاس
برای محاسبه قیمت این دو نوع کابینت، در مرحله اول، نوع متریال به کار رفته در آنها اهمیت دارد. روکشهای لمی گلاس و پلی کلاس در دو نوع خارجی و داخلی در بازار موجود هستند که نوع خارجی آن گرانتر است. علاوه بر این طرح، متراژ کابینتها، ضخامت ام دی اف، جنس یراق آلات و دستگیره همگی تاثیر زیادی بر قیمت آنها دارد. لیست قیمت کابینت ما را برای مقایسه هزینه مشاهده کنید. در صورتی که می خواهید یک انتخاب بی نقص در خرید کابینت داشته باشید، راهنمای خرید کابینت آشپزخانه ما را نیز می توانید مشاهده کنید.