تفاوت کمد دیواری درب ریلی و لولایی

قرار دادن هر وسیله در جای مشخص و مرتب بودن و شلوغ نبودن فضای خانه و اتاق‌ها یکی از ملاک‌های زیبایی و نظافت در منازل است. بنابراین بهتر است در طراحی فضای داخلی منزل به ساخت کمدها به خصوص کمدهای دیواری اهمیت ویژه‌ای داده شود. در هیچ خانه‌ای نیست که نیاز به کمد دیواری احساس نگردد. کمدهای دیواری در انواع مختلفی هستند و از متریال‌های مختلفی هم ساخته می‌شوند. بعد از انتخاب‌ جنس و متریال بکار گرفته شده در آنها، انتخاب نوع درب‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است. در این مطلب صد داریم به تفاوت انواع کمد دیواری ریلی و لولایی بپردازیم.

ساختار کمد دیواری با درب‌های لولایی

احتمالا با ساختار کمد دیواری لولایی آشنایی داشته باشید. درب‌های لولایی بیشتر در کمد دیواری‌هایی که از نوع قدیمی هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته هنوز هم مورد کاربرد هستند. شکل آنها به این صورت است که یک ضلع عمودی درب‌ها بر روی یک بدنه عمودی کمد به وسیله قطعه‌های مفصلی شکل به نام لولا به هم متصل گردیده و حرکت ۱۸۰ درجه حول محور عمودی برای باز و بسته شدن درب کمد ایجاد می‌کنند. کمدها با درب‌های ریلی پس از مدّتی به دلیل یکسری مشکلات درب‌های لولایی و به منظور ایجاد تنوع، وارد بازار گردید. درب اینگونه کمدها نباید از ۶۰ سانتی متر بیشتر باشد.

ساختار کمد دیواری با درب ریلی

پیش از بررسی تفاوت‌های کمد دیواری ریلی و لولایی  به بررسی کندهای ریلی نیز می‌پردازیم. همانطور که از نام این کمدها برمی‌آید درب آنها به آرامی روی یک ریل فلزی حرکت می‌کند. غلطک‌هایی که در زیر درب کمد تعبیه می‌گردد، موجب می‌شود تا این حرکت‌ها هرچه آرام‌تر باشد. یکی از اجزای مهم درب‌های ریلی وجود مکانیزمی به نام مستعار ترمز در انتهای آن است. وجود این ترمز موجب می‎گردد تا درب کمدها بسته بماند.

کمد دیواری مدرن جنس ام دی اف درب لولایی شیشه ای رنگ نوک مدادی از برند آرشام دکور

تفاوت بین کمد دیواری ریلی و لولایی

امروزه برای ساخت انواع کمدها از فراورده‌های چوبی استفاده می‌گردد. علاوه بر متریال، درب آنها هم با هم متفاوت است. در ادامه به بررسی انواع تفاوت بین درب‌های کمدهای دیواری ریلی و لولایی می‌پردازیم.

تفاوت در زیبایی ظاهری

زیبایی که اصولاً درب‌های ریلی به ظاهر این کمدها می‌بخشند، خیلی بیشتر از کمدهایی با درب‌های لولایی است. با توجه به اینکه درب‌های لولایی بیشتر در نوع کمد دیواری کلاسیک به حساب می‌آیند. استفاده و به کارگیری آنها در ساختمان‌ها و اتاق‌های امروزی طرفداران زیادی ندارد. به همین دلیل کمدهای دیواری‌هایی با درب‌های ریلی، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. کمدهای لولایی دارای طرح‌های قدیمی‌تری نسبت به کمدهای ریلی هستند.

تفاوت در مقاومت

در ادامه مقایسه‌ بین کمد دیواری ریلی و لولایی ، باید بگوییم مقاومت آنها هم یکی از مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد. ساختار کمدها باید از عمق مناسبی برخوردار باشد، یعنی کمد فضای را برای قرار دادن و جایگیری وسایل داشته باشد. کمدهایی که درب‌های ریلی دارند دارای فضای کمتری در مقایسه با درب‌های لولایی هستند. زیرا درب‌های متصل به کمد حدود چند سانتی متر از فضا را اشغال خواهند کرد. همین امر یکی از عیوب درب ریلی با شمار می‌رود.

کمد دیواری ریلی ام دی اف مدرن

تفاوت در متریال سازنده کمد دیواری ریلی و لولایی

جنس مواد سازنده بدنه کمدها و همچنین مواد سازنده لولاها و ریل‌ها از دیگر عواملی است که تعیین کننده تفاوت این دو نوع کمد است. چرا که اگر جنس بدنه کمد به گونه‌ای باشد که نتواند لولاها را روی بدنه خود نگه دارد، بعد از مدتی استفاده درب با مشکل در حرکت روبرو خواهد شد. اگر جنس ریل‌ها کیفیت مناسبی نداشته باشد، در هنگام نصب، به صورت موازی قرار نخواهند گرفت و کل کمد را در معرض آسیب متلاشی شدن قرار می‌دهند. در کمدهایی که دارای درب لولایی هستند اگر لولا نتواند فشار وزن وارد شده را تحمل کند، به صورت خیلی ناگهانی درب‌ها از جا کنده می‌شود که خطرات بسیاری را به همراه خواهد داشت.

تفاوت در دسترسی به وسایل داخل کمد

تفاوت بین کمد دیواری ریلی و لولایی تنها موارد بالا نیست. مهم‌ترین بخش آن مربوط به دسترسی وسایل داخل کمد است. اصولا شخصی که می‌خواهد کمد خریداری کند، بهتر است نیاز خود را به کمد حتما مدنظر قرار دهد. کمدهای با درب های لولایی، چون هنگام باز شدن درب به صورت کامل کنار می‌روند، دسترسی و دید وسیله داخل کمد را فراهم می‌آورد. اما کمدهایی که دارای درب ریلی هستند چون فقط یک قسمت از آن کنار می‌رود، دسترسی به تمام اشیا داخل کمد برای فرد وجود ندارد. به همین علت اگر می خواهید به صورت کامل وسایل داخل کمد خود را بدون هیچ گونه محدودیتی ببینید، بهتر است کمدی با درب لولایی را تهیه کنید.

تفاوت در هزینه‌های تولید کمد دیواری ریلی و لولایی

همانگونه که در قسمت‌های پیش اشاره کردیم، وجود لولا در ساختار کمد و کابینت‌ها همانند قبل دیگر رواج آنچنانی ندارد. یعنی عموم افراد تمایل دارند کمدهای دیواری خود را از نوع ریل دار درست کنند. به همین علت تقاضا و یا درخواست برای کمدهای دیواری ریلی خیلی بیشتر افزایش پیدا می‌کند. همین امر موجب گردید تا آنها با قیمت بالاتری ساخته و تولید شوند. استفاده از ریل، قرقره ،متریال جدید و تکنولوژی مدرن برای ساخت این کمدها، در این افزایش قیمت کمد دیواری بدون تاثیر نخواهد بود.

تفاوت در هزینه نگهداری و تعمیر کمد دیواری ریلی و لولایی

کمد دیواری به قصد استفاده خریداری می‌شود و انتظار می‌رود چند سالی بتوان بدون عیب و ایراد از آنها استفاده نمود. اگر به مرور زمان لولا یا ریل‌ها دچار مشکل شوند، باید حتماً به دنبال راه حلی برای تعمیر آنها بود .در کمدهایی که در آنها از لولا استفاده می‌شود، می توانید خودتان به وسیله یک پیچ گوشتی، آن را راحت تعویض کنید؛ اما اگر کمد ریلی باشند، حتماً باید از یک متخصص و تعمیرکار برای‌  تعمیر آنها کمک بگیرید.

 تفاوت در نحوه نصب

برای نصب درب‌های ریلی نیاز است که دقت بیشتری خرج کرد، زیرا اگر کندها تراز نباشد حرکت‌های آرام و ترمز دار آن‌ها از بین خواهد رفت، اما درب‌هایی که لولایی هستند به راحتی نصب می‌گردند و بدون هیچگونه تداخلی با اشیا و یا دیوار و چهار چوب حرکت می‌کند.

4.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

1 + شش =

نوشتهٔ پیشین
کابینت ایتالیایی و انواع آن کدامند؟
نوشتهٔ بعدی
انواع کابینت سوپر مارکت و کاربردهای آنها
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ