قرارداد بازسازی خانه و نکات مهم مربوط به آن

یکی از راه‌های زیباسازی فضایی که در آن زندگی می‌کنیم، تغییر دکوراسیون و یا بازسازی منزل است. البته این نکته را باید در نظر داشت که همیشه بازسازی صورت نمی‌گیرد و بعضا نوسازی هم انجام می‌شود. در حقیقت، بازسازی ساختمان گاها توسط پیمانکاران متخصص در این حوزه انجام می‌گردد. به همین دلیل بازسازی ساختمان همانند بسیاری از امور نیازمند انعقاد قرارداد بازسازی ساختمان است.

قرارداد موضوعی است که در انجام کارهای متعدد، تفاوت‌های زیادی ایجاد می‌کند. به عنوان نمونه در موضوعات ساختمانی هم وجود قراردادی کامل و دقیق یکی از واجبات می‌باشد. متاسفانه عده کثیری از کارفرماها به دلیل نداشتن اطلاعات کافی برای اجرای کارهای ساختمان خود یا اصلاً قرارداد نمی‌بندند یا جزئیات لازم را در آن لحاظ نمی‌کنند و در نتیجه آن ممکن است به مشکلات زیادی بر بخورند. به همین دلیل است که تصمیم گرفته‌ایم در این مطلب به نکاتی درباره عقد قرارداد بازسازی و انواع این قراردادها بپردازیم.

رایج‌ترین قرارداد‌های بازسازی ساختمان

قراردادهای بازسازی، انواع و اقسام متعددی دارند. اما بعضی از آنها بسیار رایج‌تر و پر تکرارتر از بقیه می‌باشند. هر یک از قراردادها بر اساس اصول و مراحل بازسازی ساختمان منعقد می‌شوند. در ادامه به چند نمونه از آنها اشاره می‌کنیم.

قرارداد پیمانکاری با مواد و مصالح

در این مدل قرارداد، پیمانکار در برابر دریافت مبلغ مشخصی کل پروژه‌های بازسازی را بر اساس جزئیات و مشخصاتی که با کارفرمای خود به توافق رسیده است، اجرا و مدیریت می‌کند. چون مبلغ اجرای کل پروژه در همان ابتدای کار و قرارداد مشخص می‌گردد، حتما باید تمام کارها و مراحل بازسازی هم با جزئیات کامل آن در این قرارداد مشخص شود. طبق شرایط مطرح شده در این قرارداد نیازی به دخالت‌های مستقیم کارفرما در اجرای هیچ قسمتی از پروژه نمی‌باشد.

انواع قرارداد بازسازی ساختمان
انواع قراردادهای بازسازی ساختمان

قرارداد پیمانکاری بدون مصالح

می دانید که عوامل موثر بر هزینه بازسازی ساختمان متفاوت هستند و پیش از برآورد هزینه بازسازی باید به این عوامل توجه کرد. در این نوع قرارداد بازسازی ساختمان و تعمیرات، هزینه‌های کلی پروژه‌ها اصولا به دو بخش تقسیم می‌گردند. بخش اول شامل دستمزد نیروهای کار و پیمانکار و بخش دوم، هزینه خرید مصالح، تجهیزات و لوازم مصرفی و غیر مصرفی را در بر می‌گیرد. در مورد اول یعنی دستمزد نیروها و پیمانکار، به صورت یک مبلغ کلی بین کارفرما و پیمانکار توافق شده و به پیمانکار پرداخت می‌گردد.

هزینه‌های بخش دوم را کارفرما به عنوان تن خواه گردان در اختیار پیمانکار قرار می‌دهد. پیمانکار هم با برداشت از این مبالغ هزینه‌هایی که مربوط به خرید مصالح و لوازم و تجهیزات مصرفی و غیر مصرفی است را پرداخت می‌کند. نکته‌ای که در این نوع قرارداد بازسازی ساختمان حائز اهمیت است موظف بودن پیمانکار در برابر کارفرمایان برای ارائه دادن گزارش پرداخت‌ها و باقیمانده مبلغ تنخواه گردان می‌باشد.

قرارداد مدیریت پیمان (پیمان مدیریت) درصدی

این قرارداد همانند قرارداد قبلی می‌باشد. تنها تفاوتی که این قرارداد با قرارداد قبلی دارد، این است که دستمزد پیمانکار برای اجرای پروژه بازسازی و تعمیرات ساختمان به صورت درصدی از کل مبلغ هزینه پروژه نیست. بلکه این دستمزد به صورت یک مبلغ ثابتی در زمان عقد قرارداد بین کارفرما و پیمانکار توافق می‌شود.

نکات مهم قرارداد بازسازی ساختمان

در وهله اول به یاد داشته باشید که شما قبل از انعقاد قرارداد بازسازی باید حتماً تعیین کنید که کدام پیمانکار و یا شرکت بازسازی ساختمان قرار است که امر بازسازی را انجام دهد. در صورت انتخاب پیمانکار، حتماً پیش از قرارداد مشخص شود که مسئول خرید اجناس بازسازی شما هستید و یا پیمانکار. به خاطر داشته باشید که پس از انجام توافقات لازم و قبل از انعقاد قرارداد از پیمانکار بخواهید که طراحی سه بعدی از بازسازی مورد نظر در اختیار شما قرار دهد تا به راحتی بتوانید تصمیم‌گیری کنید. در ادامه به مهمترین نکاتی که باید در یک قرارداد بازسازی مناسب آورده شود می‌پردازیم.

  • مشخصات کامل شرکت بازسازی ساختمان را حتما درج نمایید. که شامل ( نام و نام خانوادگی کامل، کد ملی، آدرس کامل محل سکونت، آدرس محل کار و ….)
  • اگر خرید لوازم و اجناس به عهده کارفرما قرار دارد، حتما باید برند، سقف قیمت و کیفیت را هم مشخص کنید و به قرارداد پیوست نمایید.
  • در قرارداد مسئول تمام کارها اعم از خارج نمودن نخاله‌ها و مصالح تا خرید مصالح و اجناس لازم و همچنین مدت زمان انجام هر کاری را قید کنید.
  • نکات مهم قرارداد بازسازی
    نکات مهم قرارداد بازسازی ساختمان

    برای جلوگیری از ایجاد مزاحمت برای سایر ساکنین ساختمان در هنگام اجرای بازسازی ساختمان مسئولیت نظافت روزانه مشاعات را در قرارداد مشخص نمایید.

  • مسئولیت گرفتن مجوزهای بازسازی، از جمله مجوزهای شهرداری و سایر ارگان‌ها و همچنین اجازه نامه از همسایگان برای اجرای بازسازی را در قرارداد بازسازی ساختمان خود مشخص کنید.
  • بهتر است پس از اتمام هر مرحله از بازسازی همه موارد از جمله هزینه و کیفیت کار و مواردی را که باید اصلاح گردند، بررسی و ثبت کنید و به قرارداد پیوست نمایید.
  • مبلغ جزء به جزء هزینه و تعهدات به صورت کامل در قرارداد مشخص شود.
  • به شما پیشنهاد می‌کنیم که طرفین قرارداد بازسازی و تعمیرات ساختمان برای تضمین خدمات و اطمینان از روند اجرای قرارداد از ضمانت‌هایی معادل مبلغ قرارداد استفاده کنند.
  • باید حتماً همه مراحل و کارهایی که برای بازسازی نمای داخلی و خارجی ساختمان مورد نظرتان می‌باشد، همانند نقاشی، لوله کشی، ساخت و اجرای کابینت و کمد دیواری، خرید و نصب و کانال کشی و برق کاری و غیره را به صورت کامل و جزء به جزء در قرارداد بیاورید و تاریخ شروع و پایان هر کدام را هم ذکر کنید.

بازسازی ساختمان اقساطی در تهران

در نهایت باید بگوییم که قرارداد بازسازی ساختمان یکی از قراردادهای مهم است و به شما کمک می‌کند تا حد امکان از اشتباهات رایج در بازسازی ساختمان جلوگیری کنید. نکات حقوقی بسیار زیادی در آن وجود دارد. قبل از انعقاد قرارداد مذکور بهتر است، نسبت به آنها اطلاعات دقیق پیدا نموده و با آشنایی نسبت به نکات حقوقی فوق از مشکلات و اختلافات و ضررهای آینده جلوگیری نمود.

همچنین برای اطمینان از نتیجه کار بهتر است پروژه بازسازی خود را به شرکت‌های معنبر بسپارید تا از بابت عدم هدر رفتن پول و وقت خود مطمعن باشید. آرشام دکور یکی از با سابقه‌ترین شرکت‌ها در زمینه بازسازی ساختمان و طراحی دکوراسیون است. ارایه خدمات بازسازی اقساطی یکی از مهمترین خدمات این شرکت است که در سطح تهران با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت اریه می‌شود.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

5 × پنج =

نوشتهٔ پیشین
برچسب کابینت چیست و چه کاربردی دارد؟
نوشتهٔ بعدی
استفاده از کتابخانه در طراحی داخلی
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ