مزایا و معایب پارکت لمینت و مقایسه آن با پرطرفدارترین کفپوش‌ها

در این نوشته قصد داریم تا مزایا و معایب پارکت لمینت را مورد بررسی قرار دهیم.
پارکت‌ها یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین انواع کفپوش برای منزل و طراحی دکوراسیون داخلی به حساب می‌آیند. کفپوش‌ها با داشتن طرح‌ها و نقش‌های متنوع، جذابیت دکوراسیون شما را چندین برابر می‌کنند. هنگامی که شما به بهبود کیفیت و ظاهر خانه خود فکر می‌کنید، باید حتما انواع کفپوش‌ها را در طراحی داخلی خانه خود مد نظر بگیرید. ممکن است شما فکر کنید که کفپوش‌ها اصلا اهمیت چندانی ندارند و فقط قسمت کوچکی از دکوراسیون خانه را به عهده دارند، اما با اطمینان می‌توانیم بگوییم بدون کفپوش مناسب، طراحی شما کامل نخواهد بود.

تاریخچه کفپوش لمینت

بهتر است بدانید که مبتکر و اختراع این نوع کفپوش‌ها سوئدی‌ها بودند. یک شرکت سوئدی به نام perstorp در سال ۱۹۷۷ این پارکت را ساخت. بعد از آن در سال ۱۹۸۴ این محصول به بازارهای اروپایی روانه شد. لمینت‌های بی نیاز به چسب هم اولین بار توسط یک شرکت سوئدی تولید شد. جالب اینجاست که در ۲۰ سال اول اختراع، این پارکت از کیفیت خیلی پایین‌تری برخوردار بود. حتی در نصب آن هم مانند پارکت‌های چوبی از چسب استفاده می‌شد. اما دیگر به مرور زمان با افزایش پیدا کردن کیفیت و تغییر در روش نصب، بسیاری از مردم جهان هم از این کفپوش استقبال بی‌نظیری کردند. تا جایی که در بسیاری از تغییر دکوراسیون‌ها استفاده از لمینت را توصیه می‌کنند.

کفپوش لمینت چیست؟

لمینیت که اصطلاحاً به آن لمینت یا پارکت لمینت هم می‌گویند، از جنس الیاف چوب فشرده می‌باشد. لمینت مانند بقیه پارکت‌ها مستقیم از چوب درختان تهیه و تولید نمی‌شود‌. لایه روی آن از ملامینه می‌باشد. دلیل اینکه به این نوع کفپوش لمینت می‌گویند، این است که از چند لایه فشرده تشکیل شده است. به هر چیزی که از چند لایه روی هم تشکیل شود لمینت می‌گویند. لمینت‌ها پوشش بسیار مطلوب و مناسبی برای کف منازل مسکونی و اداری و تجاری می‌باشند.

عمر و دوام  کفپوش لمینت چقدر است؟

با توجه به اینکه در پارکت‌های لمینت از روکش‌های خاصی استفاده می‌شود، دوام بسیار بالاتری در برابر هرگونه مشکل و صدمه‌ دارند. میزان عمر این نوع پارکت بسیار طولانی‌تر از سایر کفپوش‌ها است. به دلیل داشتن عمر طولانی با خرید لمینت، می‌توانید مدت زمان بیشتری از آن استفاده کنید. حتی نیازی به تعویض‌های مکرر و صرف هزینه‌های زیادتر نداشته باشید. پارکت‌های لمینت از نظر مدل و جنس، تنوع گسترده‌ای دارند که کیفیت هر کدام با دیگری متفاوت است.

مزایا و معایب پارکت لمینت
مزایای کفپوش لمینت

مزایا و معایب پارکت لمینت

مزایای لمینت

لمینت‌ها به دلیل وجود لایه‌های ملامینه بسیار مقاومت خوبی در برابر خط و خش و خرابی دارند. همچنین جنس لایه ملامینه بر روی آن در برابر نور خورشید بسیار مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد و رنگ خود را از دست نخواهد داد. نظافت و شستشو این نوع پارکت بسیار بهتر و آسانتر از بقیه پارکت هاست. به زبان عامیانه خودمان، ساده‌تر تمیز می‌شود. با آن که جنس لمینت از الیاف فشرده شده چوب است و ممکن است در تماس با آب خراب شود، اما مقاومت لمینت در برابر آب و رطوبت بسیار بالاست. به صورتی که در مناطق شرجی هم به راحتی از این نوع پارکت استفاده می‌کنند.

در تهیه و تولید لمینت، یکسری مواد شیمیایی استفاده می‌شود که برخلاف پارکت‌های دیگر از جنس چوب خالص نیست. به همین دلیل حشرات را از خود دور می‌کند. این مواد شیمیایی اجازه نمی‌دهند که لمینت‌ها محیطی برای لانه کردن حشرات باشند. در نصب لمینت به چسب نیازی نیست بلکه این قطعات در هم چفت می‌شوند. به همین دلیل است که به راحتی قابل کندن و تعویض و جابجایی هستند.

معایب لمینت

یکی از معایب لمینت نسبت به سایر کفپوش‌ها، مقاومت کمتر آنها در برابر سیستم گرمایشی و سرمایشی کف نسبت به سرامیک است. همچنین استفاده از این کفپوش برای گرمایش از کف، گزینه مناسبی نیست. پارکت لمینت عاری از ایجاد سر و صدا موقع راه رفتن، خطر آتش‌سوزی، نم و رطوبت نیست. در صورتی که رطوبت یا آبی به داخل آنها نفوذ پیدا کند، تمیز کردنشان بسیار مشکل است.

مزایا و معایب پارکت لمینت در مقایسه با موکت

  • موکت‌ها را اصولا در مکان‌های مذهبی یا در منازل نصب می کنند و برای مراکز اداری فرهنگی آموزشی شرکت‌ها اصلا گزینه مناسبی نیستند. در صورتیکه پارکت لمینت کاربردهای بسیار گسترده و متنوع تری دارد و به راحتی در این مراکز قابل نصب هستند.
  • موکت‌ها در برابر رطوبت، آب، آتش و حرارت مقاومت بسیار کمتری دارند. در حالیکه پارکت لمینت مقاومت به نسبت خوبی دارد.
  • هرگاه مایعی بر روی موکت بریزد ،تا مدت‌ها جای لکه‌ی آن بر روی موکت باقی می‌ماند و نمی‌توان کار چندان زیادی برای پاک کردن جای لکه‌ها کرد. در صورتی که پارکت‌ها را به راحتی با شستشو می‌‍‌‌توان از هرگونه مایع و آلودگی مواد زائد پاک کرد.
  • موکت‌ها به هیچ عنوان عایق صدا نیستند. ولی پارکت لمینت با استفاده از فوم و نصب درست و اصولی به عنوان یک عایق صدا عمل می‌کنند.
  • هرگاه قسمتی از موکت آسیب ببیند یا خراب شود، باید حتماً کل موکت مورد تعویض قرار گیرد. در صورتی که در لمینت‌ هرگاه نیاز به تعویض باشد هر یک از قطعات که به آن تایل می‌گویند، را به راحتی از جا در می‌آورند و با تایل دیگری به سرعت تعویض می‌کنند.
  • لمینت‌ها از نظر بهداشتی برای سالمندان و کودکان بسیار بهتر از موکت‌ها می‌باشند.
مزایا و معایب پارکت لمینت
مقایسه کفپوش لمینت با سایر کفپوش ها

مزایا و معایب پارکت لمینت نسبت به سرامیک

همانند سرامیک، نقش پارکت لیمنت در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها بسیار مورد توجه است. با این حال هر یک از این متریال ها مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می‌کنیم.

  • برخلاف کفپوش‌های سرامیکی، امکان سرخوردن بر روی لمینت بسیار پایین است.
  • از آنجا که لمینت‌ها از جنس چوب ساخته می‌شوند، بر خلاف سرامیک، در زمستان سطح آنها بسیار سرد نمی‌شود و دمای متعادلی دارند.
  • پارکت لمینت، در مقایسه با سرامیک شکنندگی کمتری در هنگام برخورد اجسام سنگین دارد.
  • با این حال، سرامیک ضد آب است و می‌توان از آن در محیط‌های مرطوب استفاده کرد.
  • تنوع قیمت و طرح در سرامیک‌ها بسیار بیشتر است.
  • مراقبت از لمینت در مقایسه با سرامیک بسیار سخت‌تر است.

فروش و نصب انواع کفپوش لمینت در تهران

پارکت ها از محبوب‌ترین انواع کفپوش هستند و امروزه انواع مختلفی از پارکت برای مفروش کردن ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این میان شاید پارکت‌های چوبی به دلیل زیبایی خاصی که دارند بیشتر مورد توجه باشند ولی لمینت‌ها به دلیل مزایایی که در بالا ذکر شد دوام و کاربرد بیشتری دارند. با این حال، اگر تصمیم به تعویض کفپوش منزل خود را  دارید و یا برای اولین بار است که می‌خواهید کف ساختمان خود را با کفپوش بپوشانید، می‌توانید برای مشاوره در زمینه انتخاب کفپوش مناسب با مجموعه آرشام دکور تماس بگیرید. این مجموعه با ارایه بهترین نوع مشاوره می‌تواند شما را در امر انتخاب کفپوش مناسب راهنمایی کند. بعلاوه، یکی از خدمات این شرکت، فروش کفپوش و لمینت اقساطی است که گزینه بسیار مناسبی برای افرادی است که بودجه محدودتری دارند.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

هجده − 12 =

نوشتهٔ پیشین
کابینت ممبران یا های گلاس؟ کدام یک گزینه بهتری است؟
نوشتهٔ بعدی
آشنایی با مهمترین انواع پارکت و ویژگی های آنها
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ