کابینت پولیشی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

کابینت های آشپزخانه از اجزای مهم دکوراسیون داخلی منازل محسوب می شوند. انتخاب نوع مناسب کابینت برای آشپزخانه بسیار حائز اهمیت است، زیرا علاوه بر جنبه زیبایی شناختی، باید کاربردی و مقاوم نیز باشند. یکی از بهترین انواع کابینت آشپزخانه رایج، کابینت های براق و زیبای پولیشی هستند که به طرح انزو نیز معروف می باشند. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب کابینت پولیشی خواهیم پرداخت. از جمله مزایای کابینت پولیشی می توان به زیبایی بالا، سطح صاف و براق، مقاومت در برابر خش و رطوبت اشاره کرد. از سوی دیگر، از معایب این نوع کابینت می توان به حساسیت نسبت به گرما و نیاز به مراقبت آن اشاره نمود. در ادامه به بررسی تفصیلی این موارد خواهیم پرداخت.

آشپزخانه دیزاین شده با کابینت پولیشی

کابینت پولیشی چیست؟

کابینت پولیشی یکی از انواع کابینت های آشپزخانه است که از ورقهای مصنوعی ساخته می شود. پولیش نوعی ماده خمیری شکل بوده که بر روی سطوحی مختلفی نظیر چوب، شیشه و پلاستیک اسپری می گردد. این رنگ علاوه بر قیمت بالا باید در محیطی ایزوله و به دور از هر گونه آلودگی و گرد و خاک پاشیده شود. از این رو طراحی و ساخت کابینت از مدل های پولیشی کار آسانی نمی باشد و باید کاملا تخصصی و طبق استاندارد های آن اجرا شود. این لایه مانع از نفوذ رطوبت، خراشیدگی و تاثیر عوامل محیطی به داخل ورق می شود. پی وی سی نیز یک پلیمر شفاف و محافظ است که مقاومت بالایی در برابر آب و رطوبت دارد. بنابراین، کابینت پولیشی با این روکش ها مقاومت بیشتری پیدا می کند.

کابینت پولیشی با ظاهری زیبا و براق، سطحی کاملا صاف و یکدست دارد. این سطح بدون درز، شیار و زائده، محیطی بهداشتی و آسان برای تمیز کردن فراهم می کند. روکش ملامین یا پی وی سی و سطح پولیش شده این کابینت باعث می شود سطح آن در برابر لکه های روغن و چربی بسیار مقاوم باشد و بتوان آن را به راحتی تمیز کرد. همچنین این روکش با ایجاد یک لایه محافظ، از ورود باکتری و قارچ به داخل کابینت جلوگیری می کند. بنابراین نظافت و ضدعفونی کردن سطوح کابینت پولیشی آسان است.

چند نمونه از جدید ترین مدل های کابینت پولیشی را در ادامه خواهیم دید.

یک نمونه سفید براق و بسیار زیبا:

نمونه کابینت پولیشی سفید روشن لوکس در سبک نئوکلاسیک

یک نمونه تلفیقی سفید مشکی و قهوه ای ساخته شده توسط مجموعه آرشام دکور که در شوروم دفتر موجود می باشد و می توانید از آن بازدید کنید:

نمونه کابینت تلفیقی مدرن مینیمال با های گلاس ای جی تی، ام دی اف فرامید برجسته، رنگ پلی اورتان و پولیش + صفحه کورین

یه نمونه سفید براق بسیار پلیشی از مدل های کابینت نئوکلاسیک:

کابینت پولیشی سفید براق لوکس سبک نئوکلاسیک یک طرفه

مشاهده نمونه های بیشتر کابینت پولیشی

 آیا کابینت پولیشی از تنوع کافی برخوردار است؟

کابینت پولیشی در مدل ها و رنگ های متنوعی تولید می شود که امکان انتخاب و سفارشی سازی برای مشتری را فراهم می کند. با توجه به ساختار مصنوعی این کابینت، طراحی و تولید آن در اندازه ها و اشکال گوناگون امکان پذیر است. کابینت پولیشی می‌تواند در طرح‌های مدرن و مینیمال یا سنتی و کلاسیک و حتی سبک های جدید نئوکلاسیک تولید شود تا سلیقه و نیاز مشتریان مختلف را برآورده کند. انعطاف پذیری در طراحی و سفارشی‌سازی، از ویژگی‌های منحصر به فرد این نوع کابینت است.

برای مثال یک نمونه کابینت پولیشی سبک کلاسیک به صورت زیر می تواند باشد:

کابینت تمام چوب سفید شیک و مجلل با روکش پولیشی در سبک کلاسیک

مزایای کابینت پولیشی چیست؟

یکی از بزرگترین مزایای کابینت پولیشی، ظاهر زیبا و جذاب آن است. سطوح براق و یکدست این نوع کابینت، فضایی آرامش بخش و مدرن به آشپزخانه می بخشد. رنگ سفید کابینت پولیشی فضایی روشن و باز ایجاد می کند. همچنین امکان انتخاب رنگ های متنوع دیگر، از جمله رنگ های روشن و تیره، برای هماهنگی با دکوراسیون کلی آشپزخانه و منزل وجود دارد. در مجموع، کابینت پولیشی ظاهری زیبا، مرتب و حرفه ای به فضا می بخشد.

مزیت بعدی کابینت پولیشی، سطح صاف و بدون درز آن است که نظافت و تمیزکاری را آسان می کند. عدم وجود شیار و زائده در سطح، امکان جمع شدن چربی و مواد غذایی را به حداقل می رساند. همچنین روکش ملامین یا PVC مانع از نفوذ روغن و چربی به داخل کابینت شده و لکه ها راحت پاک می شوند. بنابراین نگهداری و تمیز کردن این کابینت ها آسان است.

کابینت طرح انزو نئوکلاسیک پولیشی روشن

استحکام و مقاومت کابینت پولیشی در برابر خراش و ضربه از دیگر مزایای آن محسوب می شود. روکش پولیشی مانع از پارگی ورق در اثر برخورد و خراشیدگی می شود. همچنین اتصالات این کابینت محکم بوده و در اثر فشار و باز و بسته شدن درها شل نمی شوند. دوام و کیفیت بالای این کابینت باعث می شود بتوان از آن برای سال ها استفاده کرد.

معایب کابینت پولیشی چیست؟

یکی از معایب کابینت پولیشی، حساسیت نسبتا بالای آنها در برابر گرما و دماهای بالا است. این کابینت ها معمولا در برابر دماهای بالاتر از 60 درجه سانتی گراد مقاومت چندانی ندارند. بنابراین چنانچه سطح آنها به مدت طولانی در معرض گرمای زیاد قرار بگیرد، احتمال ذوب شدن و آسیب دیدن وجود دارد.

از دیگر معایب این نوع کابینت، احتمال بروز لکه و کدر شدن سطح آن در اثر تماس با مواد شیمیایی است. موادی مانند الکل، سرکه و مواد لکه بر می توانند باعث ایجاد لک و زشت شدن سطح این کابینت شوند. البته با پاک کردن به موقع می توان از بروز لکه های دائمی جلوگیری کرد.

کابینت پولیشی و پلی اورتان

از آنجا که کابینت پولیشی از مواد مرکب و مصنوعی ساخته می شود، در بلند مدت ممکن است دچار تغییر شکل و کمی خمیدگی شود. همچنین اتصالات این کابینت ممکن است در اثر گذر زمان و استفاده مداوم شل شده و نیاز به تعمیر داشته باشند. بنابراین کیفیت و عمر مفید کابینت پولیشی کمتر از انواع چوبی آن است.

توجه: در صورتی که ویژگی براق و شفاف بودن کابینت پولیشی توجه شما را جلب کرده است، ما کابینت های گلاس که با همین ویژگی قیمت کمتری نیز دارد را به شما معرفی می کنیم.

تفاوت کابینت پولیشی و انزو

این کابینتها چه تفاوتی با مدل انزو دارند؟ تفاوت اصلی کابینت پولیشی و انزو در نوع مواد اولیه و روش ساخت آنهاست.

  • کابینت پولیشی معمولا از ورق MDF یا فیبر با پوشش رنگ پولیشی اسپری شده ساخته می‌شود در حالی که کابینت انزو از ورق‌های فشرده چوب (HDF) و با پوشش رنگ پودری تولید می‌شود.
  • کابینت پولیشی سطحی صیقلی‌تر و براق‌تر دارد ولی کابینت انزو در برابر رطوبت و ضربه مقاوم تر است.
  • کابینت پولیشی امکان سفارشی‌سازی بیشتری در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف دارد اما قیمت کابینت انزو پایین‌تر است.

در مجموع، انتخاب بین این دو به سلیقه و نیاز مصرف‌کننده بستگی دارد و البته به کابینت پولیشی، کابینت طرح انزو نیز می گویند.

تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان

آشپزخانه دیزاین شده با کابینت پولیشی

این کابینت چه تفاوتی با کابینت پلی اورتان دارد؟ تفاوت اصلی کابینت پولیشی و پلی اورتان در مواد تشکیل دهنده آنها است. کابینت پولیشی از ورقهای MDF یا فیبر با پوشش ملامین یا PVC و رنگ پولیش ساخته می‌شود، در حالی که کابینت پلی اورتان کاملا از پلیمرهای شیمیایی مانند پلی اورتان تشکیل شده‌ است. کابینت پلی اورتان سبک‌تر است و در برابر رطوبت مقاومت بیشتری دارد اما کابینت پولیشی ظاهری زیباتر و براق‌تر دارد. کابینت پلی‌اورتان در برابر حرارت و ضربه مقاوم‌تر است ولی کابینت پولیشی طرح‌ها و رنگ‌های متنوعتری دارد. در مجموع، انتخاب بین این دو نوع کابینت به نیاز و سلیقه مصرف‌کننده بستگی دارد.

در صورتی که تمایل دارید تفاوت این دو کابینت را به صورت کامل تر مطالعه کنید، مقاله “تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان” را مطالعه نمایید.

بیشتر بخوانید: کابینت پلی اورتان چیست؟

قیمت کابینت پولیشی

قیمت این محصول به چه عواملی بستگی دارد؟ قیمت کابینت در مدل های پولیشی به چندین عامل بستگی دارد: از جمله مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت، کیفیت مواد اولیه مصرفی از جمله نوع ورق MDF یا HDF، ضخامت ورق و کیفیت و نوع روکش ملامین یا PVC و همچنین رنگ پولیش می باشد. هرچه کیفیت مواد بالاتر باشد، قیمت نیز بیشتر خواهد بود. همچنین برند سازنده و شهرت آن در بازار، نقش مهمی در تعیین قیمت دارد. علاوه بر این، جنس و کیفیت اتصالات، جنس دستگیره، پایه و ریل ها و نوع بسته بندی و بارگیری نیز بر قیمت تاثیرگذار هستند. در نهایت هزینه نصب نیز بسته به تعداد کابینت، اندازه آشپزخانه و پیچیدگی کار متغیر خواهد بود.

کابینت سفید نئوکلاسیک پولیشی

ما هم همچنان در سال 1402 سعی کردیم تا قیمت ها را به ندرت، مگر با افزایش قیمت مواد اولیه بالا ببریم و حدودا برای هر متر کابینت پولیشی 9 میلیون و 500 هزار تومان در نظر گرفته ایم که با توجه به کیفیت بالای کار، یک قیمت مناسب در بازار می باشد.

جمع بندی

کابینت پولیشی چیست؟ موضوعی بود که در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار دادیم. با توجه به مطالب ارائه شده، می توان نتیجه گرفت کابینت پولیشی یکی از انواع رایج و پرطرفدار کابینت آشپزخانه است. این نوع کابینت با وجود مزایایی همچون ظاهر زیبا، سطح صاف و براق، آسانی تمیزکاری و قیمت مناسب، دارای معایبی مانند حساسیت نسبت به گرما و احتمال بروز لکه نیز می باشد. با در نظر گرفتن نیازها و سلیقه شخصی می توان مناسب ترین نوع کابینت را انتخاب نمود. پیشنهاد می شود هنگام خرید به عواملی همچون کیفیت مصالح، برند سازنده و قیمت توجه شود تا انتخابی هوشمندانه و مقرون به صرفه صورت گیرد.

مقالات مرتبط:

راهنمای خرید کابینت

کابینت نئوکلاسیک چیست؟

کابینت ممبران چیست؟

کابینت کلاسیک چیست؟

بهترین کابینت کدام است؟

کابینت چی مده؟

برچسب‌ها: معرفی انواع کابینت

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

بیست − چهار =

نوشتهٔ پیشین
نکات مهم در انتخاب بهترین کابینت برای آشپزخانه
نوشتهٔ بعدی
کابینت پلی اورتان چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ