آشپزخانه و کابینتهای شما میتواند به هر جنس و شکلی باشد، همه چیز آن به سلیقه شما بر میگردد اما بهتر است از کابینتهایی استفاده شود که ظاهری مناسب را به آشپزخانه بدهند. نوع جنس کابینت، نحوه ساخت و تکنیکهایی که در آن به کار میرود، در سبک و ظاهر آن تاثیر اساسی خواهد داشت. واحدهای آپارتمانی امروزی و جدید به گونهای طراحی شدهاند، که در متراژهای خیلی کمتری هستند. طراحی دکوراسیونهای مدرن هم به همین نحو اجرا میگردد، یعنی طراحان هم به دنبال استفاده از کابینتهایی هستند که کمترین فضا را اشغال کنند، اما بیشترین فضا را برای قرار دادن ظروف داشته باشند. یکی از آنها کابینت حجمی است. امروزه در اکثر خانههای ایرانی کابینت کاربرد دارد. در این محتوا قصد داریم در مورد انواع کابینت حجمی و مزایا و کارایی آنها صحبت کنیم. تا آخر مطلب ما را همراهی نمایید.
منظور از کابینت حجمی چیست؟
به کابینت آشپزخانه که عمق و حجم کار آنها بیشتر است و برای آشپزخانههای کوچک مناسب هستند، کابینت حجمی میگویند. امروزه با کوچکتر شدن فضای آشپزخانه این نوع کابینت بسیار به شما کمک خواهد کرد. اگر بخواهیم توضیح کاملتری در این مورد ارائه دهیم، انواع کابینت حجمی ،کابینتهای هستند که از نوع کابینت های پیش ساخته نیستند و متناسب با محیط مورد نظر تولید میگردند و عمق و حجمهای متفاوتی دارند که این عمق و حجم در ویترین کابینتها و طرح آنها خلاصه میگردد. این نوع کابینت از نظر اسکلت و بدنه به گونهای است که فضای کوچک را اشغال میکنند، اما عمق خیلی بالایی دارد.
طرز ساخت کابینت حجمی
اصولا ساخت این کابینت از دو مرحله اصلی تشکیل شده است. مرحله اول این مدل کابینت دارای بخشهایی از قبیل طرح اولیه، اندازه برداری برای اجرا و طراحی است و بعد از اینکه اندازههای برشکاری و جوشکاری انجام گرفت، چسباندن کابینت آغاز میگردد. به خاطر حفظ زیبایی و محافظت از لبههای کابینت، لبه چسبانی انجام میشود. بعد از این کار شیار زدن قطعات برای بدنه کامل صورت میپذیرد.
انواع کابینت حجمی
این نوع کابینت در سبکهای مختلف اجرا میشود. در ادامه با انواع مدلهای کابینت حجمی آشنا میشویم.
کابینت حجمی کلاسیک
همانطور که از نام این سبک بر میآید، کابینت کلاسیک دارای طرحهای درهم و شلوغی هستند و از جزئیاتی همانند دستگیره تاج و نمای سلطنتی اشرافی برخوردار میباشند. جنس متریالی که در کابینت حجمی کلاسیک به کار برده میشود شامل تمام چوب، حجمی روکش چوب و کابینت حجمی ممبران است. این سبک برای آشپزخانههای قدیمی و بسیار مجلل گزینه مناسبی میباشد.
انواع کابینت حجمی ام دی اف
این کابینت با ورقهای ام دی اف ساخته میشود و در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد. ام دی اف همان تخته فیبر با چگالی متوسط است که در ساخت بیشتر کابینتها از آن استفاده میگردد. این دسته از کابینتهای حجمی طرح و نقشهای بسیار قابل توجهی دارند، اما یکی از معایب اصلی آن، آسیب پذیری ام دی اف در برابر آب و رطوبت است.
کابینت هایگلاس
یکی دیگر از انواع کابینت حجمی همین کابینت های گلاس است. آنها در واقع همان کابینتهای ام دی اف هستند که از روکش هایگلاس تولید و طراحی میگردند. کابینت های گلاس از درخشندگی و براقیت قابل توجهی برخوردار است. این دسته از محصولات به خاطر این که دارای براقیت و درخشندگی هستند، محیط را خیلی دلبازتر و بزرگتر نشان خواهند داد.
کابینت حجمی مدرن
یکی از مهمترین ویژگیهای کابینت مدرن سادگی آن است. این کابینت در دکوراسیون اغلب خانهها به کار برده میشود و مورد استقبال بسیاری از افراد قرار میگیرد. در حال حاضر این محصول با انواع مختلفی از متریالها طراحی و تولید میگردد. البته این مدل از کابینتها را هم مانند انواع دربهای ساختمانی میتوانید به صورت تمام چوب انتخاب کنید، اما به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده به راحتی میتوانید از ام دی اف بهره ببرید.
کابینت نئوکلاسیک
کابینت نئوکلاسیک یک سبک و مدل به روزتر شده کابینتهای کلاسیک به حساب میآید، که از ویژگیهای هر دو سبک مدرن و کلاسیک با هم برخوردار است. اما متریال کابینت حجمی نئوکلاسیک اصولاً از متریال کابینت مدرن است، اما گاهی دارای نقش و نگارهایی هم هست. طرح و نقش و نگارهای آن خیلی ساده میباشد. تا قبل از ام دی اف، کابینتهای آشپزخانه از فلز یا چوب طبیعی ساخته میشدند. اما با تولید ام دی اف خام کابینت ام دی اف یک جایگزین پرتکرار برای آشپزخانهها شد. اما پرکاربردترین متریال در ساخت این نوع سبک ممبران است که در واقع آن هم از ام دی اف ساخته شده است و گذشته از سایر مزایای کابینت ممبران، قیمت خیلی مناسبتری نسبت به چوب خام دارد.
کابینت حجمی انزو
یکی دیگر از مدلهای کابینت سبک نئوکلاسیک کابینت انزو میباشد. این کابینت یک دیزاین خیلی ساده و خاص دارد، زیرا درب کابینت انزو به وسیله دستگاههای برش سی ان سی یک منحنی خاص داشته که طرح آن را از دیگر کابینتها متمایز میکند. در ساخت بعضی از مدلهای انزو از تاج و سرستون استفاده میشود، اما تلاش میشود تا سادگی در طرح کلی قابل مشاهده باشد. کابینتهای حجمی انزو از روکشهای پلی اورتان پولیش و یا پلی استر ساخته میگردند که هر کدام قیمت و مشخصات خاص خود هستند.
مزیتهای انواع کابینت حجمی
کابینتهای حجمی به دلیل مزیتهای فراوانی که دارند، در سالهای اخیر طرفداران فراوان پیدا کردهاند. در ادامه به صورت مختصر به بررسی مزایا میپردازیم.
- اولین و مهمترین مزیتی که برای آن میتوان عنوان نمود، مدیریت در بهینه سازی فضای آشپزخانه است. یعنی، شما میتوانید در فضای کوچکی از آشپزخانه تعداد بسیار زیادی از لوازم خود حتی ظروف را جای دهید.
- دومین مزیتی که برای آن میتوان عنوان نمود، تنوع بالای استایل آن است. زیرا میتوانید این کابینت را در رنگهای مختلف، در مدلهای مات یا براق با طرحهای بدنه و روکشی متفاوت داشته باشید.
- سومین مزیت، ست کردن کابینت حجمی با دیوارپوش و کفپوشها است. به عنوان نمونه اگر کف آشپزخانه شما پارکت لمینت است، میتوانید از کابینت حجمی نئوکلاسیک که روکشهای آن شبیه کفپوش هستند استفاده کنید.
- آخرین مزیتی که برای کابینتهای حجمی میتوان ذکر کرد، نظافت راحت و آسان میآن است، زیرا بسیاری از مدلهای کابینت، دارای کنده کاری و منبت کاریهای هستند و به همین دلیل لکه گیری و دستمال کشی آنها ساده است.
معایب کابینتهای حجمی
تا به این قسمت مزیتهایی را برای این نوع کابینت عنوان نمودیم، حال وقت آن رسیده که به معایب آنها هرچند اندک، اشارهای داشته باشیم.
- اولین عیب آن قیمت نسبتاً بالای آن است. به دلیل حجم کار بالا و مدت زمانی که صرف ساخت کابینتها میگردد، قیمت آن را نسبت به دیگر کابینتها بالا میبرد و بر روی قیمت آن تاثیر میگذارد.
- طولانی شدن مدت زمان نصب هم از دیگر معایب آن است. زیرا ریزه کاری و جزئیات بیشتری نسبت به دیگر کابینتها دارد و موجب میگردد که مدت زمان بیشتری صرف نصب آن شود.
قیمت انواع کابینت حجمی
اصولا نمیتوان به طور مطلق قیمت کابینت را برای این نوع کابینت در نظر گرفت. از جمله عواملی که بر قیمت این کابینت اثر میگذارد، متراژ، جنس و متریال و همچنین نوع ورقها هستند. علاوه بر این موارد نوع رنگ کار، نوع روکش و غیره هم بیتاثیر نخواهد بود. به دلیل تنوع بسیار بالای این نوع روکش و سبک کابینت حجمی بازه قیمتی گستردهای دارد. اگر تمایل دارید این نوع کابینت را با قیمت ارزانتری تهیه کنید میتوانید کابینت حجمی ملامینه، کابینت پی وی سی یا انزو را سفارش دهید. اگر بودجه بیشتری دارید میتوانید کابینتهای کلاسیک را سفارش دهید، زیرا هم لوکس بوده و هم سبک خاصی دارند.
با وجود توضیحات فوق، اگر در زمینه انتخاب نوع کابینت و یا طرح و متریال آن با مشکل روبور شدید میتوانید با کارشناسان شرکت آرشام دکور تماس بگیردی. این شرکت دارای سالها تجربه در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی و طراحی و ساخت انواع کابینت آشپزخانه است. نکته حائز اهمیت در مورد این شرکت آن است که برای رفاه حال مشتریان عزیز، بسیاری از خدمات خود را به صورت اقساطی ارائه میدهد.
پیشنهادات: