آیا تا بهحال درباره کابینت پولیشی چیزی شنیدهاید؟ در این نوشتار میخواهیم تا شما را با این نوع کابینت که یکی از جدیدترین انواع کابینت آشپزخانه است، روش ساخت آن و مزایا و معایب آن آشنا کنیم.
اگر توجه کرده باشید، همیشه از آشپزخانه به عنوان قلبت تپنده خانه یاد میکنند. اما این قلب بدون اجزای ضروری مثل کابینت، حتماً از تپش خواهد افتاد. اگر قصد دارید که با تهیه کابینتها تپش قلب خانهتان را تنظیم کنید، بهتر است دست نگه دارید. چون احتمالش هست که با جذابیت کابینتهای پولیشی هر تصمیمی را که تا به حال گرفتهاید را تغییر دهید.
تاریخچه کابینت پولیشی
قبل از اینکه بخواهیم درباره این نوع کابینت که به آن انزو یا کابینت نئوکلاسیک هم میگویند، صحبت کنیم ابتدا در مورد تاریخچه آن اندکی سخن به میان آوریم. کابینت پولیشی در ابتدا به وسیله یک شرکت آمریکایی وارد بازار شد. این نوع کابینت دارای طرحهای بسیار زیبایی بود. در ایران، برای بار اول توسط ایتالیاییها وارد بازار شد. چون این کابینت وارداتی بود قیمت خیلی بیشتری نسبت به دیگر کابینتها داشت. بنابراین تولیدکنندگان ایران هم سعی کردند که کابینتهایی مشابه آن تولید کنند تا از نظر قیمتی خودکفا باشند و در این کار بسیار موفق بودند.
کابینت پولیشی چیست؟
کابینتهای انزو یا کابینت با پوست پولیش ظاهری درخشان و براق دارند که به عنوان یکی از جدیدترین و مدرنترین طرحهای کابینت یاد میشوند. این کابینتها مانند کابینتهای وکیومی دارای مغزی ام دی اف خام هستند و رنگهای پولیشی روی سطح ام دی اف اسپری میشوند.
متریال کابینت پولیشی
یکی از بهترین ورقهای ام دی اف خام که در این زمینه استفاده میشود، ام دی اف واناچای مالزی یا تایلند است. ورقهای ام دی اف، کیفیت بسیار بالا و مطلوبی دارند. چهارچوب اصلی کابینت و استراکچر که از ورقهای ام دی اف ساده طراحی میشوند، نیاز به رنگ آمیزی نخواهند داشت. اما قسمتهای مهم دیگری که به رنگ آمیزی نیاز دارد، ورقهای ام دی اف خام برای درب کابینتها است.
رنگ پولیش
پولیش یک مایع خمیری شکل و غلیظ میباشد که بر روی سطوح مختلف مانند چوب، فلز، پلاستیک و غیره استفاده میگردد. با استفاده از رنگ پولیش میتوان نقایص هر سطحی را برطرف نمود و ظاهری شفاف و زیبا را به دست آورد. البته پولیش را فقط برای ایجاد شفافیت و زیبایی ظاهری مورد استفاده قرار نمیدهند؛. بلکه پولیش به عنوان یک لایه محافظ در مقابل تمام عواملی که به ورق آسیب میزنند، مورد استفاده قرار میگیرد. عملکرد و وظیفه پولیش بسیار شبیه سنباده است و بیشتر در سطحهایی که صاف و صیقلی هستند به کار گرفته میشود.
نحوه ساخت کابینت پولیشی
موضوعی که باعث شناخت بیشتر شما از این نوع کابینت خواهد شد، نحوه ساخت و تهیه آن میباشد. برای ساخت این نوع کابینت، در ابتدا باید یک ورق ام دی اف با ضخامت ۲۰ میلیمتر انتخاب گردد. در مرحله بعدی ورقههای ام دی اف خام با دستگاههای سی ان سی حکاکی میگردند. اصولاً طرح دربهای کابینت پولیشی مشخص است. با استفاده از دستگاههای سی ان سی طرحهای موردنظر حکاکی میگردد. مرحله بعد، نوبت نقاشی سطح کار میباشد.
در این مرحله، چندین دفعه رنگهای پلی اورتان براق را به سطح کار میپاشند. سپس سمباده کشی میکنند. این عملیات سه الی چهار بار انجام میشود تا چیزی حدود ۳ میلیمتر از سطح را در بر گیرد. بعد از آن به یکی از مراحل اصلی کار میرسیم، یعنی به مرحله اعمال کردن پولیش. در این مرحله یک نمد به نسبت زبر را آغشته به پولیش کرده و بر سطح کار میسایند. این کار را آنقدر انجام میدهند که حبابهای روی سطح رنگ از بین برود و حالتی درخشان پیدا کند. با تمام این اوصاف تولید کابینت پولیش کاری بسیار دشوار و وقت گیر است. به همین دلیل رنگ پولیش قیمت بالاتری نسبت به بقیه رنگها دارد.

مزایای کابینتهای پولیشی
در این بخش به معرفی مهمترین مزایای کابینت پولیشی میپردازیم:
- اولین مزیتی که در کابینت پولیشی باید به آن توجه داشت، ضخامت بالا و مقاومت بیشتر آن است. زیرا وقتی که رنگ پولیش به کابینتها افزوده میشود، باعث میگردد که کابینت دارای حجم و ضخامت خوبی باشد. این ضخامت موجب مقاومت بالای کابینتها در برابر خم شدگی میگردد.
- یکی دیگر از مزیتهایی که در این نوع کابینت میتوان نام برد این است، که هیچ گونه ضربه یا فرورفتگی به این کابینتها آسیب نمیزند. علت آن هم مایه خمیری پولیش است، که وقتی سفت میگردد دیگر آسیب نمیبیند. این درست برخلاف کابینت های گلاس است که از جمله معایب آن زود خش افتادن است.
- مورد بعدی ضد آب بودن این نوع کابینت میباشد. همه سطوح حتی اطراف کابینت با رنگ پولیش پوشانده میشود. بنابراین آب وارد آن نمیشود. اصولاً این نوع کابینتها را شما در طرح و رنگ سفید بسیار میبینید. یکی از ویژگیهای دکوراسیون سفید نیز این است که باعث میشود، آشپزخانه شما بسیار دلبازتر و شیکتر جلوه کند. همچنین برای تغییر دکوراسیون هم بسیار عالی میباشد. رنگ سفید با هر رنگی به راحتی میتواند هماهنگ شود.
- کابینت پولیشی برای آب و هوای مرطوب گزینه مناسبی است. به خصوص در آب و هوا و مکانهایی که رطوبت بسیار زیاد، موجب خوردگی کابینتها میگردد بهتر است از این نوع کابینت استفاده شود. زیرا آب و رطوبت به آن نفوذ نمیکند.
- نور خورشید به هیچ عنوان به این جنس کابینتها آسیبی نمیرساند. بعلاوه یان کابینتها ضد ضربه هستند و حتی خش و خطوطی بر روی کابینت ایجاد نمیگردد.
معایب کابینت پولیشی
همانطور که گفتیم علاوه بر مزایای بسیار زیادی که این نوع کابینت دارد، قطعاً دچار معایبی هم خواهد بود. اول اینکه حتماً باید فضایی را برای این کابینت تدارک دید که از گرد و غبار به دور باشد. زیرا این کابینت بسیار حساس میباشد. از دیگر معایب آن هم بالا بودن قیمت این نوع کابینت است.
نصب کابینت پولیشی
مرحله آخر مرحله نصب این کابینتها میباشد. نصب این نوع کابینت حتما باید با ظرافت خاص و توسط افراد حرفهای و استادکاران ماهر انجام شود.
تیم آرشام دکور، با سالها تجربه در زمنیه طراحی، ساخت و نصب انواع کابینت آشپزخانه از جمبه کابینت پولیشی و پلی اورتان، به صورت نقد و اقساط، میتواند در هر مرحله به شما مشاورههای مجزایی ارایه دهد. استادکاران این مجموعه، زیباترین و با کیفیت ترین انواع کابینتها را با مناسبترین قیمت ساخته و به بهترین شیوه اجرا و نصب میکنند.