استفاده از سقف کاذب در ساختمان های مسکونی

از مهمترین بخش‌هایی که در دکوراسیون داخلی به آن توجه ویژه‌ای می‌شود، سقف ساختمان است. زیرا در نگاه اول سقف، نظر ساکنین و مهمانان را به خود جلب می‌کند. یکی از زیباترین و پرطرفدارترین متریال‌هایی که با آن سقف‌ ساختمان به مدل‌های متنوع در می‌آید، سقف کاذب می‌باشد. در بسیاری از منازل به ویژه خانه‌های قدیمی، می‌توان از سقف کاذب بهره برد. این مدل سقف برای ایجاد فضایی آکوستیک بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. در این نوشتار  تصمیم‌ داریم، در مورد استفاده از سقف کاذب در ساختمان با شما صحبت کنیم. پس این فرصت طلایی را از دست نداده و تا آخر محتوا با ما همراه باشید.

اطلاعات زیادی از گذشته سقف‌های کاذب در دسترس نیست. اما چیزی که از شنیده‌ها به دستمان رسیده این است، که سقف‌های کاذب از اوایل سال ۱۳۶۵ از قطعات پلاستیکی به وجود آمده و کم‌کم رشد و رونق پیدا کرد.

سقف کاذب چیست؟

به پوشش یا سقفی که پایین‌تر از سطح سقف اصلی قرار می‌گیرد و از داخل ساختمان به راحتی قابل رویت می‌باشد، سقف کاذب می‌گویند. این نوع سقف در دکوراسیون داخلی برای پوشش سقف اصلی مورد استفاده است. به کارگیری این سقف، یکنواختی فضا را از بین برده و جلوه خاصی را به محیط می‌بخشد. این مدل سقف هیچ بار اضافی را بر دیوار تحمیل نکرده و غیر باربری است. سقف‌های کاذب در انواع متریال چوبی، آلومینیومی، پلکسی، پنل گچی و pvc طراحی می‌گردند.

استفاده از سقف کاذب در ساختمان
ویژگی‌ها و مزایای سقف‌های کاذب

ویژگی‌ها و مزایای سقف‌های کاذب

استفاده از سقف کاذب در ساختمان، علاوه بر جنبه زیبایی، تاثیر شگرفی در دکوراسیون داخلی دارد و در بازسازی یا نوسازی خانه‌ها بسیار مورد توجه است.. اما سقف‌های کاذب علاوه بر این مزیت، دارای یکسری ویژگی‌های مطلوب هستند، که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

  • متریال اصلی که در سقف‌های کاذب به کار برده شده‌اند، در مقابل آتش سوزی بسیار مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهند. این مقاومت در حدی است، که بعضی از مواد حتی تا ۲۴ ساعت در برابر آتش مقاوم می‌باشند.
  • مواد و متریال به کار برده شده در سقف‌های کاذب به عنوان یک عایق حرارتی هستند که به شدت با هدر رفتن انرژی مبارزه می‌کنند. با قرار گرفتن آنها در سقف از تبادل گرما به داخل ساختمان و بیرون جلوگیری به عمل می‌آورند.
  • این مدل سقف‌ها علاوه بر عایق حرارتی، یک عایق صوتی بسیار خوب هستند. مخصوصاً سقف‌های کاذبی که با آجر، بتن و چوب ساخته شده باشند، یک عایق صوتی خوب به حساب می‌آیند.
  • زمان مورد نظر برای عملیات اجرایی آن بسیار کوتاه است. یعنی تایم کمتری را برای نصب آن صرف می‌کنید
  • یکی دیگر از ویژگی‌ها و قابلیت‌های مهم این سقف، امکان نورپردازی، استفاده از آسمان‌های مجازی و ایجاد گچبری‌های جذاب در کنار نور پردازی‌ها است.

استفاده از سقف کاذب جذاب در ساختمان

همانطور که پیشتر اشاره کردیم، از سقف‌های کاذب در ساختمان‌های تجاری، اداری و مسکونی به فراوانی استفاده می‌شود. آنچه در اینجا برای ما حائز اهمیت است، استفاده از سقف‌های کاذب در ساختمان‌های مسکونی است. در ادامه به کاربرد این مدل سقف‌ها در هر قسمتی از منزل مسکونی اشاره می‌کنیم.

استفاده از سقف کاذب در اتاق پذیرایی

یکی از متداول‌ترین مکان‌هایی که از سقف کاذب درون آن استفاده می‌شود، سالن‌های پذیرایی است. زیرا با ایجاد محیط لوکس و زیبا، چشم هر مهمان را به خود خیره می‌کند. در سالن‌های پذیرایی، سقف‌های کاذب گچی به همراه گچبری‌هایی با سبک مدرن یا کلاسیک به کار برده می‌شود. البته در کنار این گچبری به کارگیری نورپردازی‌های جالب به زیبایی هر چه بیشتر آن افزوده است. از دیگر سقف‌های لوکس که بیشتر لاکچری پسندها از آن استقبال ویژه‌ای کرده‌اند، سقف‌های کاذب شیشه‌ای است. این مدل سقف به سالن پذیرایی نور و روشنایی خوبی می‌بخشد و سالن را بزرگتر جلوه می‌دهد.

به کارگیری سقف کاذب در سرویس بهداشتی
به کارگیری سقف کاذب در سرویس بهداشتی

به کارگیری سقف کاذب در سرویس بهداشتی

یکی دیگر از مکان‌ها برای استفاده از سقف کاذب در ساختمان ، سرویس‌های بهداشتی است. در طراحی دکوراسیون داخلی، زیبا سازی سرویس‌های بهداشتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. سرویس‌های بهداشتی در خانه با طرح و مدل‌های بسیار زیبایی طراحی می‌گردند. استفاده از سقف کاذب یکی از این مدل‌ها است. البته در سرویس‌های بهداشتی به دلیل وجود رطوبت بالا باید حتماً از سقف‌های کاذب ضد آب استفاده شود. سقف‌های PVC یکی از مقاوم‌ترین انواع سقف کاذب در برابر آب و رطوبت است. با به کار بردن سقف مجازی بسیاری از لوله‌کشی‌های عظیم الجثه از دید پنهان شده و جذابیت خاصی را به محیط می‌بخشد.

استفاده از سقف کاذب در حمام

بسیاری از خانه‌های بزرگ و لاکچری یا خانه‌هایی با متراژ متوسط، دارای حمام‌های جداگانه هستند. به همین دلیل بسیاری از افراد تمایل دارند، که این حمام شکل جدیدی داشته باشد. سقف‌های کاذب PVC یک نوع سقف ضد آب بوده و بهترین نوع سقف برای حمام‌ها است. این مدل سقف نظافت محیط را نیز به ارمغان آورده و از رشد قارچ و باکتری‌ها جلوگیری می‌کند. از نظر قیمت، سقف‌های PVC نسبت به  دیگر سقف‌ها بهتر و مقرون به صرفه‌تر هستند.

به کارگیری سقف کاذب در اتاق خواب‌ها
به کارگیری سقف کاذب در اتاق خواب

به کارگیری سقف کاذب در اتاق خواب‌ها

اصولا اتاق خواب‌ها مامن و پناهگاه امنی برای استراحت و آرامش می‌باشند. آخرین منظره‌ای که شما موقع خواب مشاهده می‌کنید، سقف اتاق خوابتان است و در طراحی دکوراسیون اتاق خواب بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. پس داشتن یک سقف زیبا به همراه نورپردازی‌های جذاب و ملایم قطعاً تاثیر بسزایی در یک خواب راحت خواهد داشت. استفاده از سقف کاذب در ساختمان محیط آرام بخشی را برای خواب مهیا می‌کنند. با داشتن سقف کاذب زیبا، محیط دلنشینی برای مطالعه و انجام کارهای روزمره، در دسترس خواهید داشت. همچنین از وجود سقف‌های کاذب حس بهتری را دریافت خواهید کرد. در اتاق خواب‌ها برای نورپردازی سقف‌های کاذب، از LEDهای توکار و کوچک استفاده می‌شود.

استفاده از سقف کاذب در آشپزخانه

یکی دیگر از بخش‌ها برای استفاده از سقف کاذب در ساختمان که از آن به قلب خانه یاد می‌شود، آشپزخانه‌ها هستند. به همین دلیل زیبایی و جذابیت آن برای هر بانوی خانه‌دار حائز اهمیت است. هنگام انتخاب سقف کاذب برای آشپزخانه حتماً به این نکته توجه داشته باشید، که قرار است برای چه نوع آشپزخانه‌ای سقف کاذب انتخاب کنید؟ زیرا در آشپزخانه رستوران و هتل‌ها فقط ساختار سقف مورد اهمیت است، اما زیبایی آن چندان مهم نیست. آشپزخانه‌های منازل مسکونی باید از زیبایی خاصی برخوردار باشند. برای سقف آشپزخانه می‌توانید از سقف‌های گچی با گچبری‌های مدرن استفاده کنید. بعلاوه می‌توانید طراحی آن را با جزیره آشپزخانه هماهنگ کنید.  همچنین استفاده از آسمان‌های مجازی یا سقف شیشه‌ای آرامش بیشتری را القا خواهد کرد.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

16 − چهارده =

نوشتهٔ پیشین
نکاتی در مورد اجرای آلاچیق روی پشت بام
نوشتهٔ بعدی
ویژگی‌های سالن پذیرایی مدرن
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ