روش پاک کردن لکه‌های چربی و آلودگی از روی کابینت

آشپزخانه یکی از پر رفت و آمدترین مکان‌ها، در هر خانه است. معمولا کابینت‌ها در تماس با غذا، دوده پخت و پز و همچنین ذرات چربی‌ها آلوده می‌شوند. با این حال بهتر است بدانید، که پاکیزه بودن آشپزخانه در سلامت افراد خانواده بسیار تاثیرگذار است. افراد هزینه‌های بسیاری برای خرید کابینت آشپزخانه صرف می‌کنند، پس برایشان اهمیت دارد که سالیان سال به شکل زیبایی باقی بمانند. به همین دلیل تمیز کردن و نگهداری از کابینت ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در این مقاله قصد داریم با روش‌های پاک کردن لکه‌های چربی و آلودگی‌ها از روی کابینت بیشتر آشنا شویم.

چرا تمیز کردن کابینت آشپزخانه اهمیت دارد؟

تمیز کردن کابینت‌های آشپزخانه دلایل بسیار زیادی دارد که به طور اختصار به بررسی دو مورد از آن می‌پردازیم.

استفاده مطلوب و مناسب از آشپزخانه

آشپزی در آشپزخانه‌‌ای با ظرف‌های کثیف و کابینت‌های آلوده، قطعا آرامش را از شما سلب خواهد کرد. به همین دلیل برای سهولت در آشپزی و لذت بردن از محیط آشپزخانه ضروری است، که کابینت‌های مرتب و تمیزی داشته باشید. قطعا تمیز نگه داشتن کابینت‌ها به زیبایی آشپزخانه و سالم ماندن لوازم داخل آن کمک قابل توجهی می‌کند. با انباشته شدن آلودگی‌ها و چربی‌ها به مدت طولانی، جلوه زیبای کابینت از بین می‌رود. همچنین بعد از چند سال نیاز به تعمیر یا تعویض کابینت‌ها احساس می‌گردد.

حفظ بهداشت آشپزخانه

اگر برنامه اصولی و منظمی برای تمیز کردن کابینت ها نداشته باشید، قطعاً بستری جهت رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها فراهم می‌آید. کابینت‌ها محلی برای حفظ مواد غذایی و ظروف هستند. به همین دلیل اگر کابینت‌ها آلوده باشند، موجب بیماری تک تک اعضای خانواده می‌گردند. در صورت کثیفی کابینت‌ها، آشپزخانه به محیط مناسبی برای جولان سوسک، مورچه و موش تبدیل می‌شود. پس با تمیز نگه داشتن کابینت و رعایت نظافت آن، از انتشار میکروب‌ها و جانوران موذی جلوگیری به عمل می‌آورید.

روش های تمیز کردن کابینت آشپزخانه
روش‌های پاک کردن لکه‌های روی کابینت

روش‌های پاک کردن لکه‌های روی کابینت

در کابینت‌هایی که از جنس‌های متفاوتی هستند، روش تمیز کردن آنها هم قطعاً با هم متفاوت است. در ادامه در مورد روش‌های مختلف از بین بردن لکه‌ها از روی کابینت از هر جنس صحبت به میان می‌‎آوریم.

پاک کردن لکه های چربی و آلودگی از کابینت های گلاس

از ساده‌ترین روش‌های پاک کردن این نوع کابینت، استفاده از دستمال مرطوب است. به دلیل شفاف و آینه‌ای بودن این کابینت، از دستمال‌های بدون پرز استفاده کنید. حال اگر لکه‌های روغن و مواد غذایی بر روی کابینت‌ها باقی مانده بود، با استفاده از ترکیب آب و مایع ظرفشویی، می‌توانید لکه‌ها را از بین ببرید. اگر شما هیچ علاقه‌ای به استفاده از شوینده‌های شیمیایی ندارید، می‌توانید با استفاده از محلول سرکه سفید و آب به همراه یک اسفنج کابینت های گلاس خود را تمیز نمایید. توصیه ما به شما این است که به هیچ عنوان برای درخشان‌تر شدن کابینت هایگلاس از وایتکس استفاده نکنید. زیرا به سطح کابینت آسیب وارد کرده و کیفیت عایق آن‌ها را از بین می‌برید.

پاک کردن لکه چربی از روی کابینت فلزی

کابینت‌های فلزی یکی از پرکاربردترین نوع کابینت‌ها می‌باشند. زیرا به دلیل داشتن قیمت مناسب، بیشتر مورد استقبال قرار می‌گیرند. اما نحوه تمیز کردن آنها هم حتما باید مورد توجه قرار گیرد. اگر قصد تمیز کردن لکه‌های چربی از روی کابینت‌های فلزی را دارید، ابتدا گرد و خاک روی سطح آنها را از بین برده. سپس با یک دستمال آغشته به الکل، چربی‌ها را از بین ببرید. دیگر راه‌حلی که به خوبی در تمیز کردن آلودگی و چربی‌ها جوابگوست، استفاده از شامپو فرش می‌باشد. برای استفاده از این محلول، ابتدا مقداری شامپوی فرش را با آب مخلوط کرده و با یک اسفنج نرم روی سطح کابینت‌ها بکشید. به این نکته توجه داشته باشید، که کابینت‌های فلزی توانایی بالایی در زنگ زدن دارند. پس بهتر است بعد از شستشو با یک دستمال تمیز آن را خشک نمایید.

پاک کردن لکه های چربی و آلودگی از کابینت چوبی

کابینت‌ تمام چوب ممکن است از چوب‌های مختلفی ساخته شده باشند. پس در وهله اول جنس اصلی چوب را تشخیص داده و سپس طبق دستورالعمل خاص آن جنس، شروع به پاکسازی کنید. اما در اکثر کابینت‌های چوبی و یا کابینت‌ روکش چوب، استفاده از یک خمیر ساده که از آب و جوش شیرین و کمی روغن گیاهی تشکیل شده بهترین محلول تمیز کننده است. پس از آماده‌سازی خمیر، با یک مسواک نرم آن را بر سطح کابینت بکشید. تا چربی و آلودگی‌ها پاک شوند. سپس خمیرها را با یک دستمال خشک از روی کابینت‌ها پاک کنید و با یک دستمال مرطوب تمام کابینت را تمییز نمایید، تا لکه‌های احتمالی از بین بروند. البته روش‌های دیگری نیز برای تمیز کردن کابینت چوبی وجود دارد.

تمیز کردن کابینت چوبی
تمیز کردن کابینت چوبی

بهترین راه حل پاک کردن لکه‌های کابینت ام دی اف

ام دی اف یکی از کابینت‌هایی است، که با فیبر و چگالی بالا در صنعت کابینت سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کابینت‌ همانند کابینت چوبی، در صورت خیس شدن دل نمی‌آورد. اما حتما روش‌های تمیز کردن مناسبی را می‌طلبد. بهترین روش تمیز کردن لکه‌های چربی از روی انواع ام دی اف، استفاده از اسپری‌های پاک کننده مخصوص است. مقداری از این اسپری‌ها را روی کابینت‌ها پاشیده، سپس با یک پارچه تمیز لکه‌ها را از بین ببرید. روش دیگر، استفاده از صابون مایع است. شما می‌توانید صابون مایع را با مقداری آب گرم مخلوط کرده، سپس با یک دستمال تمیز بر سطح کابینت‌ها بکشید. دیگر محلولی که در همه کابینت‌ها کاربرد بسیار زیادی دارد، محلول آب و سرکه می‌باشد. با بکارگیری این روش‌ها و همچنین روش‌های از بین بردن خراش از روی کابینت ام دی اف می‌توانید تا سال‌ها کابنیت‌های خود را سالم و زیبا نگه دارید.

سخن پایانی

قطعا جلوگیری از ایجاد آلودگی و لکه‌های روغنی بر روی کابینت‌ها هنگام آشپزی یک امر غیرقابل اجتناب است. با گذشت زمان این لکه‌ها جلوه نامناسبی به آشپزخانه شما می‌دهند. بسیاری از پاک کننده‌های شیمیایی علاوه بر اینکه برای سلامت شما ضرر دارند، بر رنگ و جنس کابینت‌ها تاثیر نامناسبی خواهند گذاشت. پس در نحوه نگهداری آن‌ها بیشتر بکوشید. حتی بهتر است، از جنس کابینت‌های مرغوب استفاده کنید تا هنگام تمیز کردن مداوم به آنها آسیبی نرسد.

برای مشاوره در زمینه بهترین جنس کابینت و همچنین طراحی و ساخت انواع کابینت آشپزخانه می‌توانید با آرشام دکور تماس بگیرید. این مجموعه دارای سال‌ها تجربه در زمینه طراحی دکوراسیون آشپزخانه و طراحی و بازسازی دکوراسیون داخلی است و کلیه خدمات خود را به صورت نقد و اقساط ارایه می نماید.

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

9 − چهار =

نوشتهٔ پیشین
تفاوت بازسازی خانه و نوسازی خانه چیست؟
نوشتهٔ بعدی
سازه‌های قابل اجرا بر روی پشت بام
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ