رنگ کردن کابینت ام دی اف و آنچه باید درباره آن بدانید

یکی از جالب‌ترین و بهترین راهکارها در نوسازی کابینت و تغییر و تحول دکوراسیون آشپزخانه، رنگ کردن کابینت می‌باشد. این عملیات به شما این امکان را می‌دهد، تا با هزینه بسیار کمی در فضای آشپزخانه خود تنوعی ایجاد کنید. یکی از مهم‌ترین اجزای آشپزخانه کابینت‌ها می‌باشند که بیشتر از دیگر وسایل به چشم می‌خورند. اگر قصد دارید که کابینت‌های خود را رنگ کنید، اما تا به حال این کار را انجام نداده‌اید و در مراحل انتخاب رنگ تردید دارید، بهتر است تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در این زمینه به‌دست آورید.

کارهایی که پیش از رنگ‌آمیزی کابینت باید انجام داد

رنگ کاری کابینت‌ها بر روی انواع کابینت قابل اجرا است. چیزی که دانستن آن در این پروسه برای شما اهمیت دارد، اطلاع از چگونگی رنگ‌آمیزی انواع جنس‌ها می‌باشد. به عنوان مثال در کابینت‌های چوبی قبل از رنگ کردن، حتما نیاز به مسطح کردن سطح کابینت یا نیاز به لکه‌گیری قبل از بازسازی می‌باشد. اگر قبل از رنگ‌آمیزی این کار انجام نشود، نتیجه کار خوب نخواهد شد. اگر کابینتی حالت پوست پوست شده باشد، بهترین و آسان‌ترین راه برای نو کردن آن‌ها سفارش دادن کابینت جدید است.

چگونگی آماده کردن کابینت برای رنگ کاری

قبل از هر اقدامی برای رنگ کردن کابینت بهتر است یک سری نکات را با دقت مطالعه کنید.

  1. نگاهی به عمق و درب کابینت ها بیاندازید

اگر پس از دیدن عمق کابینت‌ها و تعداد درب‌ها، ‌تمایل داشتید خودتان کابینت‌ها را رنگ کنید پس دست به کار شوید. اما اگر نتوانستید از پسش بر‌آیید، آن را به شرکت‌های با تجربه در این زمینه مانند آرشام سرویس بسپارید. این شرکت با گروه متخصص خود می‌تواند در زمینه رنگ آمیزی انواع ام دی اف و رعایت تمام مراحل آن بهترین کابینت‌ها را به شما تقدیم کند.

     2. باز کردن اتصالات

بعد از اینکه وضعیت و توانایی خود در رنگ کردن کابینت‌ها را سنجیدید بهتر است، ابتدا اتصالاتی که کابینت‌ها را به هم وصل کرده است، باز کنید. حالا دیگر کابینت، آماده رنگ‌کاری می‌باشند. البته قبل از انجام پروژه رنگ آمیزی، اطمینان حاصل کنید که فضای مناسب برای اجرا داشته باشید. زیرا در غیر این صورت، بعد از رنگ‌کاری دیگر قسمت‌های منزلتان دچار مشکل می‌شود.

    3. سطوح کابینت را تمییز کنید

برای اینکه رنگ‌ها بر روی کابینت ام دی اف با دقت و ظرافت بیشتر خودش را نشان دهد، اول آن را تمیز کنید. در کابینت‌هایی که نزدیک اجاق گاز هستند، دقت بیشتری داشته باشید. زیرا همه چربی‌های غذا بر روی این کابینت‌ها می‌نشیند. بعد از تمیز کردن آن‌ها اجازه دهید تا کاملاً خشک شود.

   4. قسمت‌های کابینت را خوب بپوشانید

اگر قصد ندارید قسمت‌هایی از کابینت را رنگ‌کاری و اسپری کنید، آن را با نایلون‌های محکم و یا روزنامه و پارچه بپوشانید،که بعد برای تمیز کردن دچار دردسر نشوید.

مراحل رنگ کردن کابینت ام دی اف

در واقع ام دی اف در بازار به نام فیبر چوبی پرتراکم و فشرده شناخته می‌شود. رنگ کاری ام دی اف، عملیات سختی نیست. ولی نیاز به دقت نظر دارد. در اینجا به مراحل رنگ‌کاری کابینت ام دی اف اشاره می‌کنیم‌.

سنباده زدن کابینت

قبل از انجام رنگ آمیزی حتما باید با یک سنباده کابینت‌ها را یک دست و صاف کنید. تا موقع رنگ آمیزی مشکلی ایجاد نشود و رنگ بر روی سطح کابینت به‌خوبی بنشیند. برای این امر تعدادی سنباده مستطیلی شکل تهیه کنید و از گوشه کابینت شروع به سنباده کشیدن کنید. بعد از سنباده زدن تکه‌های رنگ‌کاری شده را تمیز کنید.

آسترکاری کابینت

بعد از اینکه سطوح کابینت را سنباده کشیدید، بهتر است آن را با یک لایه رنگ یکدست و صاف کنید. در واقع این کار باعث هموارسازی کابینت می‌شود. همچنین حفره‌ها و درز‌های ایجاد شده را هم می‌گیرد.

شروع رنگ کاری

حالا دیگر مرحله شروع رنگ آمیزی است. برای رفع تیزی‌های کنار ام دی اف بهتر است یک لایه چوب روی این کناره ها قرار دهید.

انواع رنگ برای رنگ‌آمیزی کابینت ام دی اف

بعد از آشنا شدن با مرحله رنگ آمیزی، حالا نوبت به انواع رنگ می‌رسد که در زیر به مهمترین  آن‌ها اشاره می‌کنیم.

رنگ اکرولیک

امروزه رنگ‌های اکرولیک برای بسیاری از وسایل گزینه مناسب و ایده آلی هستند. برای استفاده از این نوع رنگ نیاز به غلطک رنگ دارید. حتما باید سطح کابینت را تمییز کرده و سپس قلم‌مو را به رنگ زده و بر روی کابینت بکشید. برای مدرن شدن آشپزخانه‌یتان به شما رنگ آکرلیک براق را پیشنهاد می‌دهیم. این رنگ یکی از رنگ‌های جایگزین رنگ روغن است. همچنین در این رنگ از یک امولسیون پلیمری استفاده می‌شود، که برای انتقال رنگدانه‌ها بسیار موثر هستند. رنگ‌های اکرولیک بر پایه آب نیستند. به همین دلیل بدون استفاده از تینر و مواد رقیق کننده  قابل استفاده می‌باشند. رنگ اکرلیک طیف رنگی بسیار گسترده‌ای دارد، به همین دلیل بسیار در بین مردم محبوب است.

رنگ گچ

استفاده از این رنگ بسیار آسان و قابل کارکردن است. فقط باید قبل از رنگ کردن کمی سنباده زده شود.

اسپری رنگ

تنوع در این نوع رنگ بسیار بالاست و دارای انواع براق و مات است. در این نوع رنگ شما نیاز به غلطک و قلم‌مو ندارید. فقط با اسپری کردن رنگ بر روی کابینت‌ها به هدف خود نایل می‌شوید.

رنگ‌های بر پایه آب

این نوع رنگ یکی از مناسب‌ترین رنگ‌ها برای ام دی اف است. رنگ مولتی سورفیس ریچ و رنگ لاتکس بر پایه‌ی آب هستند. اما در آنها خطر متلاشی شدن، ام دی اف یا کشیدگی در جاهایی که پرایمر ضخیم نباشد، هست. در این نوع رنگ کردن شما فقط نیاز به قلم مو یا غلطک خواهید داشت.

چه رنگی را برای کابینت آشپزخانه انتخاب کنیم؟

قطعاً انتخاب رنگ مناسب برای کابینت آشپزخانه بسیار امری حساس است. زیرا در طولانی مدت موجب ماندگاری کابینت‌ها می‌شود. از آنجا که درب کابینت‌ها بیشتر در معرض کشیدگی، خراش و کوبیده شدن قرار دارند،بهتر است نسبت به انتخاب رنگ مقاوم و مناسب دقت نظر بالایی داشته باشید. با  انتخاب رنگ مناسب این قبیل مشکلات کمتر خواهد شد و کمتر به تعمیر کابینت‌های آسیب دیده نیاز خواهید داشت. رنگ‌های براق یا نیمه براق در رنگ آمیزی کابینت‌ها بسیار انتخاب مناسبی هستند. اگرچه کابینت‌های رنگی نیز طرفداران خاص خود را دارند.

رنگ پلاستیک بر پایه آب گزینه بسیار مناسبی است. رنگ روغن هم مزایای بسیار زیادی دارد. یکی از مزیت‌های آن ماندگار بودن رنگ بعد از شستشو است. همچنین رنگ روغن به دلیل داشتن خاصیت ارتجاعی اولین موردی است که برای رنگ کردن کابینت ام دی اف به ذهن می‌رسد. رنگ‌های روغنی علاوه بر مزایا دارای معایبی هم هستند. از جمله این که خشک شدن این رنگ به زمان بسیار طولانی نیاز دارد. مثلا چیزی حدود ۱۶ ساعت زمان بر است، در حالی که رنگ پلاستیکی به فاصله دو تا چهار ساعت خشک می‌شود.

سخن پایانی

امیدواریم با خواندن مطالبی که در مورد رنگ کردن کابینت‌های آشپزخانه گفته شد بتوانید خودتان به‌تنهایی کابنیت‌های خود را رنگ‌آمیزی کنید. اما اگر به هر دلیل نتوانستید و یا نخواستید که شخصا این کار را انجام دهید می‌توانید روی کرشناسان و استادکاران تیم آرشام دکور برای رنگ‌آمیزی و بازسازی کابنیت‌های آشپزخانه خود حساب کنید. این مجموعه در طراحی و ساخت انواع کاینت اقساطی، از جمله کابینت ام دی اف، کابینت ممبران، کابینت های گلاس و انواع کابینت چوبی تخصص و مهارت دارد.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دوازده − 10 =

نوشتهٔ پیشین
انواع پارکت چوبی و ویژگی‌های آن‌ها
نوشتهٔ بعدی
مناسب‌ترین رنگ‌ها برای دکوراسیون آشپزخانه
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ