کابینت کلاسیک چیست؟

کابینت سبک کلاسیک به سبک طراحی مبتنی بر عناصر و جزئیات معماری کلاسیک اشاره دارد و در نقطه مقابل سبک مدرن قرار دارد. ظاهری شبیه به کابینت های سلطنتی، اشرافی و رومی دارد و یک حس و حال گرم و نوستالژیک به آشپزخانه می دهد. کابینت کلاسیک را اغلب با متریال تمام چوبی یا ممبران اجرا می کنند و یک از گران قیمت ترین انواع کابینت آشپزخانه می باشد؛ چرا که طراحی و اجرای آن مستلزم تخصص کافی و زحمت بیشتری است.

کابینت کلاسیک تمام چوب قهوه‌ای تیره

ویژگی های کابینت کلاسیک

کابینت‌ کلاسیک به مدل‌هایی از کابینت آشپزخانه گفته می‌شوند که دارای طرح‌ها و حکاکی‌های سنتی و باستانی هستند. بر خلاف کابینت‌های مدرن که خیلی ساده می‌باشند، این نوع کابینت هیچ گونه سادگی ندارد. از نظر ویژگی‌های ساختاری و ظاهری این کابینت از منبت و معرق، برجسته سازی و حکاکی بر چوب، طراحی سرستون و دستگیره‌های فاخر، قفسه‌های جادار و عمیق و طرح‌های شلوغ برخوردار است.

از مزیت‌های اصلی این کابینت می‌توان به رنگ‌های بسیار متنوع در آن اشاره نمود. همچنین وجود سرستون‌های نقش برجسته با گل‌های رنگ شده به زیبایی هرچه بیشتر آن می‌افزاید. در صورت استفاده از متریال مرغوب، کابینت‌های کلاسیک تا سالیان سال دوام آورده و عمر طولانی تری خواهند داشت. قیمت نسبتا بالای کابینت کلاسیک، یکی از معایب آن به حساب می‌آید. این نوع کابینت نسبت به رطوبت بسیار حساس است و در مقابل اشیا تیز و برنده آسیب پذیر می‌باشد. کابینت‌های کلاسیک در انواع کلاسیک چوبی، کلاسیک روکش چوب، کلاسیک ممبران و کلاسیک رومی وجود دارند.

نمونه کابینت ممبران روکش چوب طلاکوب (رنگ پتینه) لاکچری سبک کلاسیک با پاسارگاد

مشاهده جدیدترین مدل های کابینت کلاسیک

کابینت سبک کلاسیک برای چه آشپزخانه هایی مناسب است؟

کابینت سبک کلاسیک برای آشپزخانه‌هایی با معماری و دکوراسیون کلاسیک و سنتی مناسب است. این نوع کابینت ها با طراحی‌های تاریخی و دکوراسیون های کلاسیکی مانند پرده‌ها سلطنتی، سقف‌های بلند، کنده‌کاری‌ها و ستون‌های مجلل بسیار سازگار است.

همچنین، کابینت سبک کلاسیک برای آشپزخانه‌های بزرگ مناسب است. این نوع کابینت با استفاده از جزئیات زیبا و تزئینات فراوان، به آشپزخانه ظاهری مجلل و لوکس می‌بخشد. در ضمن، کابینت سبک کلاسیک اغلب با رنگ‌های تیره و غنی همراه است. بنابراین، در آشپزخانه‌هایی که دارای نور کافی نیستند، استفاده از این نوع کابینت می‌تواند منجر به ایجاد تعادل و تبدیل آشپزخانه به فضایی گرم و دلپذیر شود.

دکوراسیون سبک کلاسیک مجلل

استفاده از کابینت سبک کلاسیک به سلیقه و سبک دلخواه شما بستگی دارد. اگر طراحی کلاسیک و ظاهر مجلل برای شما جذاب است، آشپزخانه با کابینت سبک کلاسیک می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

مزایا و معایب کابینت کلاسیک

مزایا

کابینت‌ آشپزخانه کلاسیک نسبت به کابینت‌های مدرن خصوصیات و ویژگی‌های متفاوتی دارند. البته این ویژگی‌ها خیلی خاص و منحصر به فرد است که در ادامه به صورت مختصر به بررسی آنها می‌پردازیم.

  • دارای طرح‌های معرق و منبت کاری:

اصلی‌ترین ویژگی و مزیت کابینت‌های کلاسیک حکاکی‌های روی بدنه آن‌ها است. این حکاکی‌ها بسته به سلیقه مشتری و نوع کابینت‌ها، به صورت طرح‌های منبت، معرق و خطاطی بر روی کابینت ایجاد می‌گردند. این طرح‌ها باید به گونه قرینه‌سازی شوند تا زیبایی آنها چندین برابر شود.

  • مناسب برای آشپزخانه‌های بزرگ:

این نوع کابینت‌ها برای آشپزخانه بزرگ و جادار بسیار مناسب هستند. به کارگیری آنها در دکوراسیون آشپزخانه‌های کوچک، یک اشتباه بزرگ است. این کابینت بسیار شلوغ و پر حجم است و دارای ابعاد و بدنه برجسته و حجیم است. اگر آشپزخانه شما کوچک است بهتر است از کابینت‌های مدرن بهره ببرید.

  • داشتن حالت ویترینی:

از ویژگی‌های دیگر انواع کابینت کلاسیک، حالت ویترینی بودن آنها است. اغلب خانم‌ها علاقه شدیدی به در معرض نمایش گذاشتن ظروف گرانبها و تزئینی دارند. این سبک کابینت‌ها با داشتن درب‌های شیشه‌ای، این امکان را برای خانم‌ها فراهم می‌آورند که یک آشپزخانه زیبا و نمایشی داشته باشند. اصولاً درب‌های بالایی این کابینت را از شیشه می‌سازند که جلوه زیبایی به آشپزخانه می‌بخشد.

  • به کارگیری دستگیره‌های برنزی و مسی در کابینت کلاسیک:

همانطور که پیش‌تر هم عنوان نمودیم، این سبک کابینت‌ها بسیار پر زرق و برق هستند و در واقع یک ظاهر نمایشی دارند. پس دستگیره‌های معمولی در آنها جایی ندارند. دستگیره‌های کابینت کلاسیک می‌تواند از جنس فلزاتی نظیر مس، برنج، برنز و نقره باشد که یک ظاهر زیبا و وزین به آشپزخانه شما می‌دهد.

  • برخورداری از رنگ‌های وزین و سنگین:

به کارگیری رنگ‌های خاص و پر انرژی در این نوع کابینت به چشم نمی‌خورد. این کابینت‎ها دارای رنگ‌هایی همانند خاکستری، سفید، قهوه ای، مشکی ورنگ‌هایی از این قبیل هستند. استفاده از رنگ‌های خاص مانند نارنجی، زرد یا قرمز به هیچ عنوان در سبک کلاسیک جای ندارد.

  • سنگی بودن کانتر و پیشخوان کابینت کلاسیک:

امروزه متریال‌های مناسب برای صفحه کابینت بسیار متنوع هستند. با این حال، عموماً برای صفحه روی کابینت و پیشخوان کابینت‌های کلاسیک از سنگ استفاده می‌شود. نوع سنگ‌ها هم بسته به جنس کابینت و طبقه بندی آنها ممکن است متفاوت باشند و ممکن است از سنگ‌های مصنوعی یا سنگ طبیعی تشکیل شده باشند. سنگ‌های گرانیت، مرمر و کوارتز سنگ‌هایی هستند که به عنوان سنگ‌های روی کابینت در این سبک مورد کاربرد می‌باشند.

معایب

کابینت کلاسیک همانند دیگر کابینت‌ها در کنار مزایای فراوان، از معایبی هم رنج می‌برد که در ادامه به صورت مختصر به آنها اشاره می‌کنیم.

  • حساس بودن کابینت‌ها در برابر رطوبت و حرارت
  • داشتن قیمت بالا
  • قرار ندادن اجسام تیز یا ایجاد خراش بر روی آنها
  • بالا بودن هزینه تعمیر و تعویض قسمت‌های آسیب دیده
  • سختی نصب به دلیل بالا بودن وزن آن‌ها
  • زمان بر بودن تولید و آماده سازی کابینت

تفاوت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک

کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک

کابینت نئوکلاسیک و کلاسیک دو سبک متمایز از کابینت هستند که در عناصر و ویژگی های طراحی متفاوت هستند. کابینت های کلاسیک معمولاً با جزئیات مزین و پیچیده خود مانند پانل های برجسته، قالب ها و کنده کاری های تزئینی مشخص می شوند. آنها اغلب از مواد باکیفیت مانند چوب های طبیعی ساخته می شوند.

از سوی دیگر، کابینت های نئوکلاسیک با طراحی ساده تر و کارآمدتر مشخص می شوند. این کابینت ها یک نقطه عطف بین کابینت کلاسیک و مدرن هستند و می توان آن را ترکیبی از آن ها دانست. کابینت های نئوکلاسیک اغلب با سبک های مدرن تری از دکوراسیون کلاسیک همراه هستند و برای ایجاد ظاهری لوکس و لاکچری طراحی شده اند.

به صورت کلی، تفاوت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک در عناصر طراحی و زیبایی کلی آنها است. در حالی که کابینت های کلاسیک بر جزئیات آراسته و سبک های سنتی تاکید دارند، کابینت های نئوکلاسیک بر سادگی و طراحی مدرن تمرکز دارند.

بیشتر بخوانید: کابینت نئوکلاسیک چیست؟

تفاوت کابینت‌های کلاسیک با مدرن

کابینت شاه نشین های گلاس سفید طوسی شیک سبک مدرن 1402

کابینت مدرن و سبک های کلاسیک هر یک دارای یک سری ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد هستند که تمایز خاصی را ایجاد می‌کنند. در ادامه به تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن اشاره می‌کنیم. در صورتی که تمایل به مطالعه جامع تفاوت این دو سبک دارید، حتما مقاله مقایسه کابینت مدرن و کلاسیک را مطالعه نمایید.

  • همانطور که پیش‌تر عنوان نمودیم، کابینت‌های کلاسیک کابینت تمام چوب به حساب می‌آیند، اما کابینت‌های مدرن دارای سطح براق و لبه‌های صاف هستند. در ساخت کابینت‌های مدرن متریالی، نظیر pvc ، پلی گلاس و هایگلاس به کار برده می‌شود.
  • دومین موردی که در تفاوت این دو نوع کابینت می‌توان عنوان نمود، تمیزکاری و نظافت آن است. تمیز کردن کابینت‌های مدرن خیلی راحت‌تر صورت می‌گیرد، یعنی حتی با یک دستمال مرطوب و تمیز می توان به نظافت پرداخت. اما کابینت‌های کلاسیک به دلیل حکاکی‌هایی که دارد کمی نظافت را سخت‌تر خواهند کرد. کابینت‌های کلاسیک علاوه بر حکاکی دارای تاج و ستون‌هایی هستند که هر کدام در نظافت زمان بر می‌باشند و باید برای نظافت آنها از روش‌های تمیز کردن کابینت چوبی بهره برد.
  • از نظر مقاومت کابینت‌های مدرن مقاومت خیلی بالایی در برابر مواد شوینده، نم، رطوبت و پوسته پوسته شدن دارند. در حالی که کابینت‌های تمام چوب در برابر آب خیلی زود واکنش نشان داده و پوسته پوسته می‌گردند.
  • طول عمر کابینت‌های کلاسیک خیلی بالاتر از  کابینت‌های مدرن است، پس کابینت مدرن خیلی زودتر از بین می‌رود. همین  امر موجب شده که کابینت‌های کلاسیک نیاز به نگهداری داشته باشند، اما کابینت‌های مدرن به دلیل ضد آب بودن، زیاد نیاز به نگهداری ندارند.
  • کابینت‌های مدرن در رنگ‌های مختلف و متفاوت تولید می‌شوند. همین امر موجب تنوع در سلیقه خواهد شد. در حالیکه کابینت‌های کلاسیک از تنوع بالایی برخوردار نبوده و دارای رنگ سفید و قهوه‌ای هستند.

جمع بندی

در نتیجه کابینت کلاسیک یک ظاهر سلطنتی و اشرافی دارد و اغلب با جنس چوبی و رنگ های قهوه ای طراحی و اجرا می شود. این کابینت ها برای آشپزخانه های بزرگ و منازلی با دکوراسیون کلاسیک و سلطنتی بسیار مناسب است. قیمت کابینت در مدل های کلاسیک اغلب بیشتر از سبک های مدرن است، اما ارزش سرمایه گذاری دارد. بهترین سبک های کلاسیک و نئوکلاسیک کابینت را می توانید در آرشام دکور بیابید.

بیشتر بخوانید:

کابینت پولیشی چیست؟

کابینت فرانسوی

کابینت روستیک

برچسب‌ها: معرفی انواع کابینت

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پنج × یک =

نوشتهٔ پیشین
تفاوت کابینت نئوکلاسیک با ممبران
نوشتهٔ بعدی
رنگ بندی کابینت های گلاس
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ