با وجود اینکه کابینتهای فلزی که در گذشته مورد استفاده قرار میگرفتند دارای دوام بالاتری در مقایسه با کابینتهای ام دی اف بودند، اما کابینتهای ام دی اف دارای طرفداران بیشتری هستند و امروزه تمامی بازار مربوط به کابینت آشپزخانه به این دسته از کابینتها اختصاص پیدا کرده است. به همین دلیل برای افراد بسیاری این سوال به وجود میآید که مزایا و معایب استفاده از کابینت ام دی اف در دکوراسیون آشپزخانه چیست و چرا این دسته از کابینتها در میان انواع کابینت آشپزخانه شهرت و محبوبیت خاصی دارد؟
چرا کابیتهای ام دی اف اینقدر محبوباند؟
همانطور که میدانید کابینت ام دی اف به طور کلی از چوب ساخته میشود، بدر واقع، روکش ام دی اف بر روی خرده های چوب فشرده شده قرار داده میشود. این روکشها دارای رنگهای مختلف و جذابی هستند و باعث زیبایی بخشیدن به چوب میشوند. چوب بهطورکلی برگرفته از طبیعت است و تمامی انسانها خواه ناخواه به هر چیزی که برگرفته از طبیعت باشد علاقه دارند. زیرا سرشت انسان از طبیعت است و شاید علت اصلی علاقه زیاد به کابینتهای چوبی نیز همین مساله باشد. این نوع کابینتها، انسان را به سرشت اصلیاش نزدیکتر میکند.
اما موثرترین و علمیترین مطلبی که نشاندهنده اهمیت کابینت ام دی اف در دکوراسیون آشپزخانه است، علم فنکشویی است. همانطور که میدانید با استفاده از فنکشویی میتوان طراحی دکوراسیون داخلی را به صورت علمی و تخصصی انجام داد، به گونهای که از متریالهای مناسب با محیط استفاده شود و هر وسیلهای در بهترین و مناسبترین جایگاه خود قرار بگیرد. بر اساس علم فنکشویی که در پی به جریان درآوردن انرژیهای مثبت در محیط است، چوب یکی از عناصر بسیار مهم و موردنیاز برای طراحی دکوراسیون به حساب می آید و در این سبک از طراحی دکوراسیون، در بخشهای مختلفی از محیط مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای استفاده از کابینت ام دی اف
استفاده از کابینتهای ام دی اف در دکوراسیون آشپزخانه دارای مزایای بسیاری است که در ادامه، برخی از این عوامل بهطور مختصر شرح داده میشوند.
-
زیبایی
یکی از مهمترین دلایل اهمیت کابینت ام دی اف در دکوراسیون آشپزخانه، ایجاد زیبایی در محیط آشپزخانه است. ام دی اف، دارای ظاهری صاف و صیقلی است که جلوه بسیار زیبایی را به محیط آشپزخانه میدهد. برای نمونه، اگرچه همه رنگها و طرحهای ام دی اف زیبا و منحصر به فرد هتسند اما استفاده از کابینتهای با رنگ تیره، جلوه خاص و جذابی به دکوراسیون آشپزخانه خواهد داد. از ام دی اف هم در کابینت تک رنگ استفاده می شود و هم در کابینت دو رنگ.
-
مقاومت بالا
از دیگر مزایای استفاده از کابینت ام دی اف در دکوراسیون آشپزخانه، مقاومت بالای آنها است. کابینت ساخته شده از ام دی اف در برابر ضربه و فشار، بسیار مقاوم است؛ به طوریکه اگر شخص کابینتساز، نصب کابینتها را به صورت حرفهای انجام داده باشد، اشخاص میتوانند بر روی کابینتها بایستند، بدون اینکه هیچ آسیبی به آن وارد شود.
-
قابلیت ابزارخوری
از آنجایی که ام دی اف از چوب ساخته میشود، به راحتی میتوان برای ایجاد زیبایی بیشتر در کابینت از ابزار زدن بر روی آن استفاده کرد. ابزارهای مورد استفاده در این خصوص میتواند تاج کابینت، طرح ها و حاشیههای چوبی، آینه، شیشه و یا هر شی دیگری باشد.
-
تنوع بسیار بالا در رنگ و طرح
ام دی اف دارای تنوع بسیار زیادی در طرح و رنگ است و یکی از دلایل اهمیت کابینتهای ساخته شده از آن در دکوراسیون آشپزخانه نیز این موضوع است. وجود این تنوع، افراد را قادر میسازد که برای آشپزخانهی خود از طرحها و رنگهای مورد علاقهشان استفاده کنند و از زیبایی ایجاد شده لذت ببرند.
-
سهولت در تمیز کردن
تمیز کردن کابینت برای بانوان معمولا کار دشوار و زمانبری است. استفاده از کابینتهای ساخته شده از ام دی اف در آشپزخانه، این مشکل را تا حد زیادی برطرف میکند. زیرا این دسته از کابینتها به راحتی قابل گردگیری اند و میتوان تنها با استفاده از یک دستمال نمدار آنها را تمیز کرد و دیگر مانند کابینتهای فلزی نیازی به شستشو ندارند. در نتیجه زمان بسیار کمی برای این کار صرف میشود و تمیز کردن این کابینتها را تسهیل می کند.
-
طول عمر بالا
کابینتهای ام دی اف در صورتیکه مورد نفوذ آب قرار نگیرند، دوام بسیار بالایی دارند. البته حساسیت ام دی اف نسبت به آب دلیل نامناسب بودن آن نیست. زیرا حتی برخورد بیش از حد آب با کابینتهای فلزی نیز باعث زنگزدگی و از بین رفتن زیبایی آنها میشود. بنابراین، از این نظر، کابینتهای فلزی برتری چندانی بر ام دی اف ندارند.
-
کمک به حفظ محیط زیست
یکی دیگر از مزایای استفاده از این نوع کابینتها، کمک به حفظ محیط زیست است. اما این مطلب ممکن است که باعث تعجب بسیاری از افراد شود، زیرا کابینتهای ام دی اف از چوب و منابع طبیعی ساخته میشوند. پس چگونه میتوانند باعث حفظ محیط زیست گردند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که برای ساخت ام دی اف از خرده چوبهای بازیافت شده استفاده میشود و نیازی به قطع کردن درختان برای ساخت ورق ام دی اف نیست. در نتیجه، استفاده از ام دی اف در ساخت کابینت، باعث صرفهجویی در مصرف چوب و حفظ محیط زیست میگردد.
معایب کابینت ام دی اف
در کنار تمام مزیتهایی که در این محتوا برای کابینتهای ام دی اف ذکر کردیم، این نوع کابینت از یک سری معایب هم رنج میبرد که در ادامه به صورت مختصر به آنها اشاره میکنیم.
مقاومت پایین در برابر رطوبت
کابینتهای ام دی اف در حالت معمولی و در زمانی که سالم هستند، مقاومت خیلی بالایی را در برابر رطوبت دارند. اما هرگاه رویه و روکش آن آسیب ببیند و رطوبت به داخل آن نفوذ پیدا کند، کابینت خیلی سریع متورم میگردد.
عدم مقاومت در برابر حرارت
صفحههای کابینت در برابر حرارت همانند گذاشتن قابلمههای داغ، به سرعت واکنش نشان میدهند و رنگ کابینت تغییر پیدا میکند.
آسیب پذیر بودن در برابر اشیای تیز
کابینتها یا ورقهای ام دی اف با هر رنگ و طرحی در مقابل اشیای برنده و تیز به سرعت آسیب می بینند و نمیتوانند مقاومت خوبی داشته باشند. همچین در صورتی که در برابر اجسام آسیب ببینند، امکان ترمیم کابینتها وجود نخواهد داشت.
نرم بودن بافت ورقهای ام دی اف
این ویژگی همانند شمشیرهای دولبه عمل میکند، یعنی هم موجب ابزار خوری خوب و راحت امدیاف میگردد و هم شامل بخش منفی میشود. این بخش منفی موجب میشود که ابزار و پیچها به راحتی در آن باز و بسته نشوند.
البته مواردی همچون عدم تحمل وزن زیاد، شل شدن اتصالات در صورت فشار، داشتن مواد شیمیایی، داشتن شرایط مطلوب برای رشد حشرات موزی و آسیب پذیر بودن ام دی اف در برابر مواد شوینده و اسیدی را نیز می توانیم از کمبود های این متریال نسبت به نسخه های جدید کابینت دانست.
در هر صورت کابینت ام دی اف از پرفروش ترین انواع کابینت است. قیمت کابینت ام دی اف نسبت به دیگر انواع کابینت بسیار مقرون به صرفه است.
بیشتر بخوانید:
مقایسه کابینت ام دی اف و های گلاس