سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی: رنگ، نورپردازی و نحوه چیدمان

احتمالا همه شما با سبک دکوراسیون مدرن و کلاسیک و تفاوت‌هایی که دارند، آشنایی دارید. سبک مدرن، سبکی بدون پیچیدگی و با تمرکز روی نظم است. سبک کلاسیک نیز از سبک سلطنتی برای طراحی داخلی الهام می‌گیرد و مجلل و خاص است. تفاوت‌های زمین تا آسمان این دو سبک در طراحی داخلی باعث شده تا برخی از افراد میان انتخاب این دو مردد شوند و در ذهن خود بگویند که ای کاش سبک تلفیقی نیز میان سبک کلاسیک و مدرن وجود داشت؛ سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی، در حقیقت همان سبک تلفیقی است که می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی زیبایی دکوراسیون و طراحی داخلی داشته باشد. اگر می‌خواهید با این سبک برای طراحی دکوراسیون داخلی آشنا شوید، این مقاله را تا انتها بخوانید.

 

سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی

سبک نئوکلاسیک یکی از سبک‌های تلفیقی برای طراحی داخلی است که از ترکیب طراحی ساده مدرن و طراحی پیچیده و پرجزئیات کلاسیک، ایجاد می‌شود. سبک نئوکلاسیک به اندازه سبک کلاسیک دارای ظاهر پیچیده و پرچزئیات نیست و در مقابل آن به اندازه سبک مدرن، ساده در نظر گرفته نمی‌شود. در واقع در سبک نئوکلاسیک، طراحی دکوراسیون داخلی به صورت مدرن و کلاسیک انجام می‌شود تا هم از سادگی دکوراسیون کاسته شود، هم بتوان مقداری جزئیات به آن اضافه کرد.

سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی برای هر فضایی قابلیت اجرا دارد؛ اما معمولا برای ویلاهای لاکچری که کوچک هستند و در عین حال نیاز به طراحی آن‌ها به صورت مجلل است، از این نوع سبک طراحی استفاده می‌شود. جلوه‌های بصری زیبا در کنار امکان اجرای این سبک با هزینه اندک باعث شده تا بسیاری از افرادی که به سبک دکوراسیون مجلل سلطنتی علاقه مند هستند، اما بودجه زیادی ندارند؛ سبک نئوکلاسیک را انتخاب کنند.

 

سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی

 

ویژگی‌های سبک نئوکلاسیک چیست؟

آن چیزی که سبک نئوکلاسیک در طراحی داخلی را از سایر سبک‌ها متمایز می‌کند، ویژگی‌های آن است. این سبک تلفیقی با رنگ‌های روشن طراحی می‌شود. پالت رنگی به کار رفته در این سبک اگرچه می‌تواند متشکل از رنگ‌های تیره مانند زرشکی، قهوه‌ای و کرمی باشد؛ اما همچنان تاکید روی استفاده از رنگ‌های روشن است. نورپردازی اصولی، در نظر گرفتن المان‌های خاص و متناسب با همین سبک و … از جمله ویژگی‌های مهم این سبک برای دکوراسیون داخلی هستند که در ادامه به تفصیل آن‌ها را بیان می‌کنیم.

  • پالت رنگی: پالت رنگی در سبک نئوکلاسیک متشکل از رنگ‌های خنثی مانند رنگ سفید و طوسی و رنگ‌های سنگین‌تر مانند قهوه‌ای و زرشکی است. ترکیب رنگ‌ها باید به گونه‌ای انجام شود که اولویت با رنگ‌های خنثی و ساده باشد.
  • نورپردازی اصولی: نورپردازی از جمله جزئیات مهم در این سبک است که باید به نظم، متقارن بودن و زیبایی آن توجه ویژه‌ای شود.
  • قرینه بودن عناصر: اصل قرینگی نه تنها در دکوراسیون داخلی مدرن، بلکه در دکوراسیون داخلی نئوکلاسیک نیز رعایت می‌شود. باید دیوارها، ستون‌ها و سایر المان‌ها قرینه باشند.
  • طراحی ساده دیوارها: استفاده از تابلوهای متعدد به ویژه تابلوهای فرش در سبک نئوکلاسیک جایگاهی ندارد. باید تلاش شود تا دیوارها به صورت ساده طراحی گردند.

 

نورپردازی در دکوراسیون داخلی نئوکلاسیک

نورپردازی در دکوراسیون داخلی نئوکلاسیک تاثیر بسیار زیادی روی زیبایی و برجستگی آن دارد. از نورهای روشن (سفید) برای این سبک دکوراسیون استفاده می‌شود. می‌توان از لامپ‌ها و لوسترهای متقارن در هر دو سمت خانه استفاده کرد. در صورت نیاز به ایجاد نورپردازی سقفی، می‌توان از نورهای خطی استفاده نمود. در صورتی که علاقه مند به استفاده از لوستر هستید، بهتر است به جای استفاده از دو یا چند لوستر در منزل، یک لوستر بزرگ کلاسیک را با آویزهای ساده در وسط سالن پذیرایی قرار دهید. نورپردازی مخفی در بخش‌های مختلف دکوراسیون داخلی نیز می‌تواند زیبایی خاصی به فضا بدهد.

 

رنگ در سبک نئوکلاسیک دکوراسیون داخلی

سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی باید با پالت رنگی مناسب طراحی شود. به کار رفتن رنگ‌های خنثی در این سبک در اولویت است و پیشنهاد می‌شود که از سایر المان‌های رنگی در این سبک استفاده گردد. رنگ باید برای دیوارپوش و کفپوش به بهترین شکل انتخاب شود. رنگ‌هایی مانند رنگ سفید، طوسی، زرشکی، کرمی، قرمز و … می‌توانند برای این سبک استفاده شوند. تضاد در سبک نئوکلاسیک مهم است و پیشنهاد متخصصان این حوزه این است که رنگ‌ها با تضاد با یکدیگر طراحی گردند.

 

 

طراحی بخش‌های مختلف منزل با سبک نئوکلاسیک

برای طراحی منزل با سبک نئوکلاسیک باید به جزئیات هر یک از بخش‌های منزل از جمله آشپزخانه، اتاق خواب‌ها، سالن پذیرایی (مبلمان و پرده) و … توجه داشته باشید. چرا که ماهیت این سبک طراحی در این بخش‌ها قابل درک است.

 

طراحی آشپزخانه با سبک نئوکلاسیک

بدون شک یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در منزل، آشپزخانه است. آشپزخانه‌های امروزی حتی دارای اپن نیز نیستند و تاثیر بسیار زیادی روی زیبایی دکوراسیون داخلی خواهند گذاشت. به همین خاطر باید به جزئیات آن‌ها در هنگام طراحی دکوراسیون داخلی با سبک نئوکلاسیک توجه داشته باشید. کابینت‌ها می‌توانند با سبک مدرن طراحی شوند؛ اما پیشنهاد می‌شود که از دسته‌های مخفی برای آن‌ها استفاده نکنید. به کار رفتن دسته‌های کوچک و البته کمی پرچزئیات، زیبایی بیشتری به آن‌ها می‌دهد. می‌توانید از نورپردازی مخفی در آشپزخانه به ویژه در زیر کابینت‌ها استفاده کنید. وسایل داخل آشپزخانه باید منظم در کنار یکدیگر چیده شوند. تا حد ممکن، خلوت نگه داشتن آشپزخانه در اولویت است. بنابراین، استفاده از تجهیزات برقی به صورت توکار در آشپزخانه‌های نئوکلاسیک را در اولویت خودتان قرار دهید.

 

طراحی سالن پذیرایی با سبک نئوکلاسیک

سالن پذیرایی، فضایی برای پذیرایی از مهمانان و استراحت اعضای خانواده در کنار یکدیگر است. به کار رفتن رنگ‌های مناسب در سالن پذیرایی برای طراحی دکوراسیون داخلی، اهمیت بسیار زیادی دارد. بهتر است که فقط دو رنگ را در پالت رنگی دکوراسیون سالن پذیرایی به کار ببرید و آن را در المان‌های مهمی نظیر مبل، فرش و پرده استفاده کنید.

  • مبل در سالن پذیرایی: مبلمان نئوکلاسیک در بازار به وفور یافت می‌شوند. این مبل‌ها باید طراحی ساده و با ترکیبی از چوب داشته باشند. دیگر خبری از تاج و دسته‌های بزرگ و سلطنتی نیست. ولی همچنان چوب و فلز در دسته‌ها و پایه‌های این مبل‌ها دیده می‌شوند.
  • پرده برای سالن پذیرایی: پرده همچون مبل تاثیر زیادی روی سبک دکوراسیون دارد. اگر می‌خواهید از سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی بهره مند شوید، از پرده‌های مناسب استفاده کنید. پرده‌ها در این سبک باید ترکیبی باشند. یعنی از ترکیب پارچه‌های ساده و طرح دار برای آن‌ها استفاده کنید.
  • فرش در دکوراسیون: نقش فرش در سبک نئوکلاسیک دکوراسیون داخلی بسیار مهم است. بهتر است که از فرش‌های تلفیقی که دارای طرح‌های هندسی و گلدار به صورت همزمان هستند استفاده کنید. رنگ فرش می‌تواند با رنگ مبل یا پرده همخوانی داشته باشد.

 

طراحی اتاق خواب‌ها با سبک نئوکلاسیک

هر آن چیزی که برای طراحی سالن پذیرایی با سبک نئوکلاسیک در نظر گرفته‌اید را نیز می‌توانید برای اتاق خواب‌ها در نظر بگیرید. نوع تخت خوابی که برای اتاق خواب‌ها انتخاب می‌کنید، اهمیت زیادی دارد. بهتر است که از تخت خواب‌های نئوکلاسیک استفاده نمایید. تا حد ممکن، نیازی به استفاده از فرش یا موکت در اتاق‌های نئوکلاسیک نیست؛ اما در صورت لزوم از فرش‌های کوچک و ترکیبی استفاده کنید. پرده در اتاق خواب‌ها باید با سبک ساده انتخاب شود و نیازی به استفاده از پارچه‌های مخمل و طرح دار روی آن‌ها نیست.

 

چیدمان در سبک نئوکلاسیک چگونه است؟

زمانی که محصولات مختلف را برای چیدمان سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی انتخاب کردید، نوبت به چیدن هر یک از این وسایل در جای مناسب است. در ابتدا از بزرگ‌ترین وسایل برای چیدمان در سالن پذیرایی، اتاق خواب‌ها و آشپزخانه استفاده کنید. به طور مثال، یک دست مبل را در وسط سالن پذیرایی خودتان بچینید یا تخت خواب را در اتاق خواب قرار دهید. چیدمان در سبک نئوکلاسیک هم باید به صورت ساده انجام شود، هم به صورت متقارن و با نظم.

از وسایل غیر ضروری در چیدمان سبک نئوکلاسیک دوری کنید. سعی کنید که محصولات دکوراتیو مانند تابلوها، مجسمه‌ها و … را به حداقل برسانید و بیشتر به سراغ گل و گیاهان مختلف با گلدان‌های ساده و متناسب بروید.

 

سخن پایانی

در مقایسه با سبک دکوراسیون مدرن و کلاسیک، سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی تاثیر بسیار زیادی روی زیبایی فضا خواهد داشت. این سبک تلفیقی، هم ساده است؛ هم دارای جزئیات. هم با قیمت مقرون به صرفه اجرا می‌شود، هم دوام بسیار زیادی دارد. خلاصه که این سبک اگر با نورپردازی اصولی و رنگ‌های جذاب طراحی و اجرا شود، زیبایی فوق العاده‌ای به فضا خواهد داد. می‌توانید سبک نئوکلاسیک در دکوراسیون داخلی را برای آشپزخانه، اتاق خواب‌ها و سالن پذیرایی استفاده کنید و از زیبایی آن‌ها نهایت لذت را ببرید.

 

 

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

10 − چهار =

نوشتهٔ پیشین
کابینت مدرن سفید
نوشتهٔ بعدی
کابینت فرانسوی
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ