خانه‌ام را بازسازی کنم یا نوسازی؟ 

هرگاه قرار است که یک زندگی نو را در خانه‌ای جدید شروع کنید، زیبایی و تمیزی ظاهری خانه برایتان در اولویت قرار می‌گیرد. در واقع هرچه لوازم دکوراسیون خانه را به زیباترین نوع ممکن انتخاب کنید، در خانه‌ای که دیوار و درب آن اوضاع نابسامانی دارد، نتیجه کار زیاد چنگی به دل نمی‌زند. بنابراین یکی از سوالاتی که همیشه ممکن است ذهن مالکان یا تازه واردان را به خود مشغول کند، این است که کدامیک از این دو بازسازی و نوسازی خانه را انتخاب کنیم. منظور اینکه بهتر است خانه را بازسازی کنم یا نوسازی؟

در پاسخ باید بگوییم که نمی‌توان بدون بررسی شرایط و محیط بگوییم کدام یک بهتر یا بدتر است. اما با بررسی مزایا و معایب و حتی تعریف هرکدام شاید کمکی باشد که بتوانید در انتخاب آن آگاهانه تصمیم بگیرید. قبل از هر اقدامی بهتر است در ابتدا با مفاهیم و معانی بازسازی و نوسازی آشنا شوید که هنگام نیاز از متخصصان مناسبی بهره‌مند گردید. در این نوشته سعی داریم تعریفی درباره مفاهیم و شرایط هر کدام ارائه دهیم.

بازسازی ساختمان چیست؟

انجام اقدامات فنی به منظور دوام بخشیدن و زنده کردن یک سازه فرسوده و قدیمی را بازسازی می‌گویند. در تخصص معماری هم بازسازی یک ساختمان به معنای مرمت کردن آن است. مرمت فقط برای ساختمان‌های قدیمی به کار نمی‌رود. بلکه ساختمان‌های مدرن هم گاهی نیاز به بازسازی دارند.

وقتی شما یک خانه قدیمی دارید که سال‌ها از عمرش گذشته و دچار آسیب و فرسودگی شده و حتی کیفیت ظاهری آن هم ضعف و افت پیدا کرده شما را نگران می‌کند. در این موقعیت شما تمایل دارید که شکل و ساختار نقشه خانه را حفظ کنید، ولی ایرادات و مشکلات خانه را برطرف نمایید. در این صورت است که می‌گوییم خانه شما نیاز به بازسازی دارد.

نوسازی ساختمان چیست؟

نوسازی به معنای نو کردن است. یعنی در ساختمان، ساختارهای نو جای ساختارهای قدیمی را می‌گیرند. هدف از اعمال تغییرات، ایجاد نمایی نو و جدید برای ساختمان می‌باشد.

نوسازی ساختمان همانطور که از نامش مشخص است، فرایند تعویض و جایگزین کردن بخش‌های نو به جای قدیمی است. نوسازی ساختمان معمولاً در فضاهای بیرونی ساختمان صورت می‌گیرد. تغییر در طراحی و معماری ساختمان را در گروه نوسازی قرار می‌دهد. در این روند به منظور نوسازی می‌توان کاربری بخش‌های مختلف ساختمان‌ را هم تغییر داد. مثلاً بالکن را به فضای داخلی اتاق اضافه نمود.

تفاوت بازسازی و نوسازی
تفاوت بازسازی و نوسازی

تفاوت بازسازی و نوسازی

یکی از تفاوت‌های اصلی این دو روش، هزینه‌ی آنها می‌باشد. به طور قطع هزینه‌ی نوسازی خانه‌ها بالاتر از هزینه‌ی بازسازی آنها است. این بدان معنا نیست که چون نوسازی هزینه بالاتری دارد، پس بهتر است بازسازی را انتخاب کنیم. علت گران و زیاد بودن هزینه‌ها هم این است که نوسازی به تغییرات گسترده و ساخت و سازهای پیچیده‌تری نیاز دارد. در ضمن نیاز به مجوز خواهد داشت.

در بازسازی، یک ساختمان غیرقابل سکونت تخریب می‌گردد. تا بنایی نو و مدرن ساخته شود. اما در نوسازی یک یا چند قسمت از ساختمان شاید فقط نیاز به تغییرات ظاهری داشته باشد. موضوع دیگری که بین پروژه‌های بازسازی و نوسازی تفاوت فاحشی ایجاد می‌کند، زمان است. بازسازی ساختمان به زمان طولانی‌تری نیاز دارد و حتی ممکن است چندین ماه طول بکشد. در صورتی که پروژه نوسازی در مدت زمان کمتر و کوتاه‌تری انجام می‌گردد.

پروژه نوسازی، اغلب برای تغییر ظاهر ساختمان به کار می‌رود. اما بازسازی، کل یک ساختمان یا یک اتاق را تغییر می‌دهد. البته بهتر است به این نکته هم توجه داشته باشید که در بسیاری از مواقع پروژه بازسازی و نوسازی خانه در موازات هم به کار برده می‌شوند. زیرا گاهی اوقات برای تکمیل یکدیگر نیاز است که در کنار هم باشند. به عنوان نمونه دیوارهای حمام و کف عایق بندی و با کمی تعمیرات بازسازی می‌گردند. اما با اضافه شدن یک وان جدید، همزمان حمام هم جدید و نو می‌شود.

همچنین برای ساختمان‌هایی که در مقابل زلزله و حوادث طبیعی دیگر آسیب‌پذیر شده‌اند، بازسازی گزینه مطلوبی است. اما در مقابل، نوسازی ساختمان زمانی صورت می‌گیرد که ساختمان از نظر ساختاری مشکلی ندارد، اما اهالی خانه تمایل به نوسازی دارند.

بازسازی کنیم یا نوسازی؟

برای اینکه دیگر مطمئن شوید که کدامیک از روش‌های بازسازی و نوسازی برای خانه شما مفید است، بهتر است قبل از هر اقدامی حتما موارد زیر را هم در نظر داشته باشید.

بودجه

این که شما قرار است چه مقدار هزینه کنید، بسیار حائز اهمیت است. عوامل موثر بر هزینه بازسازی ساختمان، بسیار متنوع است. یک بازسازی کامل ممکن است بین ۷ تا ۱۰ درصد ارزش ساختمان، برای شما هزینه داشته باشد. اگر برآورد کردید و نتوانستید از پس آن برآیید با یک ترمیم ساده یا نوسازی، می‌توانید به هدف خود نایل شوید.

انتظار شما از تغییر

اگر شما قصد دارید که به بازسازی نمای داخلی بپردازید مثلا کاربری ساختمانی یا یک اتاق را  تغییر دهید، پس حتما نیاز به بازسازی خواهید داشت. اما اگر فقط انتظار دارید که ساختمان مدرن به نظر بیاید بهترین کار، نوسازی است.

مشورت با متخصصان بازسازی و نوسازی

به‌طور کلی، ایجاد تغییر در ساختمان، کار هر کسی نیست. علاوه بر فعالیت‌های تخصصی برای پرهیز از رایج‌ترین اشتباهات در بازسازی خانه‌ها، بهتر است از نیروهای متخصصی که در این زمینه تجربه و مهارت دارند، استفاده کنید. ما به شما آرشام دکور را پیشنهاد می‌دهیم که بعد از مشورت با آنها در این زمینه می‌توانید، تصمیم قطعی خود را بگیرید.

از میان خدمات متنوع آرشام دکور می‌تواند به تغییر و یا بازسازی دکوراسیون داخلی خانه‌ها، تغییر و یا طراحی دکوراسوین داخلی آشپزخانه و طراحی و ساخت انواع کابینت اشاره کرد. این مجموعه، بسیاری از خدمات خود را به‌صورت اقساطی ارایه می‌کند و بازسازی اقساطی یکی از بهترین خدمات آن است.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

16 − شانزده =

نوشتهٔ پیشین
روش‌هایی از بین بردن خط و خراش‌ سطح ام دی اف
نوشتهٔ بعدی
بهترین و پرطرفدارترین رنگ‌های کابینت های گلاس
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ