طراحی نماهای مدرن پس از بازسازی بنا

یکی از دانش‌های به روزی که مدام در حال تغییر و تحول می‌باشد، دانش تغییر نمای ساختمان است. در این حوزه، اصولاً سوالات و ابهامات فراوانی برای افراد ایجاد می‌گردد. به عنوان مثال بعد از ترمیم و بازسازی ساختمان چه طرح و چه سبکی را برای نمای ساختمان در نظر بگیریم؟ یا از چه نوع مصالح و متریالی در این زمینه بهره ببریم؟ در این محتوا تصمیم گرفته‌ایم با بررسی نماهای جدید و به سبک مدرن سوالات و ابهامات ذهنی شما درباره طراحی نمای ساختمان مدرن را برطرف نماییم. پس تا انتهای مطلب ما را همراهی نمایید

تعریف نمای ساختمان

به پوششی که بیرونی‌ترین قسمت ساختمان را می‌پوشاند، نمای ساختمان گفته می‌شود. این بخش جزء مهم‌ترین قسمت ساختمان به حساب می‌آید. از نظر علمی و اصول مهندسی هم، به خارجی‌ترین  بخش بنا که در دیدرس عموم افراد قرار دارد، نمای ساختمان می‌گویند. نماها از عناصر اساسی در زیبایی ساختمان به شمار می‌روند. به همین دلیل معماران و مهندسان بنا سعی دارند، نمایش خلاقانه و یک تعادل مناسب را ایجاد کنند.

مرمت یا بازسازی بنا یا ساختمان به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها گفته می‌شود، که بر روی بنا انجام شده و عمر آن را افزایش می‌دهد. اما بعد از بازسازی و مرمت حتماً نمای ساختمان باید توجه خاصی گردد. زیرا بعد از بازسازی ساختمان، نما به اصطلاح یک پوشش خام است، که نیاز به تجدید و به روز رسانی دارد.

اهمیت نماهای ساختمان و طراحی نمای ساختمان مدرن

در گذشته نمای ‌ساختمان تنها به عنوان یک محافظ برای آن به حساب می‌آمد، حتی از نظر کلاسیک و مدرن بودن هم مورد اهمیت نبود. با گذشت زمان، زیبایی هر چه بیشتر نماها مورد توجه قرار گرفتند. به طوری که امروزه، نمای خارجی ساختمان بیشتر از دکوراسیون داخلی آن اهمیت دارد. زیرا نمای خارجی بنا، به عنوان یک پوشش به کل ساختمان رنگ و لعاب خاصی را می‌دهد.

بسیاری از معماران، نمای ساختمان را به عنوان لباس و هویت آن می‌شناسند. نما تنها یک پوشش زیبا نیست، بلکه برای محافظت از بنا هم به کار برده می‌شود. پس همانطور که گفتیم، نمای بناها علاوه بر اینکه زیبایی چشمگیری را ایجاد می‌کنند، در برابر هرگونه عوامل خارجی مخربی، از ساختمان محافظت به عمل می‌آورند.

طراحی نمای ساختمان مدرن
انواع طراحی نمای ساختمان مدرن

انواع طراحی نمای ساختمان مدرن

با گذشت زمان علاوه بر اینکه بر طول عمر ساختمان افزوده می‌گردد، نمای آن هم دستخوش تغییرات گسترده‌ می‌شود. زیرا علاوه بر اینکه ساختمان فرسوده می‌شود،  نما هم آسیب می‌بیند. پس بعد از بازسازی ساختمان، باید نما هم مورد بازسازی قرار گیرد. در ادامه انواع طرح‌های مدرنی که با متریال متفاوت به کار برده شده است، را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

طراحی مدرن نما با سنگ

امروز در بسیاری از ساختمان‌ها، سنگ به عنوان یکی از مدرنترین نماها مورد استفاده قرار می‌گیرد. نماهای سنگی از یک سری محدودیت‌ها، مانند: سنگین بودن مصالح، هزینه بالای سنگ و وزن بالا رنج می‌برند. اما به دلیل یکسری ویژگی و مزایای خاص، سنگ‌ها هنوز هم به عنوان مدرن‌ترین نمای ساختمان به کار برده می‌شوند. ویژگی و مزایای این نما شامل: دوام و طول عمر سنگ نماها، زیبای خاص و بی نظیر، جلوه‌ی لاکچری و لوکس آن می‌باشد. بعلاوه، نقش سنگ در استحکام و زیبایی نما نیز غیر قابل انکار است. از رایج‌ترین سنگ نماهایی که در این امر مورد استفاده هستند، سنگ تراورتن، گرانیت، آنتیک و مرمریت است. بسیاری از معماران، تلفیق سنگ‌های آنتیک و تراورتن را یکی از زیباترین نماها می‌دانند.

طراحی مدرن نما با کامپوزیت‌ها

یکی دیگر از نماهای مدرن که طرفداران بسیار زیادی دارد، طراحی نمای ساختمان مدرن  با استفاده از کامپوزیت است. این مدل نما با یک سری ورق‌های آلومینیومی خاص طراحی می‌گردد. از مزایای بارز این نما، می‌توان به اجرای سریع و آسان، وزن سبک آن، تنوع رنگ بالا و آسانی در شستشو اشاره کرد. بسیاری از افراد این مدل نمای مدرن را بعد از  بازسازی کامل بنا، پیاده سازی می‌کنند. نمای کامپوزیت یکی از گرانترین نماهای ساختمانی می‌باشد. در اجرای این نما، نیاز به تخریب کل ساختمان نیست، بلکه به راحتی بر روی ساختمان بازسازی شده، اجرا می‌گردد. این نوع نما از یک براقیت خاصی در طول روز برخوردار است، که چشم هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

طراحی نمای ساختمان مدرن با چوب

شاید شما به جز استان‌های شمالی، استفاده از چوب را به عنوان نمای ساختمان نپذیرفته باشید. استفاده از چوب به عنوان نما، امروزه زیاد مرسوم نیست، اما زیبایی چشم نواز آن بر هیچکس پوشیده نمی‌باشد. چوب یکی از متریال‌های بسیار مهم در نمای ساختمان است، که در بیشتر اقلیم‌های آب و هوایی و به خصوص شهرهای جنگلی رواج پیدا می‌کند. اما نمای چوبی فقط در این مورد خلاصه نمی‌شود. امروزه استفاده از چوب در کنار سنگ‌ها، جلوه خاص و زیبایی را به نمای بنا بخشیده است. چوب ترموود، گزینه بسیار ایده آلی برای نما می‌باشد. چوب‌ها نسبت به دیگر متریال‌ها، بیشتر تحت فرسایش قرار می‌گیرند، پس بهتر است با ترفندهای خاصی مقاومت آن را افزایش دهید.

طراحی نمای ساختمان مدرن
طراحی مدرن نما با شیشه

طراحی مدرن نما با شیشه

در طراحی و معماری به سبک مدرن، از شیشه‌ها فقط در درب و پنجره استفاده نمی‌کنند. امروزه شیشه به عنوان یک رقیب سرسخت برای سنگ و چوب، پا به عرصه نمای ساختمان نهاده است. شیشه‌ای که در نمای ساختمان به کار برده می‌شود، از جنس شیشه سکوریت می‌باشد. این شیشه در برابر شیشه‌های عادی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. شیشه‌های سکوریت حتی در صورت خورد شدن، به تکه‌های خیلی ریزتری تبدیل می‌گردند، که هیچ گونه آزار و حوادثی را ایجاد نخواهد کرد. به همین دلیل است که از شیشه به‌گستردگی در طراحی نمای ساختمان مدرن استفاده می‌شود. بعلاوه، برای ساخت بسیاری از سازه‌ها در خانه همچون ساخت آلاچیق روی پشت بام نیز از شیشه استفاده می‌شود.

طراحی نمای ساختمان مدرن با بایرامیکس

اصولاً افرادی که به دنبال نمای مدرن هستند، از متریال خاص و جدیدی استفاده می‌کنند. یکی از این متریال‌های با ارزش بایرامیکس می‌باشد. این متریال از یک ماده قوی ساخته شده، که برای طراحی دکوراسیون داخلی یا نمای خارجی ساختمان به راحتی به کار برده می‌شود. متریال بایرامیکس، از دانه‌های گرانیتی و مرمر با دانه بندی‌های متفاوت به همراه رزین‌های مصنوعی و طبیعی ساخته شده است، که با استفاده از آن، جلوه خاصی را به نمای ساختمان هدیه می‌دهید. این متریال دارای مزایایی از جمله: قیمت بسیار پایین‌تر نسبت به بقیه متریال، مقاومت بالا، تنوع رنگ جذاب می‌باشد.

مزیت‌های بارز نماهای مدرن

پیشتر در مورد نمای ساختمان و انواع نماهای مدرن سخن به میان آوردیم. نمای مدرن، سبکی محبوب و پرطرفدار است، که اجرای آن به صبر و حوصله بالایی نیاز دارد. علاوه بر مشخصاتی که از آن ذکر کردیم، این سبک از نما دارای یک سری ویژگی و مزیت‌های خاصی است، که در ادامه به صورت تیتروار به آن اشاره می‌کنیم.

  • تمایل نمای مدرن به ساده گرایی و عملکردی بودن
  • عدم به کارگیری طرح‌های پیچیده و درهم
  • به کارگیری متریال و مصالح جدید و به روز همانند: آجر، سنگ، شیشه، کامپوزیتی و ترکیب هر کدام از آنها با هم
  • متناسب سازی بودجه کارفرما یا معمار با جنس و مقدار متریال
  • ایجاد طرح‌های سه بعدی یا ترکیب هر کدام از آنها با هم برای طراحی نمای ساختمان مدرن
  • به کارگیری خط‌های عمودی و افقی در طراحی مدرن
  • پیاده سازی جدیدترین طراحی و تکنولوژی در ساخت نماها
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

11 − 4 =

نوشتهٔ پیشین
استفاده از تزیینات چوبی در آشپزخانه
نوشتهٔ بعدی
نقش سنگ در استحکام و زیبایی نما
×

ارسال پیام در واتس‌اپ

× واتس‌اپ